Inicijator osnivanja Holdinga - Dražen Mufić

Ostavke pljušte na sve strane – “Kapetan” Mufić  brod krpa mornarkama

 

 

VRBOVSKO – Turbulencije na vrbovščanskoj političkoj sceni se nastavljaju. Nakon poljuljane podrške HDZ-a i okretanja oporbenoj struji , vladajuća Nezavisna lista gradonačelnika Dražena Mufića dobila je još jedan udarac i to iz vlastitih redova.

 

Nezavisnog Mufića napustio vijećnik Mamula

 

Gradsko vijeće odlučio je napustiti vijećnik upravo Mufićeve Nezavisne liste, Nikola Mamula. Pisanu ostavku na mjesto vijećnika Mamula je podnio početkom ovog mjeseca. Proceduru njegove ostavke već je odradilo Mandatno povjerenstvo pripremivši izvješće za iduće Gradsko vijeće koje se sastaje u utorak.  Odrađeno je to bitno drugačije od dosadašnje prakse jer u materijalima nema pisane ostavke Nikole Mamule pa tako niti njegova obrazloženja već samo puko proceduralno izvješće u kojem tek stoji da će Mamulu zamjeniti sljedeći kandidat Nezavisne liste.

Davorka Valerija Vinski i Goran Vučinić na Aktualnom satu

Davorka Valerija Vinski  u vrbovščanskoj politici godinama je bezuspješno predstavljala HSS

 

U Vijeće ulazi Davorka Valerija Vinski  koju je HSS izbacio iz stranke

 

U gradsko vijeće tako ulazi Davorka Valerija Vinski. Vinski je iskusna političarka sa dužim političkim stažom u izvršnoj i predstavničkoj vlasti. Sjedila je i u gradskom poglavarstvu kao i u nekoliko mandata Gradskih vijeća ali kao zastupnica vrbovščanskog HSS-a. Podsjetimo, u svibnju 2013. godine, Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Vrbovsko isključila je Davorku Valeriju Vinski  iz svojih redova, gdje je obavljala dužnost tajnice, upravo zbog njenog pojavljivanja na Nezavisnoj listi Dražena Mufića čime je, kako je tada istaknuto u priopćenju Županijske organizacije HSS-a, Vinski grubo prekršila temeljne odredbe Statuta Hrvatske seljačke stranke. Sada će Davorka Valerija Vinski u Gradskom vijeću zastupati Nezavisnu listu Dražena Mufića a uz vijećničko mjesto odmah joj je dodjeljena i (nagradna) funkcija predsjednice Mandatnog povjerenstva .

 

Mandatno povjerenstvo obrađuje ostavku predsjednika Mandatnog povjerenstva?

 

U cijeloj toj proceduri bizarnost je upravo to Mandatno povjerenstvo koje obrađuje ostavku Nikole Mamule na čijem čelu je upravo – Nikola Mamula.  Stoga ne čudi dokument u materijalima za Vijeće na kojem nema potpisa članova Mandatnog povjerenstva.

 

durdica-mamula

Kada je Đurđica Petrović s uvrijeđenim ljevičarima demonstarativno napuštala sjednicu Vijeća  nije ni sanjala da će se  u nepune dvije godine uzdići u pravu političku zvijezdu i postati Potpredsjednica Vijeća

 

 

Ostavku dao i Mamulin brat također –  no promptno stiže zamjena kojoj tek odborčić očito nije dovoljan

 

No tu nije kraj ostavkama jer i brat Nikole Mamule, ARS-ovac Vladimir Mamula podnosi ostavku ali ne na mjesto vijećnika nego samo na dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća. Zamjeniti će ga prebježica HSU-ovka Đurđica Petrović čime je gradonačelnik Mufić na svojevrstan način ispravio nepravdu kod nagrađivanja iskazane lojalnosti Petrovićke dodjelivši joj tada tek mjesto potpredsjednice Odbora za statutarno-pravna pitanja.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

Oglasi