marijan-tkalcevic

Marijan Tkalčević – predsjednik vrbovščanskog HDZ-a

 

VRBOVSKO – Nova sjednica Gradskog vijeća Vrbovskog sazvana za četvrtak, rasplinjuje i ono malo sumnje u potpunu naklonosti HDZ-ovog vijećnika Marijana Tkalčevića Nezavisnom gradonačelniku Vrbovskog Draženu Mufiću te potvrđuje definitivni raskol HDZ-ovih vijećnika .

 

 

Bez  hadezeovca Tkalčevića ne može se srušiti hadezeovac Brinjak

 

 

Marijan Tkalčević jedan je od potpisnika trećine vijećnika za sazivanje te sjednice kojoj je jedini cilj rušenje njegovog stranačkog kolege Šeina Brinjaka s mjesta predsjednika Gradskog vijeća. Ključni je potpis Tkalčevića jer bez njega gradonačelnik Mufić svoj naum rušenja Brinjaka ne bi mogao ispuniti. Naime, Mufić  nema dovoljan broj vijećnika za sazivanje sjednice na kojoj se to planira i odigrati.

 

 

Kada se našao pred zidom Nezavisni Mufić aktivirao neodlučnog Tkalčevića

 

 

Ona mala sumnja u naklonost Tkalčevića Mufiću nazrela se u zahtjevu za razrješenjem Brinjaka koji nije morao potpisati jer je Mufić imao dovoljno potpisa svojih vijećnika, partnera iz ARS-a i oporbenih prebjega. No nova situaciju u kojoj Mufić ostaje bez ARS-ovog vijećnika koji je u međuvremenu preminuo a novi nije imenovan Tkalčeviću suzuje prostor za neodlučnost i on povlači ovakav politički samoubilački potez.

 

 

Tkalčević  za potpredsjednika  skromno predlaže – sebe!

 

 

No Tkalčević ima još jedan skriveni motiv – rušenjem stranačkog kolege on postaje potpredsjednik Gradskog vijeća. Da njegov potez bude još bizarniji pobrinuo se i sâm potpisavši  Prijedlog za svoje imenovanje!

 

 

HDZ podijeljen u najnezgodnije vrijeme

 

 

Time  se HDZ dijeli na dvije struje – onu koja bezuvjetno podržava Nezavisnog Mufića i onu koja stoji iza još uvijek aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Brinjaka.  Sve se to odvija u najnezgodnije vrijeme tik pred lokalne izbore. HDZ mora pod hitno odlučiti da li na lokalnim izborima namjerava statirati i podržati Nezavisnog Mufića ili će s ozbiljnim kandidatom pokušati vratiti vlast u Vrbovskom kojim je vladao punih 12 godina. Vremena je sve manje a politička šteta koju čini Tkalčević ozbiljno nagriza vjerodostojnost stranke od koje njeni birači puno očekuju.

 

 

Brinjak neće biti kandidat za gradonačelnika

 

 

Brinjak, kojeg se već mjesecima bezuspješno smjenjuje, otklonio je sve mogućnosti da bude kandidat za gradonačelnika, jer kako nam je kazao smatra sebe glavnim krivcem za uvođenje Tkalčevića u lokalnu politiku a koji se kaže, svojim postupcima pokazao bez stava i stranačke odgovornosti. Stoga Brinjak smatra nekorektnim da on bude taj koji će voditi lokalni HDZ kojem trebaju svježe ideje i novi ljudi.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Facebook.com/marijan.tkalcevic

Oglasi