sam_2575

Gradonačelnik Mufić dobio što je tražio – smjenio predsjednika Vijeća Brinjaka i na njegovo mjesto postavio svoju vijećnicu  Jasnu Božić (desno)

 

VRBOVSKO – Farsa demokracije, politički cirkus, lakrdija pa i spolno općenje termini su vijećnika oporbe SDP-a, HNS-a i HSU-a kojim su okarakterizirali jučerašnje rušenje predsjednika Gradskog vijeća Vrbovskog HDZ-ovca Šeina Brinjaka. Iako se radi o njihovom političkom suparniku oporbenjaci su ovaj put bili odlučni i odrešiti ne samo komentarima na cijelu situaciju oko razrješenja predsjednika Vijeća nego i izuzećem iz glasovanja.

 

 

Burić (SDP): Farsa demokracije

 

 

Da je to farsa demokracije u kojoj ne želi sudjelovati kazao je SDP-ovac Anton Burić. Ovo Gradsko vijeće svoj je rad započelo na jedan nedemokratski, netolerantan i nekorektan način a kako kaže ona narodna da se po jutru dan poznaje tako će i završiti svoj rad,kazao je Burić potkrepljujući taj stav činjenicom da je oporba usprkos 39 postotnoj podršci birača izuzeta iz svih tijela Gradskog vijeća, Nadzornih odbora i Povjerenstava. Stoga mi ništa ne znači prijedlog Mandatnog povjerenstva koje nije reprezentativno i ne odražava volju građana, ništa mi ne znače ni ovi potpisi vijećnika koji niti na jednoj sjednici prije nisu rekli riječi protiv rada predsjednika Vijeća kao niti formulacija otežana komunikacija i nemogućnost suradnje s gradonačelnikom, kazao je Burić u svom komentaru o izuzimanju iz glasanja.

 

 

Trbović (HNS): Politički cirkus u kojem ne želimo sudjelovati

 

 

S terminom farse složio se i njegov koalicijski partner HNS-ovac Jovan Trbović za kojeg navedi razlozi za razrješenjem predsjednika nemaju istinito uporište a to je ona famozna kandidatura projekta te sve okarakterizirao političkim cirkusom u kojem također ne želi sudjelovati.

 

 

Božović (HSU): Seks u kojem se ne  zna ko koga j**e

 

 

S puno negativne emocije, nazvavši sve jednim velikom spolnim općenjem HSU-ovac Vojin Božović svoje izuzeće obrazložio je usklikom da ne slaže sa tezom da je politika kurva jer je ovo za njega seks u kojem se ne zna tko koga j**e , podsjećajući da o svemu ovome postoji i pravorjek Ministarstva uprave koji je za njega prava istina a ne potpisnici vijećnici koji do sada nisu imali nikakve zamjerke na rad predsjednika Vijeća.

 

 

Mirković (SDP): Očiti primjer rada našeg vrlog vođe

 

 

Na kraju je svoj stav iznio i SDP-ovac Željko Mirković kazavši – ovo je očiti primjer rada našeg vrlog vođe koji se dva mjeseca prije izbora sa svojim neistomišljenicima obračunava na ovakav način. Mene ne iznenađuje on nego potpisnici , kazao je Mirković koji je to nazvao lakrdijom u kojoj ne želi sudjelovati.

 

sam_2589

Vijećnik HDZ-a Marijan Tkalčević kumovao kaosu pa ostao suzdržan

 

 

Izgubljeni Tkalčević (HDZ)  nakon blamaže kojoj je sam kumovao ostao – suzdržan

 

 

Izuzeće je očekivano tražio i sam Brinjak kojeg je na kraju sa mjesta predsjednika Gradskog vijeća Vrbovskog srušilo osam vijećnika šest Nezavisnih Mufićevaca i dva oporbena prebjega. Brinjakov stranački kolega i čelnik HDZ-a Marijan Tkalčević bio je suzdržan kao i nova tek prisegnuta vijećnica ARS-a Nada Hasan. Mjesto Brinjaka zauzela je Jasna Božić Nezavisna kandidatkninja liste Dražena Mufića a njeno mjesto dopredsjednice Vijeća i za svoju suzdržanost kao nagradu dobio je upravo Tkalčević.

 

sam_2581

Brinjak (HDZ): Tkalčević (HDZ) je ocjeđen i odbačen

 

 

Brinjak (HDZ): Tkalčević je politički ocjeđen i odbačen jer nije pokazao niti stav niti mišljenje

 

 

Budući da u raspravi nije komentirao svoje razrješenje Brinjaka smo naknadno upitali za mišljenje o naklonjenosti oporbe, odgovorivši da se tu nema što reći jer dogodio se salto mortale u odnosu na početna preslagivanja snaga u Vijeću. Ljudi su postupili po savjesti i shvatili su da je to jedna farsa koja nema veze sa ozbiljnim preslagivanjima. Iako to nije promijenilo ishod oni su pokazali razum i kao čovjeku mi je drago, kazao je Brinjak ističući da ih ničim nije zadužio osim vjerojatno svojim dosadašnjim korektnim radom i vođenjem Vijeća. O ponašanju svog stranačkog kolege Tkalčevića, kazao je  da ga u ovom svemu  izuzima jer on stvarno ne zna o čemu se tu radi i tu se zatekao niti kriv niti dužan. Tkalčević je naprosto politički ocjeđen i odbačen jer nije pokazao niti stav niti mišljenje a čini mi se da nema niti poštenja, kazao je Brinjak za kojeg je cijela ova situacija otvorila i jedan novi problem. Vrlo je nejasno kako je moguće da Dražen Mufić  uživa potporu ministara hrvatske vlade koji su izrasli iz stranke koju taj isti Mufić sustavno ruši u ovoj lokalnoj samoupravi, istaknuo je Brinjak najavivši da će se i to uskoro morati riješiti.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

Oglasi