wp_20170212_17_08_41_pro1

Gradsko društvo Crvenog križa tajanstveno je jedan vikend “nestalo” iz zgrade Komunalca i Voda

 

VRBOVSKO – Vijećnik PGS-a Ilija Vignjević na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća izrazio svoju zabrinutost za trenutnom  lokacijom Crvenog križa. Vignjevića je zanimalo gdje je nestao Crveni križ budući ga je tražio u zgradi Komunalca, tamo ga nije našao a od zaposlenika mu nitko nije znao reći gdje je smješteno to Gradsko društvo.

 

Vignjevićeva odiseja

 

Vignjević se potrudio pa je vijećnicima ispričao cijelu odiseju kako je on tražio Crveni križ jer mu je ustupljene stranačke prostorije ostavio u neredu. Tragom svojih saznanja da je Crveni križ u Komunalcu Vignjević odlazi u to trgovačko gradsko društvo gdje ga je zatekla velika enigma – koga god je pitao nitko mu nije znao reći gdje je zaposlenica Crvenog križa. Odgovor na tu zagonetku Vignjević je tražio direktno od gradonačelnika Dražena Mufića koji kao da je jedva dočekao to pitanje jer je i njega „nestanak“ Crvenog križa posebno pogodio.

 

Crveni križ u Šahovskom klubu?

 

Mufić je tajanstveno preseljenje gradskog  društva nazvao anarhijom i bezvlašćem koje je tamo zavladalo promjenom ravnateljice.  Namjere Grada koji financira rad Crvenog križa bile su racionalizirati troškove te se društvu prošle godine u Komunalcu ustupio prostor po iznimno povoljnim uvjetima. O preseljenju sam saznao od djelatnika Komunalca da se sve odigralo jedan vikend a iz kuloarskih priča da se Crveni križ sada nalazi u školskim prostorijama dvorane i to tamo gdje je Šahovski klub.

 

Crveni križ nije obiteljska firma da nakon sestre posao dobije brat

 

Mufić ističe da je nedopustivo da se pod novim vodstvom Crvenog križa ne uvažava Grad iako postoje ugovori i obveze. Crveni križ nije obiteljska firma da nakon sestre posao dobije brat što se namjeravalo provesti, zaključio je ogorčeni Mufić. Zbog prozivke oglasio se i SDP-ovac Anton Burić inače ravnatelj vrbovščanske osnovne škole pojasnivši da je Crveni križ nakon što se obratio zamolbom slobodni prostor škole dobio i uz suglasnost Županije. Tu službenu informaciju Mufić je samo kratko prokomentirao da se tako Županija uključila u nered koji vlada Crvenim križem i tako podržala anarhiju koju u njemu provode pojedinci.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti