PODJELOM NAGRADA MLADIM PJESNICIMA, UČENICIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA IZ CIJELE HRVATSKE: U lukovdolskom amfiteatru uz prigodni program zatvoreno 54. Goranovo proljeće


18891905_1256518841140196_238896374257307856_o

 

LUKOVDOL – Podjelom nagrada mladim pjesnicima, učenicima osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, u subotu je u amfiteatru u Lukovdolu zatvoreno 54. Goranovo proljeće.

Dobitnici nagrada za mlade pjesnike

 

Ovogodišnji dobitnici nagrada za mlade pjesnike su Natali Žegarac, 8. razred OŠ I. G. Kovačića, Staro Petrovo Selo, Mihael Marčić, 4. razred, OŠ Žrnovnica, Žrnovnica, Lucija Tomić, 7. razred, OŠ Starigrad, Starigrad Paklenica, Lana Sučec, 4. razred, Srednja škola Petrinja, Danea Plačković, 4. razred, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb i Mia Nemčić, 2. razred, Škola likovnih umjetnosti, Split.

 

U Vrbovskom održana dvodnevna radionica pod mentorstvom pjesnika Mićanovića

 

Nagrade mladim pjesnicima u Goranovom Lukovdolu uručio je književnik i pjesnik Miroslav Mićanović s kojim su upravo nagrađeni učenici imali priliku blisko surađivati na pjesničkoj radionici održanoj uoči završnice manifestacije Goranovo proljeće. Dvodnevna radionica pod mentorstvom pjesnika Mićanovića održana je u Vrbovskom a mladi pjesnici koji su boravili u Planinarskom domu Kamačnik imali su priliku obići i uživati u prirodnim ljepotama vrbovščanskog izletišta, što im je uz uručene nagrade bio i svojevrsni dar  domaćina i organizatora Grada Vrbovskog i Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko.

 

Na radnom sastanku odlučeno da Goranovo proljeće ostaje u Lukovdolu

 

Isto tako uočio svečanosti zatvaranja održan je i radni sastanak na temu budućnosti hrvatske najdugovječnije pjesničke manifestacije Goranovo proljeće koja ove godine po prvi puta nije održana u Goranovom Lukovdolu. Sudionici sastanka bili su, pročelnik Odjela za kulturu PGŽ,  Valerij Jurešić, predsjednik odbora Goranovo proljeće Zagreb Marko Pogačar, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marina Tonković i ravnateljica Gradske knjižnice I. G. Kovačića Vrbovsko Gordana Vučinić koji su se složili da Goranovo proljeće ostaje u Lukovdolu s programom koji će biti još kvalitetniji i raznovrsniji i uz podršku Grada Vrbovskog i Primorsko-goranske županije.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića VrbovskoKategorije:kultura i zabava

Oznake:, , , ,

5 replies

  1. Bravo, eto jedno od velikih obećanja Kradezea je vraćanje Goranovog proljeća, program se ostvaruje!!! , još da su dopeljali dva busa kolicijskih partnera i penzici bi bili zadovoljni. I to je to od programa, a na sljedećim izborima ce ekipa ko ove godine Duja i Ilija od kuće do kuće da saberu 100 glasova i da se vodji zavuću još dublje.

  2. Duja i Ilija su pokazali da vole Vrbovsko i Gomirje i nisu se udružili sa Pupovcem kao “pridošli” Lukovci. Da budem iskren, vjerujem da će Lukovdol puno bilje glasati na slijedećim izborima kad shvate sa kim su imali posla!!!!!

  3. Valja nam se sučeliti s činjenicom kako je Goranovo proljeće umrlo u svojoj 54-toj godini. RIP. Cijela se manifestacija svela na puko zadovoljavanje forme . Jedan pjesnik opće prakse i nekoliko ,mahom, preteških djevijčica s povišenom razinom hormona i službena pratnja. Neki put je “coupe de grace” jedini način da se barem očuva uspomena na velebnost i značaj nečega čega više naprosto nema a trendovi su takvi da ga ne može ni biti. Osobno mi je intrigantna činjenica ; kako to da,barem se ja ne mogu sjetiti, u zadnje vrijeme , udjela u toj manifestaciji nisu uzeli naši lokalni bardovi poput Save Đanija i Helene Maravić jer kad već trošimo zajedničko, odnosno buđet, dajmo da naše ljude zapadne pokoja mrvica sa stola. A možda bi , ohrabren, iza ormara izvirio još koji domaći dječarac s olovkom i notesom ?
    barba

  4. Možda bi se Duja i Ilija i udružili sa Pupovcem al nisu znali gdje se krije…..Iza kontejnera ,iza osnovne škole u Moravicama sa lokalnim kolovođom ,,,,voditeljem škole….Kolko ga Pupi samo plaća…

  5. Zašto nije objavljeno imena pjesnika koji su pohvaljeni za 2017 godinu, već samo nagrađeni .
    Srdačan pozdrav !

%d blogeri kao ovaj: