DEVET GRADSKIH VIJEĆNIKA POTPISALO SRAMOTNU I NEMORALNU ODLUKU: Smijenili predsjednika jer je ukazivao na nezakonit rad i krivotvorenje – Brinjakov stav da je nezakonitu sjednicu sazvala neovlaštena osoba podržalo i Ministarstvo uprave


image-2

Pročelnica Tonković i gradonačelnik Mufić (desno) imaju razlog za veselje –  “riješili” su se predsjednika Vijeća Brinjaka (lijevo) koji je ukazivao na nezakonit rad

 

VRBOVSKO – Jučer se odigrao treći,  završni čin okršaja gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića s predsjednikom Gradskog vijeća HDZ-ovcem Šeinom Brinjakom. Sakupivši potpise devet vijećnika gradonačelnik Mufić odlučio je smijeniti Brinjaka sa čelnog mjesta Gradskog vijeća.

 

 

HDZ spašavao čast u zadnji čas – Tkalčević  odbio smijeniti stranačkog kolegu Brinjaka

 

Uz svojih šest nezavisnih vijećnika Jasnu Božić, Borisa Gudca, Nikolu Mamulu, Nedeljka Nikolića, Davora Tkalčevića i Mariju Jančan potpise je očekivano dobio i od dva oporbena prebjega PGS-ovca Iliju Vignjevića i HSU-ovku Đurđicu Petrović. Da bi imao dovoljno posegnuo je Mufić i za potpisom trajno odsutnog ARS-ovca Vladimira Mamule jer ovaj put među potpisnicima nije uspio dobiti i HDZ-ovca Marijan Tkalčević.

 

sam_2502

Tkalčević (HDZ) u zadnji trenutak uspio je spasiti čast i jedinstvo stranke – odbio je podržati smjenu stranačkog kolege Brinjaka

 

 

Spriječen raskol u vrbovščanskom HDZ-u u režiji Nezavisnog Mufića

 

Iako je svojim dosadašnjim postupcima Tkalčević okrenuo leđa svom stranačkom kolegi Brinjaku priklanjajući se Mufićevoj struji dajući mu podršku u sazivanju sjednica Vijeća potpisima vijećnika ovaj put Tkalčević se nije usudio i ustuknuo je pred tim radikalnim potezom koji bi značio i raskol u redovima vrbovščanskog  HDZ-a na čijem je čelu.

 

odluka

Dio odluke Ministarstva uprave koji potvrđuje da spornu sjednicu nije sazvala ovlaštena osoba – cijelu odluku pogledajte klikom na fotografiju

 

 

Ministarstvo uprave potvrdilo ono što su svi itekako znali – sjednica je bila nezakonita

 

Mufića je na taj očajnički potez smjene predsjednika Vijeća navela sada već i službena odluka da je ona famozna sjednica Gradskog vijeća  s početka listopada bila nezakonita. Ministarstvo uprave dostavilo mu je službenu odluku da je sjednicu sazvala neovlaštena osoba i da se kao takva poništava a sve odluke donesene na njoj su ništavne. Sve se to odigralo jučer na sjednici Gradskog vijeća ali u njenoj završnici. Sve je počelo normalno, njome je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Brinjak, održao se i aktualni sat sa uobičajnim komulanim pitanjima a onda je sa obzirom da to nije učinio gradonačelnik Mufić sam Brinjak vijećnicima izložio odluku Ministarstva uprave koju su tek dobili na uvid. Uslijedila su prepucavanja Mufića i Brinjaka u istom tonu i identičnom sadržaju – s Mufićeve strane optužbe da Brinjak blokira rad vijeća i koči razvoj Vrbovsko a druge Brinjakove strane da je njegov posao baviti se zakonitim radom Vijeća a da je izvršna vlast svjesno radila protuzakonito i to je sada njen problem.

 

sam_2504

Vijećnici Nezavisne liste Dražena Mufića (u prvom redu)  nisu imali nikakvih dilema – onaj tko govori istinu mora  biti smijenjen 

 

SDP i HNS samo pola godine prije izbora pokazuju da ne zaslužuju vlast – politički cirkus  kojem su kumovali samo začuđeno promatraju

 

Usprkos uzavrelom predbacivanju Mufić tada nije uručio Brinjaku već pripremljen zahtjev za njegovom smjenom, tenzije su se smirili, krnja oporba SDP-ovaca i HNS-ovca je sve to šutke promatrala i sjednica se nastavila u mirnom tonu  a onda ju je odjednom predsjednik Gradskog vijeća Brinjak bez obrazloženja odlučio napustiti. Sjednicu je nastavila voditi dopredsjednica Jasna Božić, vijećnici su usvojili proračun za iduću godinu, usvojili sve one točke sa nezakonite sjednice a onda je na kraju gradonačelnik hrabro izvukao adut iz rukava i ponosno izjavio da smjenju Brinjaka. Kao što je šutke odsjedila prepucavanja s početka sjednice tako su oporbenjaci šutke prešli i preko toga potpuno nezainteresirani da li će i kakve biti posljedice za krivotvorenje dokumenata  i  tko će odgovarati za nezakonitost sjednice na kojoj su i sami sjedili.

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

 

 

 

 Kategorije:politika

Oznake:, , , ,

16 replies

 1. Samo se istina nesmije danas nikome reći jer najeb…A ŠTO SE TIČE PRVOG REDA OD PRAZNE STOLICE DESNO NAJ VEĆI NERADNICI-PRODANE MUFANOVE DUŠE ,GREBATORI ZA VLASTITE STOLICE NA KOJIMA NIŠ NE RADE ,PA I TU MLATE PRAZNU SLAMU.ALL CAPPONE I NJEGOVI PODANICI…..

 2. Važno da je donesen Proračun sa sljedeću godinu, nećemo ostat gladni i žedni. A bivši Predsjednik nije ni važan. Uhljebit će se on već negdje u neku Udrugu, stranku ili što već…. Važna je funkcija zar ne?! I puno govora, a malo vajde..Jedino je pitanje hoće li ga više itko primiti, jer gdje god dođe izmakne ti stolicu i zabije nožinu u leđa..Bravo za Vijeće, i sve vijećnike.. Ipak mislite na sve nas koji tu živimo!!!

 3. “Kolo od sreće uokoli
  vrteći se ne pristaje:
  tko bi gori, eto je doli,
  a tko doli, gori ustaje.
  Sad vrh sablje kruna visi,
  sad vrh krune sablja pada,
  sad na carstvo rob se uzvisi,
  a tko car bi, rob je sada.”

  Ivan Gundulić

 4. Komentar za prvu sliku:

  Hi, hi, hi, hi, hi,
  Šein ne zna što znamo MI!

  Ho, ho, ho, ho, ho,
  napravit ćemo TO!

  Ha, ha ha, ha, ha,
  smijenit ćemo ga, ekipa je ZA!

  He, he, he, he, he,
  zeznut ćemo SVE!

  Hu, hu, hu, hu, hu,
  još smo jedan mandat TU!

  Složi istaknute riječi iz prve četiri strofe i dobit ćeš rečenicu kojom je Mufić motivirao svojih devet (+ 1 pričuvni) vijećnika : _ _ _ _ !

 5. U cijeloj priči ima jedan svijetao lik a to je GOSPODIN Vojin Božović. Ne moramo ga voljeti ali Vojinu kapa dolje. Ima i jedan lik koji je u zadnji čas povratio dostojanstvo a to je gospodin Tkalčević . Zašto je drugi Tkalčević u tim pomijama nije lako shvatiti. Vjerojatno ni njemu. Iz zablesirane Mutanove face vidljivo je da tu pomoći nema. On je Neron koji će spaliti Vrbovsko i igrati se u pepelu. O ostalima tzv. nezavisnima šteta je trošiti tintu. Slaba točka je pevaljka i ako ju Brinjak ne dovede do vrata ćelije izgubit će svoju vjerodostojnost i sav taj cirkus je gubljenje vremena. Pred vratima ćelije Marica bi propjevala i taj pjev bi mogao biti Mutanov “Labuđi pjev”. Dakle, Brinjak drži konce u rukama. Nadajmo se da je svjestan svoje odgovornosti prema nama koji glasujemo za HDZ.
  Tragičan je lik glavnog oporbenjaka i njegove sjene.
  Nadajmo se da Doktorica ima bar dvije injekcije adrenalina da ih probudi iz pred-zimskog sna. Imati Mutanovu glavu na tanjuru a gledati kroz prozor je gadljivo i nameće pomisao da su tu samo zbog viječnićke naknade. Sramotno. Kad već sami neće ja im dajem pitanje za sljedeću sjednicu ;
  1.dali su računi iz ogulinskog Frankopana veći ili manji od uštede na dvaput smanjenim subvencijama prijevoza za djecu u gradu koji je Grad prijatelj djece?
  2. je li istina da je Plandom u Vujnovićima imao rekordnu turističku sezonu tako da će prihod biti više nego dovoljan za trošak električne struje za sijalicu u muškom VC-u?
  Ako čujem da su postavili ta pitanja i dobili odgovore dat ću im još a imam ih 21.

 6. Bravo gradonačelniće. Red, rad i disciplina.

 7. Mufiću skidam kapu!!! Svaka Vam čast na dosadašnjem radu i odvažnosti! Samo hrabro naprijed i nema predaje! Nema puno ljudi koji rade ovako pošteno i svima sve otvoreno kažu u lice, samo nek vas mrze,vidjet ce kako ce im biti ako ikada odete iz grada.

 8. NARAVNO MITO ZA SVE???????RED, RAD I DISCIPLNU NEK PROVODE KOD SVOJIH KUČA DA IM NISU U RASULU………………….?

 9. Šein, dobio si bitku, al` ne i rat,
  zato nemoj stajati k`o začuđeni svat.
  Budeš li ček`o da institucije posao odrade,
  ovi će s tobom da se oslade.
  Zato ne čekaj i ne duži,
  ti ih sve lijepo tuži.
  (P.S. ovih 9 na 10 slobodno zaokruži)

 10. TO LIDIJA, ODLIČNI SU TI KOMENTARI…. KUČA, KUČA, KUČA KUČA… 1 iz Hrvatskog jezika…

 11. VESELA VRBOVŠTANKO TI SIGURNO NEZNAŠ ONU STARU-TKO NA MALO GLEDA NIŠ NE VRIJEDI ILI BAŠ NIŠTA.A U TIPKANJU SU TAKVE GREŠKE NORMALNA POJAVA ZA TVOJU INFORMACIJU.

 12. Nadam se samo da će ova priča imati i kazneno sudski epilog. Kako je ministarstvo potvrdilo da je sjednica bila nelegalna znači da je Marina ipak počinila i poneko kazneno djelo… a i izgleda da nije bila tako hitna kad se moglo sve na novoj izglasati. A kad Marinica bude osuđena trebao bi slijediti i otkaz. Pa neka joj Mutan nađe novi posao. Npr. šef holdinga, tamo bi joj ove sposobnosti krivotvorenja jako dobro došle. A čestitke i pouzdanim vijećnicima. Nadam se da ste svoje glasove dobro naplatili..i da je cijena vrijedna obraza. Sram vas bilo.

 13. Dotična će dobiti odlikovanje, jubilarnu nagradu, spomenik i čestitke!!! Spasila nas je u jako važnom trenutku. BRAVO!!!

 14. Vesela dotična je sve to već dobila odavno dok ti još nisi znala kako se zoveš.BRAVO ZA LAPRDANJE NAPAMET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Šein je na kraju ispao gušćje jaje koje je natjeralo Mutana da pokaže svoj zmijski jezik. Despot je gol, sad je valjda svima jasno što je i kakav je Mutan-aga. A na nama je xa započeto razotkrivanje dovršimo na skorašnjim izborima i pošaljemo Mutana tamo kamo i pripada. Natrag bukvama.