politika reklama

NAKON IZBORA ZA MJESNE ODBORE DELNICE U CRNO-PLAVOJ BOJI: Građani izabirali desnicu i desni centar – razjedinjena ljevica pretrpila težak poraz

Delnice

Delnice
Delnice

 

DELNICE – Ovu nedjelju Delničani su birali nove zastupnike u pet Vijeća Mjesnih odbora. Zainteresiranost birača za izbor članova Vijeća Mjesnih odbora bila je najmanja u najvećem i to delničkom MO-u gdje je na izbore izašlo samo 6,60 posto birača.

 

 

Najveći odaziv u MO Crni Lug

 

 

Najveći odaziv bio je u MO Crni Lug gdje je svoje zastupnike u Vijeću MO-a biralo 35% birača, slijedi MO Brod na Kupi sa 24,52% odaziva, zatim MO Turke sa 19,16% te MO Lučice gdje je izašlo tek 9,83% birača.

 

 

Najjači HDZ za koji je glasalo 27,05% birača

 

 

U najvećem Mjesnom odboru Delnice gdje je izašlo najmanje birača među najviše kandidiranih i to pet lista najjači je bio HDZ za koji je glasalo 27,05% birača, druga je koalicijska lista HČSP-HSP sa 21,57% glasova, treći je SDP sa 19,22%, četvrta je lista HNS-a sa 18,82% i peta je PGS-ova koja je dobila tek 13,33% glasova. U tom mjesnom odboru nitko nema većinu jer su po dva mjesta osvojile liste HDZ-a koji će predstavljati Arijana Šercer i Gordan Tomac te ona koalicije HČSP-HSP koji će zastupati Karlo Kruljac i Marko Drašković, dok su ostale liste dobile po jedno zastupničko mjesto koje će zauzeti Silvija Mulc (SDP), Nataša Kozlica (HNS) i Dušanka Crnković (PGS).

 

 

Najviše glasova dobila lista grupe birača čiji je nositelj Davorin Klobučar

 

 

U drugom po veličini, MO Brod na Kupi najviše glasova dobila je lista grupe birača čiji je nositelj Davorin Klobučar i to 56,86%, druga je lista HDZ-a sa 26,47% glasova a treća je lista SDP-a za koju je glasalo 16,66 % birača. Sa najviše osvojenih glasova lista grupe birača ima većinu a u vijeću MO-a će biti zastupljena sa tri člana, uz nositelja Klobučara ušli su Vesna Pajnić i Višnja Štimac. HDZ i SDP su osvojili po jedno mjesto u Vijeću gdje će ih predstavljati nositelji Ines Gadanec (HDZ) i Stanko Raukar (SDP).

 

 

Najviše glasova koalicijskoj lista SDP-HNS

 

 

U MO Crni Lug za koji su se također borile tri liste, najviše glasova dobila je koalicijska lista SDP-HNS sa osvojenih 41,23% glasova, druga je koalicija pravaša HČSP-HSP sa 34,21% glasova a treći je HDZ za koji je glasalo 24,56 birača. Tako će koalicijske liste u Vijeću MO Crni Lug predstavljati po dva kandidata i to Petar Hrg i Anton Raukar sa liste SDP-HNS te Siniša Knaus i Iva Pleše sa liste HČSP-HSP dok će HDZ u Vijeću tog MO-a predstavljati Anita Abramović.

 

 

I MO Lučice HDZ-u

 

 

Za MO Lučice borile su se samo dvije liste od kojih je jača bila ona HDZ-ova sa osvojenih 58,62% glasova a slabija koalicijska HČSP-HSP za koju je glasalo 41,38% birača. Tako će sa svoja tri zastupnika većinu imati HDZ-ovci koje će zastupati Mladen Mauhar, Bojana Grgec i Josip Čiček a Pravaše će predstavljati dva zastupnika Josip Silić i Kristijan Jotanović. Za najmanji MO Turke nitko se nije borio jer listu je imao samo HDZ te je i osvojio sva tri mjesta u vijeću koji će činiti Mladen Mauhar, Jelka Busnov i Anton Štimac.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Nensi Tatar, Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: