AKCIJOM BESPLATNOG MJERENJA KRVNOG TLAKA: U Vrbovskom obilježen Svjetski dan zdravlja


20170407_105929

 

 

VRBOVSKO – Akcijom besplatnog mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi u Vrbovskom je u petak obilježen Svjetski dan zdravlja. Akciju su organizirali vrbovščanska Patronažna služba i Gradsko društvo Crvenog križa na koju se odazvalo 34 građana. Prema rezultatima akcije vrijednosti šećera u krvi uglavnom su kod svih bile u normalnim granicama dok su rezultati mjerenja krvnog tlaka pokazali da su kod većine povećane vrijednosti. Obilježavanje akcije provelo se povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije koja je osnovana  7. Travnja s ciljem podsjećanja i upozoravanja globalne javnosti na određeni zdravstveni problem prisutan u većini zemalja. Na taj način u mnogim zemljama svijeta, organiziraju se zdravstveno-preventivna, stručna i druga događanja i akcije, kako bi se širu javnost potaknulo na pravodobno prepoznavanje i liječenje osoba oboljelih od visokog krvnog tlaka ili povišenog šećera u krvi.

 

20170407_105908

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: CK VrbovskoKategorije:kultura i zabava

Oznake:, , ,

2 replies

  1. Da li je i gospodin ”Brez brige ” Ilija Vignjevic priključio se akciji Crvenog križa Vrbovsko ili je sjedio u nadzornom odboru Komunalca i čekao da mu voljeni vođa baci koščicu da ima šta globati ?

  2. Normalno je da je tlak povišen jer raste nervoza,izbori su blizu a Ilija još nije vratio tablu Crvena križa a bere plaću odbornika !