OBJAVLJENI PORAZNI PODACI O LJETNOM UPISNOM ROKU U GORANSKE SREDNJE ŠKOLE: Slobodno od 54 do čak 87 % upisnih mjesta!


1280x0_skolska-klupa-foto-aleksandar-kostic

 

GORSKI KOTAR – Prema podacima Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Srednja škola „Vladimir Nazor“  Čabar najveći je gubitnik ljetnog upisnog roka.  U čabarsku školu upisalo se samo pet učenika i to u smjer opće gimnazije što čini mizernih 13 posto popunjenosti. Željeznička tehnička škola u Moravicama popunila je samo  44% upisne kvote a Srednja škola Delnice tek 46%. Sve goranske škole zajedno u ljetnom upisnom roku  u odnosu na prošlu godinu imaju 28 učenika manje pa će se u njima, obzirom na  slabe rezultate upisa, provesti drugi upisni rok. Top listu zanimanja za koje niti jedan srednjoškolac u županiji nije pokazao interes predvode  bravar, zidar, pismoslikar, podopolagač i mesar.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracijaKategorije:sport i školstvo

Oznake:, , , , ,

4 replies

  1. to nije bitno.Sve su te škole svrha same sebi.Taman da nemaju ni jednog đaka one će “raditi” jer svrha im je da zaposleni dobiju plaću i mirovinu i da ne “talasaju”.Iz istog su razloga Delnice,Čabar i Vrbovsko “gradovi a ne riječke mjesne zajednice. država Hrvatska je bolesnik kojeg lijeće pijavicama i nitko nema snage nadriliječnicima reći; Dosta ! maknite pijavice ! Ovo je 21-vo stoljeće.!
    Gaudeamus igitur !

  2. Nema nataliteta ,nema djece…ai to malo neće u Moravice…pa tko da ih tamo ući kad su im profesori cijelo radno vrijeme u birtijama….

  3. to je sve kriv gradonačelnik, on po grackim firmama zapošljava sstare cure i dečke umjesto da donese uredbu; ili ćete se hebat ili otkaz pa da vidiš. Biće djece za dve škole a ti biba ajd u park i tamo se namjesti pa daj svoj doprinos .

  4. Ti ..ajmo curice sajmo……najprije se otrijzni prije nego ides pisati.Trebao si naučiti da se ne pise i ne govori Gracki nego gradski.Tebe da je netko htio dao bi i ti svoj doprinos natalitetu ,al ovako imas samo boci.