GORSKA PISMA (ČITATELJA) I zadnje maske su pale – Trojica ideologa ribolovne politike de facto su „privatizirali“ Kamačnik


Kamačnik - Dobra

GORSKI KOTAR – Deseti, jubilarni članak koji pišem za Gorske novosti. Nisam mogao zamisliti da ću dogurati tako daleko. Namjeravao sam napisati samo članak „Muk nad Dobrom“.Međutim puno kvalitetnih komentara a kasnije i klikova „sviđa mi se“ motivirali su me da idem dalje iz članka u članak. I za ovaj članak smatram da bi mogao biti zadnji. Kada se ide u javnost nikada se ne zna što će biti.

 

Rijetko gdje kao u Gorskom kotaru čovjek primjećuje oblake i njihovu žurbu.

 

„Trigger“ za ovaj članak bila je jedna pomahnitala pastrva. No krenimo redom.Sve je počelo ugodnom kasnoljetnom šetnjom sa kćerkicom uz Dobru. Kasno ljeto u Gorskom kotaru ima poseban ugođaj. Oblaci koji kao da su na dohvat ruke, žure negdje i kao da međusobno čavrljaju. Rijetko gdje kao u Gorskom kotaru čovjek primjećuje oblake i njihovu žurbu.

 

Skamenio sam se – riba očekuje od čovjeka da je hrani!

 

Parkirao sam auto prekoputa kuće pok. g. Grgurić. Šetajući uz Dobru bacam pogled na bistro „Kamačnik“. Poželim popiti pićence sa komentatorima članaka Gorskih novosti poput Magle, Svisca, Senjara……… Stignemo tako do mosta preko Dobre. Za vrijeme ljetnih sunčanih dana uvijek se mogu vidjeti pastrve kako lijeno plivaju u sjeni mosta. Ovaj put ih nije bilo. Kada smo namjeravali krenuti dalje u vidni kadar uleti mi  velika pastrva. Leti amo tamo velikom brzinom došavši ispod mosta iz pravca jaza. Vidjela me je. Šutnem bez razloga jedan požutjeli list sa mosta u Dobru. List čim dotaknu opnu vode nakon svog virtuoznog leta posta plijenom velike ribe. Skamenio sam se. Riba očekuje od čovjeka da je hrani. Lišće nije njezina hrana. Riba je pregladna.

 

Velike pastrve su kanibali

 

Izbezumljeno leta tamo amo jer nema dovoljno hrane u Dobri. Vjerojatno je iz ribnjaka ubačena u Dobru. Ponovno sam se skamenio. Velike pastrve su kanibali. Ovakvi surogat predatori u stanju su potamaniti svu mlađ autohtone goranske pastrve i lipljana. Koji diletantizam. Da li je jedina? Ako nije, Dobra je osuđena na polagano umiranje.

 

Da li je netko kupio te ribe, ostavio ih na životu i ubacio u Dobru

 

Sjeo sam u auto i odveo se do ribogojilišta „Homer“ u Brodu na Kupi.Kupio sam za kćerkicu par kila eko pastrva. Pogledam ribnjak. U jednom bazenu hrpa istih onakvih velikih pastrva kao ispod mosta na Dobri. Mogu se kupiti za 130 kuna komad. Da li je netko kupio te ribe, ostavio ih na životu i ubacio u Dobru? Kod nas je sve moguće.

 

Vidjevši  kako joj dobacuje umjetnu mušicu prišla mu je de facto počinivši suicid

 

Sječam se članka u Gorskim novostima prije godinu i pol dana. U njemu se g. Ivanović slikao i hvalio sa jednom takvom ulovljenom velikom pastrvom. U pozadini slike vidi se nizak vodostaj Dobre. Po takvom niskom vodostaju velike ribe iz skloništa izlaze samo noću. Kako je noću zabranjen ribolov, riba je znači ulovljena po danu. To je moguće jedino ako je umirala od gladi i ako prilazi čovjeku jer je naučena da ju čovjek hrani. Vidjevši g. Ivanovića kako joj dobacuje umjetnu mušicu prišla mu je i prihvatila ju, de facto počinivši suicid.

 

Bojni poklič uzviknuo je netko od el presidentea i njegove kamarile

 

Prestrašno. Koliko je prije toga pojela riblje mlađi ne smijem ni razmišljati. Koliko je takvih velikih pastrva ubačeno u Dobru?Intresantan je komentar ispod članka koji počinje sa usklikom: „ Gospodine Marušiću muk na Dobri nikad nije bio niti će biti“, aludirajući na moj članak u Gorskim novostima: „Muk nad Dobrom“. Ispod prvog komentara nalazi se drugi komentar koji kaže da je taj bojni poklič uzviknuo netko od el presidentea i njegove kamarile.

 

Ne krijem se ispod maske

 

Bilo kako bilo, moja malenkost za razliku od gospode koja kroje ribolovnu politiku u SRD Kamačniku nikada ne nosi masku. Ne krijem se ispod maske. Svatko može u komentaru mojih članaka napisti što hoće, svatko na cesti može mi okrenuti leđa ako se ne slaže sa mojim razmišljanjem.Netko tko me u komentaru članka koji je napisala treća osoba proziva imenom i prezimenom  krije se ispod maske(pseudonima). To je razlika između mene i njih.

 

 

Trojica ideologa ribolovne politike de facto su „privatizirali“ Kamačnik

 

A imaju sve. Mene su izbacili iz društva i svejedno se kriju ispod maski.Trojica ideologa ribolovne politike u SRD Kamačniku koristeći nedorečenosti u pozitivnim propisima RH de facto su „privatizirali“ Kamačnik, Dobru i Kupu. Koristeći zakonsko uporište da svako ribolovno društvo može donijeti oštrije propise  od onih koje je donio Sabor RH, zabranili su uzimanje ribe iz vode. Tu i tamo pod odrđenim okolnostima jedna riba.

 

Kontroliraju i sve tokove novca – sami sebi pišu putne naloge i isplaćuju  dnevnice

 

Također iskoristili su zakonsku mogućnost da ribočuvar može biti i ribolovac i dužnosnik u ribolovnom društvu.I tako su trojica ideologa postali gospodari goranskih voda. Sami sebi neće pregledavati torbe nakon ribolova i reći istinu šta je u njima. A drugi nema tko. Kontroliraju i sve tokove novca. Sve dotacije od Ministarstva poljoprivrede za ribočuvarski službu dijele međusobno. Tu su novci od Grada i od članarina. Sami sebi pišu putne naloge i isplaćuju  dnevnice.

 

Istjerali su iz društva preko 200 sportskih ribolovaca

 

I svejedno se kriju ispod maski. Ne mogu ljudima pogledati u oči.Znaju što su sve ljudima radili. Verbalno ih napadali na vodi, prevrtali torbe. Na sve moguće načine tjerali sa vode. Istjerali su iz društva preko 200 sportskih ribolovaca. Napadali su verbalno i djecu. Napali su verbalno maloljetnog sina mjesnog pekara koji se igrao kraj Dobre. Napali su verbalno i samohranu majku sa Vujnovića. Razgovarao sam sa ženom. Imala je sve potrebne dozvole za ribolov u Kamačniku. Jedini grijeh je što je lovila sa tri muhe umjesto sa jednom. Nikada je više nisam vidio u Kamačniku.

 

Ribolovci bi trebali bojkotirati ribolovno natjecanje „Kup Kamačnik“

 

Mislim da bi svi kolege ribolovci iz drugih ribolovnih društava trebali bojkotirati ribolovno natjecanje „Kup Kamačnik“. U znak solidarnosti sa kolegama ribolovcima, goranskim vitezovima koji su na surov i neprirodan način izbačeni iz SRD Kamačnika. Molim svakog ribolovca koji pročita ovaj članak da obavještava druge ribolovce koji dolaze na natjecanje Kup Kamačnika da razmisle hoće li i dalje dolaziti.

 

Kako je bilo nekada pod vodstvom legendarnog Žuge

 

Sjećam se kako je bilo nekada pod vodstvom legendarnog Žuge na natjecanju Kup Kamačnik. Lovila se divlja riba u brzacima Kupe. Vrbovsko je imalo peteročlane sekcije: Vrbovsko, Dobra, Senjsko, Severin, Moravice i Gomirje. Tu su bili i omladinci. Što je danas od toga ostalo?Tu je bio i Zdravko Kolić višestruki prvak Kupa Kamačnik i kapetan sekcije Dobre. Lako se danas kititi medaljama kada nema Zdravka.

 

Tko bi danas mogao stati na megdan dream teamu

 

Sekcija Dobre, višestruki ekipni pobjednik Kupa Kamačnik(dream team) počinjao bi uvijek sa tri imena: Zdravko Kolić, Dinko Kolić,Mladen Marušić…..Tko bi danas mogao stati na megdan dream teamu. Možda sekcija koja počinje imenima trojice ideologa. Eh, Victor Hugo, Victor Hugo.

 

Bili su to dani istinskog druženja

 

I braća Kolić napustila su SRD Kamačnik ne slažući se sa politikom koju vode trojica ideologa. Otišao je i Zulić.I Komarca dugo nisam vidio. Nakon natjecanja sve sekcije sa gostima družile bi se. Koliko nas je samo bilo. Bili su to dani istinskog druženja velikog broja Gorana i njihovih gostiju.

 

Trojica ideologa prikrivaju svoju egoističnu i nepotističku ribolovnu poltiku

 

Danas su ostale samo maske, farsa, kojom trojica ideologa prikrivaju svoju egoističnu i nepotističku ribolovnu poltiku. Ali maske padaju. Ljudi će im ih skinuti. Sada kada su istjerani mnogobrojni ribolovci i djeca sa vode nestalo je neželjenih svjedoka pa trojca ideologa rade što hoće.

 

Kako se strujnim agregatima lovi i zadnja pastrva u pritocima Dobre

 

U komentaru u jednom od mojih članaka  gospodin Neno Kosanović častan čovjek i domoljub svjedočio je kako se strujnim agregatima lovi i zadnja pastrva u pritocima Dobre, jer kako kaže alegorično, za lov strujom nema zabrane. Nije se nakon toga pokrenula nikakva istraga službenih organa.

 

Obavijestio sam udrugu  o tom članku, nakon čega je nestao sa interneta

 

Prije toga na internet stranici SRD Kamačnika objavljen je članak autora Damira Kučana kako je strujnim agregatom lovio ribe u pritocima u Moravicama i Dobri. Opisivao je velike pastrve ulovljene tako. Pisao je o izlovu potočnih mrena u Dobri u cilju prebacivanja istih u Kupu. No, nigde ne pruža dokaze da je riba stvarno prebačena u Kupu(slike, svjedoci). Obavijestio sam udrugu za zaštitu životinja o tom članku, nakon čega je članak nestao sa interneta. No, na serveru ostaje zabilježena svaka promjena web stranice. Udruga za zaštitu životinja ništa nije pokrenula.

 

 

 

A trebala je jer je prekršen zakon o slatkovodnom ribarstvu. NN(106/01), članak 62 stavak 1 i 2 koji glase:

 

 

 

Članak 62.

 

(1) Ministar može dopustiti lov matica iz ribolovnih područja ili ribolovnih zona radi osiguravanja mrijesta i uzgoja mlađi u smislu zaštite, uzgoja ili razmnožavanja riba.

(2) Način, uvjete i vrijeme ribolova iz stavka 1. ovoga članka na temelju zahtjeva stranke rješenjem utvrđuje ministar.

Članak 80.

 

(1) Novčanom kaznom od 20.000,00 do 120.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba:

10. ako bez odobrenja ministra obavlja izlov matica radi osiguravanja mrijesta i uzgoja mlađi u smislu zaštite, uzgoja ili razmnožavanja riba i/ili obavlja takav ribolov protivno uvjetima navedenim u rješenju kojim se takav ribolov dopušta (članak 62. stavak 1. i 2.).

(2) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna fizička osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

 

Predsjednik društva, njegov zamjenik i tajnik odavno su trebali biti smjenjeni

 

Ako se nakon ovog članka ne pokrene službena istraga organa gonjenja i inspekcije ili sve bude „pro forma“ onda znamo u kakvoj državi živimo.Predsjednik društva, njegov zamjenik i tajnik odavno su trebali biti smjenjeni.Interesantno je da danas onoga tko voli Gorski kotar i Hrvatsku izbacuju, vrijeđaju, hapse.

 

Prijetnja Sucem za prekršaje najviše se upućuje vlastitim članovima društva

 

A oni koji su „uništili“ Dobru, koji koče bilo kakav razvoj i ribolovni turizam u Vrbovskom, jednom riječju vode politiku „spaljene zemlje“, na kojoj više nema ljudi, kontroliraju sve novčane tokove, kite se priznanjima,  uvijek su na nekoj listih svojih političkih stranaka te imaju funkciju u lokalnoj samoupravi. Ako su pri tome imali dobre pozicije u komunističkom totalitarnom sustavu poput trojice ideologa onda su nedodirljivi za zakon i rade što hoće. Čudi me da Sudac za prekršaje dopušta da se na internet stranici SRD Kamačnika u rubrici režima ribolova njegovo ime(funkcija), koristi kao „vrhovnog pokrovitelja“ ovakve neprirodne, protugoranske i protuljudske ribolovne politike. Prijetnja Sucem za prekršaje najviše se upućuje vlastitim članovima društva.

 

Kako su u općini Vrbovsko Hrvatima i Srbima oduzeti Kamačnik, Dobra i Kupa

 

Admiral Domazet ima tezu da postoji unutrašnja agresija na Hrvatsku. Gore navedeni primjer potpuno se uklapa u takvu tezu. Opisuje kako su u općini Vrbovsko Hrvatima i Srbima oduzeti Kamačnik, Dobra i Kupa. Dokle tako, jer i zadnje maske su pale?

 

Mladen Marušić

Imate li i Vi misli koje želite podjeliti sa čitateljima Gorskih novosti pošaljite mail sa tekstom na gorskenovosti@ovi.com sa naznakom za Gorska pisma (čitatelja) i ostavite svoje podatke i fotografiju.Kategorije:gorska pisma (čitatelja)

Oznake:, , , ,

17 replies

 1. Poštovani, svaka Vam čast na ovom članku. Napisali ste istinu o društvu i ljudima koji ga vode. Bilo bi dobro da se na reviziju pošalju računi od organiziranja ribičkih takmičenja, da se napokon počne kontrolirati tijek novca u društvu i da se vidi po kojoj cijeni se kupuju te “velike” pastrve koje se bacaju. Iz društva su otišli većina ljudi zbog visine članarine koja je mnogima previsoka. Penzić sa 1800 kn mirovine ne može platiti članarinu od 600 kn. Razvoj društva ovisi o broju njegovih aktivnih članova, a može se primjetiti da već 20 godina imamo aktivno rukovodstvo ali samo u financijskom smislu!! Pitam se koliko je jazova popravljeno u zadnjih 20 godina, što su naši vodeći ribolovci napravili po pitanju uređenja vodotoka Dobre i Kamačnika? Pitam se tko brine o brani iznad restorana u Kamačniku, koja se ne zatvara u ljetnim mjesecima pa se tako razina vode spušta na samo 10 cm na pojedinim mjestima?! Je li se “vodeći” kadar u posljednjih 10 godina prošetao po vodotoku rijeke Dobre do Moravica?? Da li naš “vodeći” kadar uopće poznaje koga u Hrvatskim vodama i mogu li igdje otvoriti vrata? I samo još jedno pitanje koliko su ljudi doveli u Vrbovsko u ribolov koji dnevno troše i do 300 kn po osobi?? Mene je kao bivšeg člana istog društva sram što sam ikada tamo bio! I vjerujte i ja bi rado s vama popio kavu… 🙂 🙂 Negdje ćemo se već sresti!!

 2. Gos. Marusicu potpuno ste u pravu.

 3. Poštovani gospodine Marušiću
  Pažljivo sam pročitao Vaš tekst, i mogu reći da sam neugodno iznenađen, ovime što ste iznijeli.
  Neshvatljivo je kako neki ljudi mogu kršiti propise, a da nikad ne budu sankcionirani.

  Ne znam situaciju u SRD-Vrbovsko, ali ne vjerujem da biste iznosili neistine, jer se one lako mogu demantirati.
  Poznavajući situaciju u ovoj lopovskoj Državi, ne vjerujem da će te istjerati pravdu, ali dobro je da istina izađe na svijetlo dana.
  Sada bi bio red da se jave i ostali članovi SRD-Vrbovsko, ili da potvrde navedeno ili da demantiraju.
  Najgore je šutjeti.

  Poželjno je da se jave i ova trojca prozvanih, pa ako mogu neka argumentirano demantiraju Vaše navode, jer optužbe su i više nego teške.

  Želim Vam uspjeha u ovoj neravnopravnoj borbi sa vjetrenjačama, jer Vi ste sami, a oni su zaštičeni institucijama ove tzv. “pravne države.”

  Da nije tako, ne bi niti bilo takvih anomalija u ovoj udruzi.

  Ne treba te se čuditi što je ovo ribolovno društvo praktički privatizirano, pa i ovaj Grad, a i ova Država su privatne prćije močnih pojedinaca.

  Gosp. Marušiću!

  Drago mi je da su moji komentari, na Vas ostavili dobar dojam, i da o meni prosuđujete na osnovu onoga što sam pisao na ovome portalu.
  Kao dijete poznavao sam Vašeg pokojnog djeda i baku i kod njih smo ja i moji prijatelji puno puta jeli one fine cimbure ispred prozora.

  Iskreno se nadam da ćemo se upoznati, kada Vas sretnem u Vrbovskom ja ču vam se javiti.
  Nadam se da Vaš apel ne če ostati vapaj žednoga u pustinji.

 4. ………pozdrav, nisam se dugo javljao niti ostavljao komentare, pošto je jedno vrijeme ostavljanje komentara bilo vezano uz upotrebu facebooka ili inih gluparija, a kako sam primjetio netko je isto tako pod mojim imenom pokušavao ostaviti raznorazne komentare, ali najlakše je kopirati nickname. Ostalo je već veći problem, a za neke koji su to pokušavali i nepremostiv. Što se tiće članka, on sasvim dobro ocrtava svu nakaradnost i dezorijentiranost ove države i njenih ljudi, samo što bi valjalo dodati i to da ljudi danas idu više u lov / ribolov iz čisto pragmatičnih razloga kao što je prazan želudac, a manje radi druženja i postizanja nekih rezultata na tom polju. Što se tiće kave na Kamačniku sa Vama g. Marušič, valjda ćemo se i sresti katkada, jer se i sam zaletim nekada, kada sam u Vrbovskom.

  • “””””Što se tiće kave na Kamačniku sa Vama g. Marušič, valjda ćemo se i sresti katkada, jer se i “””sam zaletim””” nekada, kada sam u Vrbovskom.””””
   -nakon što si se zaletio pod autobus u Zagrebu bilo bi za očekivati da ćeš prestati sa zaletavanjima ??????

 5. Izgleda da se okuplja “četveročlana banda”(riblja).
  Navodno je na prvom sastanku, ispod mosta, izabrano motivacijsko geslo a ujedino i lozinka; “riba Ribi grize rep”.

  • Izvori nizvodno(bliski bandi) javljeju da je u planu bila i “Rezolucija” ali je sastanak morao biti prekinut zbog nemogućih uvjeta. “Četveročlani banditi” su na sastanak ispod mosta, naime, zaboravili ponjeti….čizme.

  • @Gradski promet Zagreb

   …….baš je lijepo spoznati da još ima iskrenih i dobrih ljudi poput tebe, prepunih empatije i prijateljstva……….

 6. Motivacijsko geslo je sljedeće ” dosta je trošenja tuđih novaca i zabave na tuđi račun”… A što se mene tiče u našem društvu može sjediti tko god hoće, nisu bitna imena, prezimena, spol, nacionalnost, niti rasa.. Svatko tko kvalitetno obavlja svoj posao i kod koga se vidi napredak neka radi i njega treba podržati. Ribolovci naprijed na izbornoj skupštini i rušite ekipu pod HITNO!!

 7. Hua Guofeng

  Ti si sigurno clan RIBOLOVNOKOMUNALNORATNOSTRADALNICKOG lobija, Koje gospodari u Vrbovskom.
  Osvrni se na clanak MLADENA M.,a nemoj napadati one koji samo kritiziraju negativne pojave.

 8. Bliska budućnost…grad Vrbovsko otcijepljen iz područja RH postaje pokrajina Narodne Republike Kine. Ploče na javnim ustanovama su na kineskom jeziku, časte se slike Hu Jintaoa, na mjestu crkve Sv. Ivana Nepomuka uzdiže se velebna pagoda a cjelokupno vodstvo ŠRD Kamačnik zauzima najviše položaje u sudskoj, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti novonastale kineske pokrajine. Prije toga plastičnim operacijama ukošene su im oči a lobotomijom usavršene predispozicije za obavljanje navedenih dužnosti…:-)

 9. Čini mi se da se iza ovog “Kineza”, krije jako poznati lik sa ovoga portala.
  Izgleda da se i oficijelni gradski lešinar uklučio u ovu raspravu.
  Na sebi svojstven način baca svoje otrovne strelice, ali po dobrom starom običaju u pogrešnom smijeru, tj. cilja krive ljude.

  To je dobro za ovaj grad, jer kako reće cijenjeni gosp. Marušić, maske su pale.

 10. Još uvijek sam pod dojmom pojave nickova kineskih komunističkih “humanista”, koji su godišnje naredili pozatvarati i poubijati više ljudi nego što Hrvatska ima stanovnika. Mislila sam da smo mi sudionici ovog simpatičnog maskenbala bezazleni, romantični, pomalo buntovnički likovi svizaca, ribica, magli, senjara i sl. kad ono odjednom kosooka čudovišta u ljudskom obliku. I svejedno je je li u pozadini “oficijelni gradski lešinar”, komunalni redar, ribolovac ili neki tugaljivi zgubidan, strašno je to što su ta imena uopće osvanula i što se njima netko kiti. Strašno!!

  A što se tiče članka, koji je prije svega iznimno hrabar pokušaj ostvarenja pravde, mislim da bi rješenje bilo da trenutni predsjednik ŠRD Kamačnik pod nickom npr. EL PRESIDENTE objavi broj i datum rješenja kojim je odobren navedeni izlov i premještanje na drugo ribolovno područje pa da nema više sumnji u svekolikom pučanstvu. Ukoliko se namjerava braniti šutnjom moguće je u arhivu nadležnog ministarstva putem zahtjeva potražiti navedeno rješenje i ako ga u kojem slučaju nema i nikada nije donešeno…..nastavak priče prepuštam mašti svakoga ponaosob. Kako je ostalo u članku zaista teško dokazati, jer ruka ruku mije, ukoliko je sve to istina nastavljam živjeti smireno, jer pravda je spora ali dostižna, možda ne u obliku prekršajne ili kaznene prijave, ali svakako u obliku bolesti, narkomanije, gubitka novca u hazardnim igrama i sl. što su neki od sudionika već osjetili na vlastitoj koži. Uvijek se grijeh otaca prenosi na potomke, ukoliko ga nemaju namjere ispravili. Lijep pozdrav svima a obzirom da dolazi vrijeme fašnika želim vam dobar provod pod maskama :-))….

 11. dobro, dobro… nekada je bilo puno riba na dobri i na kamacniku… nekada, onda je doslo vrijeme da nije bilo vise ni pastrve niti lipana jer se sve polovilo jer je svako radio sto je htio u uzimao kolko je mogao… friglji, crvi itd… kontrole nikakve… malo me cudi da onda nitko nije tako jako plakao da vise nemoze uhvatiti pastrvu od mjere…

 12. LAPRDARIJ! Deseti i jubilarni! Nakon niza štovatelja lika i djela našega profe eto i jednoga oponenta. Nije zgodno da svi mislimo jednako, pa nismo u Sj. Koreji. Moram priznati da me članak do suza nasmijao, ne čitaju se svaki dan takve bedastoće. Teza o pastrvama samoubojicama je vrh vrhova. Vidi se da je naš prof. vrhunski expert. Istinabog za mlaćenje prazne slame ali ipak expert.
  Ipak treba imati iskustva i nadahnuća pa nakon pola stoljeća bavljenja ribolovom ispaliti takvu glupost. Čestitam! Ima bisera još… Velike pastrve su kanibali. Eureka! Naš profa otkrio je toplu vodu što je, priznat ćete, veliki napredak u odnosu na hladnu vodu. Profesore moj, prijateljski savjet; pod hitno pročitajte neku knjigu o životu salmonidnih vrsta. Vidi se da si je naš profa dao truda pa k`o od šale citira članke i stavke “Zakona o Slatkovodnom ribarstvu”. Ne bi bilo zgorega da čujemo što kaže zakon o obavljanju ribolova u vrijeme lovostaja odnosno u vrijeme dok se riba mrijesti. Gospodin profesor zna na što aludiram. Možda ima selektivno pamćenje a možda pati i od amnezije. To je u nas inače jako popularno. Zaboravljivost je zajebana stvar. Napredujemo! Stigli smo do teze o dvije stotine izbačenih. Ova trojica ideologa mora da su gadni likovi, sami protiv svih. Zamislite ovo… trojica protiv svih. Toga nema ni u crtićima. Superman je goli k**** prema Kučanu i El presidenteu, Tajnika da ni ne spominjem. Sada je i mene malo strah, ne daj bog da sretnem kojega od njih. Više nikad neću sam u ribolov, slaboga sam zdravlja. Ako me koji od tih zlotvora napadne imat će me na duši i eto ti vraga. Treba pod hitno obavijestiti policiju jer zamislite vi to: oni (ribočuvari) si uzimaju za pravo da ribičima pregledavaju torbe. Strašno! Pa toga nema nigdje. Ali ne lezi vraže. Ti zločinci su si uzeli za pravo da zabrane uzimanje ribe, tek tu i tamo po jedna. Pa to nije ni za mačku! Pravi ribiči nose barem tri i tako svaki dan. I tako smo istjerali zeca na čistinu, kad nema riba nema ni ljubavi jer poznato je da ljubav ide kroz želudac. Naši vrli ribiči sve odreda istinski zaljubljenici u Kamačnik i Dobru odjednom su postali šetači. Njih dvije stotine, jedino samohrana majka trpi uvrede i prkosi uvredama. Sama protiv trojice a dvije stotine goranskih vitezova podvilo rep. Sram vas bilo! Istina poneki vitez je i izbačen samo se ne sjeća zbog čega. Ma vjerovatno ni zbog čega, ovi zlotvori ne prežu ni od čega. Preko leševa do pune blagajne.

  Sad za ozbiljno. Oprostite mi na sarkazmu, morao sam malo. Dohvatimo se činjenica. Rukovodstvo SRD-a izabrano je legalno na godišnjoj skupštini i kao takvo ima mandat za donošenje ribolovnog režima, sviđalo se to kome ili ne. Svaki ovlaštenik ribolovnog prava mora imati plan za gospodarenje i gospodarsku osnovu. Te dokumente ovjerava nadležno ministarstvo. Dakle društvo drago sve po zakonu. Tko misli da nije tako postoje inspektori pri nadležnom ministarstvu. Udruga ima statut, redovnu godišnju, a može i izvanrednu skupštinu. Mijenjajte je iznutra, postoji način. I za kraj da ne bi bilo da sam nečiji glasnogovornik. Nisam član SRD Kamačnik. Ni ova trojica zajebanih likova nisu mi nešto posebno simpatični ali za razliku od istjeranih ne kmečim po web-u i imam čist obraz.

  Svim ribičima ribički pozdrav: BISTRO!

 13. Život je maskenbal…………pod tuđom maskom lakše se živi…….tra..la… la…la

 14. Ha, ha, ha…koliko ja znam i čelnici Hrvatske gospodarske komore i Vlade Republike Hrvatske imaju mandat izabran na javnim izborima ili skupštinama. To ne znači da su im vodstva niz odličnika, koje treba pošto poto poštivati i sačuvati od komentara po javnim medijima a siguran sam i da su im planovi na godišnjoj razini unaprijed prihvaćeni. A onda kad netko dovoljno hrabar i dovoljno pametan shvati kakva se tu mutna posla vode i “zakmeči” i podmetne kamenčić u novinama, na tv ili na web stranicama poneki završe sa bombom ispod kotača, neki su pozatvarani a većini se prijeti ma razne načine. Hvala svima koji kmeče kako god znaju i gdje god stignu!! Prilažem glas za profu!

  Jedan od te trojice zajebanih likova, kad je dobio funkciju u SRD javno je priznao sva nedjela koja je radio da bi kao sprao prljavštinu s lica i osvjetlao svoj čisti obraz, ali nismo mi glupi da ne znamo šta se sve na Dobri i Kamačniku radilo i tko je radio i navodno je čitanjem raznih knjiga shvatio da je radio zlodjela pa se sada takvim poslovima više ne bavi…ma manite se ćorava posla. Jednom lopov-uvijek lopov!!!

%d blogeri kao ovaj: