IMGP2508

Darko Prodan, dobitnik nagrade za životno djelo

 

VRBOVSKO – Dobitnik nagrade za životno djelo Grada Vrbovskog Darko Prodan jučer je prilikom svečanog uručenja svoju nagradu, onaj novčani dio u iznosu od 3 tisuće kuna, darovao mladoj vrbovščanskoj sportašici Lari Despot također jednoj od dobitnica gradskih nagrada. Darko Prodan, vlasnik kastavske tvrtke Cedar i vrbovščanske pilane za izniman doprinos u razvoju lokalnog gospodarstva tu gradsku nagradu primio je na jučerašnjoj centralnoj svečanosti proslave Dana Grada Vrbovskog svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u Domu kulture.

 

 

Darko Prodan nagradu proslijedio mladoj sportašici Lari Despot uz čestitke

 

 

Drago mi je, kazao je Prodan, da sam ja taj koji je nastavio iskru koja je krenula iz Grada kupnjom starog pogona pilane a koji danas ide prema najvećem, najkompleksnijem i najkompletnijem drvno-industrijskom pogonu u Hrvatskoj. Sve to ništa ne znači bez ljudi i svih djelatnika Cedra i ovo je njihova nagrada, kazao je Prodan prilikom primanja nagrade koju je zatim proslijedio mladoj sportašici Despot uz čestitke na dosadašnjim rezultatima i želje da u budućnosti nastavi u istom smjeru. Ugodno iznenađena Lara Despot zahvalila se Prodanu na nagradi te istaknula da joj je to dodatni poticaj da se i dalje trudi te nastavi sa svojim rezultatima.

 

 

Uručene  tri godišnje nagrade i 13 zahvalnica

 

 

Uz Prodana i Despot za doprinos u razvoju Grada uručene su još tri godišnje nagrade i 13 zahvalnica. Na svečanosti proslave dobrodošlicu gostima uputila je predsjednica Gradskog vijeća Jasna Božić i gradonačelnik Dražen Mufić koji se u svom pozdravnom govoru osvrnuo na značajne projekte izvršene u proteklom mandatu.

 

 

Svečanosti nazočio i župan  Zlatko Komadina u pratnji dožupana  Petra Mamule

 

 

Svečanosti je nazočio i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina koji je bio u pratnji dožupana iz reda nacionalne manjine Petra Mamule. Tom prilikom Komadina je istaknuo značaj i važnost  ulaganja Županije u Gorski kotar koji je usprkos specifičnim i teškim uvjetima života zakinut državnim poreznim zakonima i osiromašen ukidanjem brdsko-planinskog područja. Županija se trudi u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnosti održavati standard pa tako ulaže značajna sredstva u obrazovni sustav, zdravstvo, prometnice, te kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu kojom obiluje cijeli Gorski kotar, istaknuo je Komadina uputivši čestitku svim poduzetnicima a u ovom slučaju vlasniku tvrtke Cedar koji je revitalizirao drvnu industriju danas vodeću u Gorskom kotaru.

 

 

Brojni gosti na centralnoj svečanosti

 

 

Među brojnim gostima centralnoj svečanosti Dana Grada Vrbovskog nazočio je i Tomislav Klarić saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Bakra koji se također obratio okupljenima i čestitao laureatima zatim gradonačelnici i načelnici Delnica, Fužina, Ogulina, Novog Vindolskog i Senja te predstavnici HŽ-infrastruktura i riječke ispostave HC-a.

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

 

Oglasi