DOŽUPAN PETAR MAMULA I RAVNATELJICA JAVNE USTANOVE „ PRIRODA“ OBIŠLI KAMAČNIK I JEDAN OD VAŽNIH PROJEKATA: Panova staza jedan je od primjera doprinosa u razvoju Gorskog-kotara kao i sinergije lokalnih goranskih samouprava i županije


SAM_2643

Dožupan Petar Mamula na Panovoj stazi u Kamačniku

 

VRBOVSKO – Danas su u posjetu vrbovščanskom izletištu Kamačnik bili dožupan Petar Mamula i Sonja Šišić ravnateljica Javne ustanove  „Priroda“ gdje su u pratnji Tatjane Kušić, direktorice Turističkog ureda TZ Grada Vrbovskog obišli projekt Panova staza. Panova staza je zajednički projekt Grada Vrbovskog, lokalne Turističke zajednice i Javne ustanove Priroda kojim se obogatio sadržaj zaštićenog područja Kamačnik inače predjela velike krajobrazne vrijednosti i važnog turističkog odredišta Gorskog kotara. Našoj ustanovi koja upravlja zaštićenim dijelom prirodom, Kamačnik je jedan od važnih  zaštićenih krajobraza kojem ova staza daje dodatnu atraktivnost, kazala je pri obilasku Šišić ističući da je to specifična i prva takva staza u prirodi u Hrvatskoj koja je i poučnog karaktera jer se želi dodatno naglasiti zvukove u prirodi. Duž šetnice Kamačnika postavljeni su instrumenti, gong ksilofon, zvona i rog a uskoro će biti postavljen i zadnji instrument i to potočne orgulje. Vrijednost projekta Panova staza s čijom se realizacijom krenulo 2015. godine, je 173.840,00 kuna od čega je najvećio udio Grada Vrbovskog od 100 tisuća kuna, 20 tisuća je uložila TZGV a preostali iznos je financirala JU Priroda odnosno Primorsko-goranska županija. Panova staza je jedan od važnih projekata županije u koji su sredstva uložena ne samo zbog dodatne atraktivnosti nego i s ciljem povezivanja sa ostalim potencijalima ovog kraja poput manastira u Gomirju i drugih društvenih sadržaja u koje se tek planiraju uložiti sredstva, kazao je dožupan Mamula, ističući da je Panova staza samo jedan od primjera u nizu županijskog doprinosa u razvoju Gorskog-kotara kao i sinergije lokalnih goranskih samouprava i županije.

 

SAM_2637

SAM_2639

SAM_2644

 

TEKST: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

 

 Kategorije:gospodarstvo

Oznake:, , , ,

5 replies

  1. Ne mogu vjerovat da se netko može hvaliti tuđim projektima da bi ulovio glas dva. Ne valja se kititi tuđim perjem!

    • Kao predsjednik Upravnog vijeća JU “Priroda”odgovorno tvrdim da gosp. Mamula nema nikakve veze sa projektom JU “Priroda” Panova staza.Slikanje u predizborne svrhe i puštanje magle.

  2. otkako je gospođa Doktor pustila kormilo SDPejov brod vozi bez veze i pravca.Najprije kao da su u osnovnoj školi zakasne s listama i to još nepotpunim pa moraju moljakat Mufića da ih uopće pusti na izbore.Evo sinoć napokon objave reklamu na Gorskim i šta se dešava? Na sliki se vidi kako je Marjan već počeo šlatat malu a osmjeh mu od uha do uha.Onda žena zove i naredi miči to jer nema ručka.Onda sad osvane slika bez male. Prebrisali je kao u Rusiji dok je bijo onaj Staljin.Pa znali su kakav je Marjan.Njemu ni Ivan nije siguran okrenut leđa.Pa jel to druga stranka u državi a?To je meni jako neozbiljno i zabrinut se treba i u Zagrebu da neko tu napravi red.

  3. Očekuje se da će se dožupan pojaviti na konzervi od paštete, boci od mlijeka kako bismo svakodnevno znali da postoji. Bit ćemo jako sretni kad sa Pupovcem i Patkom zavlada našim gradom. Bit će nam ćirilica službeno pismo, u to sam siguran!!!!!!!

  4. MR.PRESIDENT kratke si pameti i brzog zaborava,pa dvojezičnost i ćirilicu u naš grad uveo je gosp.Mutan uz svoje jatake Iliju i Duju unatoč protivljenju HDZ-a i braniteljskih udruga . Sjećaš se kako su Tkaljo i Brinjak smugnuli sa vijeća kad je bila ta točka, a Mutanova ekipa ( Boro , Seka , Brusinka, Tkalcevic,Gudac ) pljeskala je i odobravala to .
    Pametnome dosta .