2004_1221image0012

U Vrbovskom se nakon punih pet godina (u izbornoj godini) ponovo dijele gradske nagrade i priznanja

 

 

VRBOVSKO – Za dobitnika ovogodišnje nagrade za životno djelo Grada Vrbovskog predložen je Darko Prodan vlasnik kastavske tvrtke Cedar i vrbovščanske pilane a uz njega za javna gradska priznanja predloženo je još 3 dobitnika godišnjih nagrada i njih čak 14 za zahvalnice.

 

 

Dražen Mufić zamrzava i odmrzava nagrade

 

 

Pristiglim prijedlozima tako je čini se završila petogodišnja blokada dodjeljivanja javnih gradskih priznanja. Naime, punih pet godina bilo je „zamrznuto“ nagrađivanje zaslužnih građana i to na prijedlog aktualnog gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića a tadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća pod izlikom da je došlo do inflacije osoba za nagrađivanjem.

 

 

Čak 13 nominacija odradili  gradonačelnikovi vijećnci  pojačani prebjezima iz PDS-a, HSU-a i HDZ-a

 

 

Zanimljivo da je inflacija završila baš u izbornoj godini a još zanimljivija je činjenica da je od 18 prijedloga njih čak 13 potpisala grupa vijećnika, onih već poznatih devet koji daju podršku Nezavisnom gradonačelniku Draženu Mufiću, njegovih šest nezavisnih vijećnika, dva oporbena prebjega PGS-ovac Ilija Vignjević i HSU-ovka Đurđica Petrović te HDZ-ovac Marijan Tkalčević.

 

 

Nagrada i vijećnici Nezavisne liste Držena Mufića

 

 

Upravo oni predložili su uz Prodana, za godišnje nagrade, patera Ivana Androića župe Vrbovsko, Mariju Jančan predsjednicu Udruge umirovljenika Grada Vrbovskog koja je ujedno i vijećnica Nezavisne liste Dražena Mufića i posthumno Dejana Kapšu te devet kandidata za zahvalnice i to Vlastu Janeš, Petra Matešića, Ninu Radovića, Milana Vujnovića, Laru Despot, Krunoslava Antića, Božu Trbovića, Vatrogasnu zajednicu Grada Vrbovskog i Hrvatske šume- Šumarija Vrbovsko i Šumarija Gomirje.

 

 

Skromnost iz rukometnog kluba – predložili sami sebe!

 

 

Onaj preostali manji dio prijedloga pristigao je iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića koja je za nagradu predložila Šimuna Dujmovića, zatim iz Udruge umirovljenika Grada Vrbovskog koja je predložila krčke Udruge umirovljenika  Poljica-Šotovento i Grada Krka te njenog predsjednik Josipa Cvelića  dok je Rukometni klub za nagradu predložio sam sebe.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, ilustracija