gospodarstvo

GRADONAČELNIK VRBOVSKOG PISAO MINISTRU I APELIRAO: Ministre Varga ne ukidajte nam ordinacije – pa imamo čak 1.160 sugrađana starijih od 65 godina!

Dražen Mufić, gradonačelnik Grada Vrbovskog

 

Dražen Mufić, gradonačelnik Grada Vrbovskog
Dražen Mufić, gradonačelnik Grada Vrbovskog napisao je pismo ministru Vargi

VRBOVSKO – Na prijedlog nove Mreže javno zdravstvene službe kojima se u Gorskom kotaru ukidaju čak tri liječničke ordinacije od čega jedna u Vrbovskom, vrbovščanski gradonačelnik Dražen Mufić reagirao je poslavši pismo apela predlagatelju ministru zdravlja Siniši Vargi. U svom pismu Mufić objašnjava Vargi koliko će takav potez negativno utjecati na vrbovščansko stanovništvo koje je po strukturi pretežito staračko.

 

 

Mufić u pismu naglašava veličinu područja i broj naselja

 

 

Kao glavne čimbenike Mufić tako naglašava veličinu područja i broj naselja (na 280 km² na kojem se proteže područje grada je 65 naselja) te strukturu stanovništva (prema posljednjem popisu stanovništva grada je 5.076 stanovnika od toga 1.160 stanovnika starijih od 65 godina) zbog čega im se, ističe Mufić, liječnička pomoć nikako ne smije ukinuti.

 

 

Djeca više ne žive sa ostarjelim roditeljima a njima je prijeko potrebna svaka pomoć ovog društva

 

 

Razlog tome je veći jer se radi, objašnjava Mufić, ne samo o staračkim već i većinom o samačkim domaćinstvima, daleko od centra grada, čija djeca više ne žive sa njima i kojima je prijeko potrebna svaka pomoć ovog društva. Stoga, nastavlja Mufić u svome pismu pojašnjenja situacije, Grad Vrbovsko ima ustrojenu Službu pomoći u kući koja opslužuje oko 150 korisnika starijih od 65 godina kao i uslugu Zdravstvene njege u kući koja je od bitnog značaja za mnogobrojne pacijente koji su nepokretni, sa dekubitusima, u zadnjim stadijima bolesti i nerijetko u samačkim kućanstvima.

 

Grad Vrbovsko ima ustrojenu Službu pomoći u kući koja opslužuje oko 150 korisnika starijih od 65 godina
Grad Vrbovsko ima ustrojenu Službu pomoći u kući koja opslužuje oko 150 korisnika starijih od 65 godina

 

 

Liječnička pomoć nam je u svakom trenutku potrebna i nezaobilazna

 

 

Stoga, smatra Mufić, liječnička pomoć nam je u svakom trenutku potrebna i nezaobilazna a tome svakako ne doprinosi činjenica da se prijedlogom Izmjena i dopuna Mreže javne zdravstvene službe na području Grada Vrbovskog ukida jedna liječnička ordinacija. Smanjenje broja liječničkih ordinacija na području Grada Vrbovskog negativno bi utjecalo na već ionako nedovoljnu pokrivenost ovakvom vrstom usluge jer veliki broj staračkog stanovništva, raštrkanost naselja, veliko područje Grada Vrbovskog traži veći broj liječničkih usluga za koje će i u budućnosti potreba biti još veća, zaključuje u svome pismu vrbovščanski gradonačelnik Mufić upućeno ministru Vragi kojem na kraju apelira da broj liječničkih ordinacija na području Grada Vrbovskog ostane isti kako bi se koliko toliko zadržao standard ove vrste usluga.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Ilustracija

1 comment on “GRADONAČELNIK VRBOVSKOG PISAO MINISTRU I APELIRAO: Ministre Varga ne ukidajte nam ordinacije – pa imamo čak 1.160 sugrađana starijih od 65 godina!

  1. Pacijent

    Ajme a rekli su da će Gradonačelnik zatvoriti doktorici ambulantu s obzirom da su politički neistomišeljenici… Izgleda da se dotična više zamjerila vlastitom mužu nego Mufiću. Ajde Gradonačelniče spasite ljudima tu ambulantu, kao što ste spašavate i cijeli grad. Ipak je Gradonačelnik puno utjecajnija osoba nego saborski zastupnik ili muž kako već hoćete.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: