ZAVRŠNA OVOGODIŠNJA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA ŽUPANIJSKOG HNS-A: Posebno smo ponosni na 70.000.000 kuna koje donosimo Goranima!


Županijski i goranski HNS-ovci naokupu u Delnicama

Županijski i goranski HNS-ovci naokupu u Delnicama

 

DELNICE  – Županijska organizacija HNS-a PGŽ-e svoju završnu sjednicu predsjedništva u ovoj godini održala je u Delnicama. Rezimeom rada u godini na izmaku i pogledom u nadolazeću čelnici županijskog HNS-a, podsjetili su na goranske nedaće uzrokovane ledom i gubitkom brdsko-planinskog statusa ali  i navijestili tračak nade za Gorane koju će im donijeti 70 milijuna kuna pomoći iz Fonda solidarnosti.

 

 

Kada vi povučete iz Fonda solidarnosti 70 milijuna kuna onda ste nešto napravili

 

 

Tako je dožupan  i čelnik  Županijske organizacije HNS-a Marko Boras Mandić kazao da su upravo HNS-ovci zaslužni za taj novac pomoći te da je to jedna od konkretnih aktivnosti u protekloj godini na koju su posebno  ponosni.  Kada vi povučete iz Fonda solidarnosti 70 milijuna kuna onda ste nešto napravili, jer tih 70 milijuna kuna nisu prazne riječi, one će završiti u infrastrukturi ovog kraja i ja se nadam da će se to osjetiti, a dobro koje će se s tim novcem napraviti ostati će u trajnom vlasništvu građana Gorskog kotara, kazao je Boras Mandić ističući da je upravo to funkcija politike te da HNS preko pozicija dali kroz županiju, kroz ministarstva, sabor ili županijsku skupštinu čini sve kao bi donio malo topline u goranski kraj.

 

 

Potrebno je donijeti zakone kojima će se dati pogodnosti onim koji u Gorski kotar žele doći

 

 

Saborska zastupnica i  predsjednica regionalnog saveza HNS-a Nada Turina Đurić osvrnula se na donošenje Zakon o regionalnom razvoju i gubitak brdsko-planinskog statusa ističući da će vrijeme pokazati koje će to štete donijeti Gorskom kotaru jer svi pokazatelji, socijalni, ekonomski, gospodarski, demografski i kulturni nisu pozitivni. Posebno zbog demografskog stanja ovog prostora, mislim da je minimum minimuma države, da kaže želimo da na ovim područjima život ostane i opstane. Potrebno je donijeti zakone kojima će se dati pogodnosti onim koji u Gorski kotar žele doći, koji žele ovdje raditi i investirati te da ti isti investitori zapošljavaju ljude kako bi život i rad u Gorskom kotaru bio moguć.

 

 

Turina Đurić: Glasala sam onako kako mi savjest nalaže –  protiv ovih promjena

 

 

Glasala sam onako kako mi savjest nalaže, protiv ovih promjena, a mislim da će vrijeme pokazati da oni koji nisu to poslušali da su, nažalost, bili u krivu, istaknula je Turina Đurić. Na svoje kolege nadovezao se Goran Rački, član predsjedništva HNS-a PGŽ-e i koordinator za Gorski kotar, koji također Zakon o regionalnom razvoju smatra pogubnim za Gorane zbog kojeg će se, kaže, dodatno raseliti umjesto da im se omogući ostanak i vraćanje u svoj kraj.  U 2015. godini zalagati ćemo se i dalje za drukčiji odnos prema Gorskom kotaru, te svojim politikama dokazati da Gorski kotar sa svim svojim posebnostima mora imati poseban status, zaključio je Rački na ovogodišnjem završnom okupljanju HNS-ovaca PGŽ-e u Delnicama.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Županijska organizacija HNS-a PGŽ-eKategorije:politika

Oznake:, , , ,

1 reply

  1. nerazumijem nase politicke elite, dodju i pricaju sto bi trebalo a imaju sve uvjete da su to vec i napravili, ili da naprave, samo obecanja i ove koalicije u 3 god za g. kotar niti prstom nisu pomakli, po cemu su zasluzni za novac iz fonda solidarnosti