HNS VRBOVSKO OTKRIVA RAZLOGE SMJENE PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA: Brinjak je u Komunalcu i Vodama Vrbovsko nailazio na nepravilnosti koje nama nisu poznate budući da na mrežnim stranicama nisu obavljena sva izviješća kao ni zapisnici sa sjednica nadzornog odbora


sam_2004

Vrbovščanski HNS pretpostavlja da je Brinjak smijenjen jer je uočio nepravilnosti u radu Komunalca i Voda Vrbovsko

 

VRBOVSKO – Nakon posljednje sijednice Gradskog vijeća na kojoj je s predsjedničkog mjesta smjenjen Šein Brinjak (HDZ) priopćenjem se, ispred vrbovščanskog HNS-a, oglasio Jovan Trbović, gradski vijećnik i predsjednik lokalnih narodnjaka. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„U svrhu istinitog informiranja građana Grada Vrbovskog o događajima koji su predhodili kao razlozima za smjenu predsjednika gradskog vijeća Šeina Brinjaka.

Kao što je svima poznato nakon lokalnih izbora 2013-te god. formirana je vlast u Gradu Vrbovskom na čelu sa gradonačelnikom Draženom Mufićem (sa 6.vijećnika) te predsjednikom vijeća iz redova HDZ-a Šeinom Brinjakom (sa 2.vijećnika) i podrškom ARS-a ( 1. vijećnik).

Oni su predstavljali tjela javne vlasti i preuzeli odgovornost svako u svom domenu kako bi grad Vrbovsko normalno funkcionirao. Mi oporbeni vijećnici smo često puta upozoravali na transparentnost u radu pošto mnoga izvješća nisu pravovremeno bila objavljivana na mrežnim stranicama grada.To je bio i razlog napuštanja sjednice gradskog vijeća kada se donosio proračun za 2015-tu god.

Gradonačelnik Mufić se sve ovo vrijeme s obzirom da ima zagarantiranu većinu u gradskom vijeću ponaša bahato i provodi svoju samovolju. Na samovolju Mufića upravo smo mi iz HNS-a upozoravali još dok je obnašao dužnost predsjednika vijeća u prošlom mandatu kada smo baratajući podacima o količinama vode, gubicima u sistemu kojim se napajaju Moravice,kao i zapremninama vodosprema. Ignorirajući nas radio sve po vlastitom nahođenju.

Da smo tada bili u pravu potvrđuju brojni dokumenti koji su naknadno doneseni jedan od njih je aglomeracija Vrbovsko i Moravice.

Svoju samovolju je nastavio provoditi i dalje no za nju je potrebno uvijek imati potporu natpolovične većine vijećnika.

Prema našem mišljenju problemi nastaju kada  u travnju 2015-te godine postavlja svoju uzdanicu Šeina Brinjaka za predsjednika nadzornog odbora Voda i člana nadzornog odbora Komunalca Vrbovsko.

Mada se u javnosti o tome nikada nije izjasnio, za pretpostaviti je da je u toj ulozi Brinjak nailazio na određene nepravilnosti a koje nama nisu poznate budući na mrežnim stranicama nisu obavljena sva izviješća kao ni zapisnici sa sjednica nadzornog odbora.

Najveći problem nastaje kada je trebalo sazvati sjednicu vijeća kako to kod Mufića biva hitno jer eto istječu nam rokovi treba se prijaviti na natječaj za EU fondove a zbog očitog ranijeg sukoba obavještava predsjednika vijeća šaljući mu na njegov mail zahtjev za održavanjem sjednice 13. dana prije isteka roka za podnošenje.Predsjednika vijeća okrivljuje za nerad a nas vijećnike oporbe koji se nismo htjeli uključiti u tu političku igru nesposobnima prozivajući nas da podržavamo one koji koče razvoj grada.

Poučen ranijim iskustvom i provjerom na mrežnim stranicama ministarstva poljoprivrede došao sam do podatka da je ministarstvo na linku ruralni razvoj još 4. kolovoza donijelo pravilnik o provedbi mjere 07 i objavilo ga u narodnim novinama da bi 11.kolovoza najavili natječaj i radionice,mesto i datum održavanja,a sam natječaj za pomenutu podmjeru je objavljen 5.rujna.Kada sam sve ovo iznijeo na sjednici vijeća te upozorio gradonačelnika na mogućnost apliciranja  za tip opercije 7.2.2. ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta te ga upitao da li se grad prijavio u svom stilu mi je odgovorio – „Jovane sigurno tebe ne bih pitao za savjet“

Da bude zanimljivije jedna od točaka prošle sjednice bila je upravo prijava na natječaj, pošto uz svu dokumentaciju treba i odluka predstavničkog tijela za sva tri natječaja iz mjere 07. i ovaj je natječaj raspisan 4. studenog,dakle grad je imao više od mjesec i pol dana da se kvalitetno pripremi za natječaj.

Gradonačelnik Mufić ovu točku skida sa dnevnog reda pravdajući se da nisu imali dosta vremena da se kvalitetno pripremi projekat. Nužno je napomenuti da je zakon o cestama odnosno njegovo usklađivanje sa europskim standardima donesen 2013 godine te je također bilo dovoljno vremena da se prema tom zakonu provedu sve radnje oko  evidentiranja nerazvrstanih cesta i kvalitetno pripreme projekti.

Na kraju bih zaključio da je žalosno da uz sve pogodnosti koje su bile na raspolaganju a koje su trebali pratiti i gradonačelnik i predsjednik vijeća te pravovremeno obavještavati jedan drugoga,oni su se odlučili sada je sasvim sigurno oslabiti poziciju nas u oporbi.

To im svakako neće poći za rukom,scenarij iz 2004.god. kada je Mufić napustivši redove HDZ-a povukao sa sobom još jednog člana,te po jednog člana PGS-a i HSS-a osnovavši HIP to jednostavno smatram više nije moguće“ stoji u priopćenju koji potpisuje Jovan Trbović, vijećnik i predsjednik vrbovščanskog HNS-a.

Jovan Trbović

Jovan TrbovićKategorije:politika

Oznake:, , , ,

7 replies

  1. E moj Jovane crni Jovane opet pišeš gluposti bez dokaza. Dok je Mirkec bio na vlasti zajedno sa HNSom ovaj grad je stalno vozio u rikverc. I ti to znaš,ali nećeš priznati. Stalno se išlo po feštama,igrala je doktorica i njen mužek kola i glanc šanka.A nadam se da je ovog proljeća kraj tvoje političke karijere i ove sprdačine od HNSa.

    • Istine radi, Mirkec je bio na vlasti s Mufićem koji je bio predsjednik vijeća i imao većinu, dakle donosio sve odluke pa i one koje su nas vozile u rikverc. Kad smo već kod vožnje, usporedi u čemu se vozio Mirkec, a u čemu se vozi Mufić. Za vrijeme nesposobnog Mirkeca je bilo novaca za socijalu, udruge i klubove pa i fešte za narod (što bi tek bilo da je čovjek bio sposoban), sada ih ima samo za privatne fešte gazde. A što se tiče šanka, tamo nisam zadnjih godina vidio Mirkeca, ali redovito viđam Mufića i njegovu ekipu, i to u ne baš nekom trezvenom stanju. Vjerojatno si i ti jedan od njih pa vidiš neku iskrivljenu sliku napretka ovog grada. Hik!

  2. Brinjak je naisao na nepravilnosti koje vama “nisu poznate”??? Gradski vijecnik “nagada” da postoji problem u gradskoj firmi.. Pa kog vraga radite u tom Vijecu??? Znam da je krenula kampanja ali ovo niti jedan ozbiljan politicar ne moze izjaviti..
    Daj se vise uozbiljite, jer ni Srbi na izborima nece ovo “progutati”….

  3. Gdje si bio prije ,zašto si šutio do sada,tko ti je radio u komunalcu ili slično ne volim dvolične ljude bili to ovi ili oni ali na žalost trebalo je obavjestiti institucije i javnost na vrijeme ,drugi put na vrijeme izađi sa saznanjima…

  4. E moj Jovane Jovane mnogo si se kasno ohlasio!!!!!????? Sve je to dobro tko nas vodi ,kao što kažeV je M ekipa ne baš u trezvenom stanju.Vole fešte,pijanke i provoditi diktaturu.Kad će im više kraj……………………………????????????????????????????

  5. sto vas muci..nadzorni…spustite se malo do uprave…puno toga ne drzi vodu…radnici ne smiju izmedju sebe komunicirati(vode – komunalac). direktorica galami a i sama se najbolje u nicem ne snalazi. najvece brige su joj tko je sto rekao o njoj i tko je sto pricao o njoj. a i sama ne pazi na jezik. tako se ne vodi poduzece. mozda joj je to i poslo za rukom na cesti ali ovdje hm???? Tesko ce pomaknuti zidove starih utvrda. A naravno da nije objavljeno. Gubici. Svadje. Minusi.