politika

STRANKA KOJA JE DVANAEST GODINA VLADALA VRBOVSKOM PRED LOKALNE IZBORE U TOTALNOM JE RASULU: Hadezeovac Tkalčević traži smjenu hadezeovca Brinjaka a sebe kandidira za – potpredsjednika Gradskog vijeća!


marijan-tkalcevic
Marijan Tkalčević – predsjednik vrbovščanskog HDZ-a

 

VRBOVSKO – Nova sjednica Gradskog vijeća Vrbovskog sazvana za četvrtak, rasplinjuje i ono malo sumnje u potpunu naklonosti HDZ-ovog vijećnika Marijana Tkalčevića Nezavisnom gradonačelniku Vrbovskog Draženu Mufiću te potvrđuje definitivni raskol HDZ-ovih vijećnika .

 

 

Bez  hadezeovca Tkalčevića ne može se srušiti hadezeovac Brinjak

 

 

Marijan Tkalčević jedan je od potpisnika trećine vijećnika za sazivanje te sjednice kojoj je jedini cilj rušenje njegovog stranačkog kolege Šeina Brinjaka s mjesta predsjednika Gradskog vijeća. Ključni je potpis Tkalčevića jer bez njega gradonačelnik Mufić svoj naum rušenja Brinjaka ne bi mogao ispuniti. Naime, Mufić  nema dovoljan broj vijećnika za sazivanje sjednice na kojoj se to planira i odigrati.

 

 

Kada se našao pred zidom Nezavisni Mufić aktivirao neodlučnog Tkalčevića

 

 

Ona mala sumnja u naklonost Tkalčevića Mufiću nazrela se u zahtjevu za razrješenjem Brinjaka koji nije morao potpisati jer je Mufić imao dovoljno potpisa svojih vijećnika, partnera iz ARS-a i oporbenih prebjega. No nova situaciju u kojoj Mufić ostaje bez ARS-ovog vijećnika koji je u međuvremenu preminuo a novi nije imenovan Tkalčeviću suzuje prostor za neodlučnost i on povlači ovakav politički samoubilački potez.

 

 

Tkalčević  za potpredsjednika  skromno predlaže – sebe!

 

 

No Tkalčević ima još jedan skriveni motiv – rušenjem stranačkog kolege on postaje potpredsjednik Gradskog vijeća. Da njegov potez bude još bizarniji pobrinuo se i sâm potpisavši  Prijedlog za svoje imenovanje!

 

 

HDZ podijeljen u najnezgodnije vrijeme

 

 

Time  se HDZ dijeli na dvije struje – onu koja bezuvjetno podržava Nezavisnog Mufića i onu koja stoji iza još uvijek aktualnog predsjednika Gradskog vijeća Brinjaka.  Sve se to odvija u najnezgodnije vrijeme tik pred lokalne izbore. HDZ mora pod hitno odlučiti da li na lokalnim izborima namjerava statirati i podržati Nezavisnog Mufića ili će s ozbiljnim kandidatom pokušati vratiti vlast u Vrbovskom kojim je vladao punih 12 godina. Vremena je sve manje a politička šteta koju čini Tkalčević ozbiljno nagriza vjerodostojnost stranke od koje njeni birači puno očekuju.

 

 

Brinjak neće biti kandidat za gradonačelnika

 

 

Brinjak, kojeg se već mjesecima bezuspješno smjenjuje, otklonio je sve mogućnosti da bude kandidat za gradonačelnika, jer kako nam je kazao smatra sebe glavnim krivcem za uvođenje Tkalčevića u lokalnu politiku a koji se kaže, svojim postupcima pokazao bez stava i stranačke odgovornosti. Stoga Brinjak smatra nekorektnim da on bude taj koji će voditi lokalni HDZ kojem trebaju svježe ideje i novi ljudi.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Facebook.com/marijan.tkalcevic

13 comments on “STRANKA KOJA JE DVANAEST GODINA VLADALA VRBOVSKOM PRED LOKALNE IZBORE U TOTALNOM JE RASULU: Hadezeovac Tkalčević traži smjenu hadezeovca Brinjaka a sebe kandidira za – potpredsjednika Gradskog vijeća!

 1. HELLAS

  MARIJAN BADEL!

 2. ciceron

  “Devide et impera!”, reče Gaj Julije Mufić.

 3. Bravo Tkalčeviću donio si dobru odluku.
  Bilo je i vrijeme da se očiste redovi HDZa
  pa makar i uz pomoć nezavisnih od hadezeovaca koji više štete stranci nego što joj donose boljitak.

  • V je M

   Bravo Mufiću, napravio si dobar potez! Rasturio (opet) HDZ, neutralizirao Šejna, eutanazirao Tkalčevića i sad se pod pseudonimom V hvališ.

 4. Trava zelena

  Istina je samo jedna, gdje se Brinjak pojavi, tu trava ne raste.. Na kraju cijele sprdnje i podmetanja, rasturio je svoj HDZ, unistio svog sefa i zavrsio u povijesti!!! Ironija zivota!

 5. vox populi

  Ne mogu da odolim,
  a da ovu priču ne zasolim:

  Vidio Marijan što je u gradu moda
  pa odlučio da se (pr)oda.
  Potpredsjednik vijeća, nadzorni od “Voda”
  i poneki odbor koji će Draž još da doda.

  I tako, Marijan, Dušan, Ilija i Đurđa postadoše top lista
  gradskih političkih oportunista.

  A Draž, političar od zanata
  kupuje sve na kraju mandata.
  Ne igra on na kartu političkih uvjerenja i ideologije,
  već dobre stare psihologije.
  Znade on da uz pravu cijenu
  u čovjeka stavova možeš napraviti mijenu.

 6. Stigao Tkaljo u Nadzorni Vode. Neka i do Komunalca ode. Jer tamo vlada kaos pravi. Direktorica na zenski svijet samo galami. Javna je tajna Komunalac i Vode se ne vole. I zato za vodstvo prst dole.

 7. LIDIJA

  Tkalčeviću prodana dušo i tebe za siću kupio Mufan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. jaipity

  stara(dašto neg stara) eskimska poslovica veli da ne vjeruj čovjeku koj se vozi na dva motora istovremeno

  • Za Tkalju haiku
   .ebo svoju sliku
   a za Mufana upozorenje!
   ====================
   Tko izda = pizda
   Tko jednom izda
   Uvijek izda

 9. MR.PRESIDENT

  Ja mislim da će Brinjak sada osnovati udrugu otpisani… Sam sebe će imenovati za predsjednika, šahista ide za zamjenika, a mnogobrojni ženski članovi uspješnog rukometnog kluba će ući u glavni odbor. Bit će to jubilarno 200. imenovanje na neku od vodećih pozicija u udrugama koje su redom propale.. Novoizabrana šefica Crvenog križa će riješiti Statut i mogu krenuti po sanjkaškoj stazi preko Vujnovića u desant na Grad i šefa.. Usput će vjerojatno dohvatiti i nevinog Tkalčevića dok se budu penjali prema Vrbovskom. U slučaju da netko putem strada, bit će im pružena i kvalitetna medicinska pomoć iz Jasenka ili Tuka.. I tako svi zajedno do “pobjede”, razvoja, budućnosti, novih ideja……..

 10. Gin Ekolog

  komentar ti je sav zbrkan ali nema veze.Zamjeram ti jer kršiš etiku i izdaješ da je Tkaljo još nevin.To je ipak privatna stvar.Osim toga pravi doktor ne gleda samo iz prednje stran nego i otraga.Otkud ti znaš da mu auspuh nije otvorenog tipa ?

 11. Bajkeri Marijan Badel i Mutan-aga na proputovanju nerazvrstanim cestama grada Vrbovskog u potrazi za nerazvrstanim biračima. (foto by Mutan-aga)

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: