GRADONAČELNIK ODLUČIO DA JE VIJEĆNICIMA PO SJEDNICI DOVOLJNO 377 KUNA NO TO UOPĆE NIJE IMPRESIONIRALO NEZAVISNOG KRATOHVILA: Za šutnju i klimanje glavama dovoljno je i 170 kuna – zašto je rad jednog vijećnika toliko vrijedniji od rada bilo kojeg drugog čovjeka?


SAM_2701

Od sada će vrbovščanski vijećnici po sjednici primati “samo” 377 kuna

 

VRBOVSKO – Vijećnicima novog saziva Gradskog vijeća Vrbovskog naknada za sudjelovanje na sjednicama smanjena je za 50 kuna. Za razliku od prošlog saziva kada im se po sjednicama isplaćivalo 427,50 kuna u novom će vrbovščanski vijećnici za dolazak na sjednicu dobiti 377,20 kuna.

 

O smanjenju odlučio gradonačelnik

 

Odlučio je to gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić uz obrazloženje da se naknada smanjuje sukladno povećanju broja vijećnika kojih je u ovom mandatu dva više odnosno 17. Protiv te odluke bio je jedino Nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil no ne zbog smanjenja naknade nego zato što smatra da bi ona trebala biti još manja.

 

Nezavisni  Kratohvil  smatra da je za šutnju i klimanje glavama dovoljno i 170 kuna

 

Za Kratohvila bi naknada bila dovoljna u visini hrvatske dnevnice koja iznosi oko 170 kuna jer kaže zašto je rad jednog vijećnika toliko vrijedniji od rada bilo kojeg drugog čovjeka. Čak što više, kazao je Kratohvil, imali smo vijećnike u prošlom sazivu a biti će ih vjerojatno i u ovom koji neće reći niti jednu riječ i ne znam da li to ima osnovu da ti ljudi dobiju tolike naknade da bi ovdje šutjeli i samo klimali glavom.

 

Za SDP gradonačelnikova odluka – populistička

 

Za razliku od Kratohvila koji smatra da trebaju dobiti još manje po sjednici SDP-ovac Anton Burić mišljenja je da se naknade vijećnicima nisu trebale smanjiti jer kaže to su beznačajna sredstva za proračun uz to tu su kolateralne „žrtve“ članovi Vijeća srpske nacionalne manjine koji dobivaju 50 posto naknade vijećnika i da se samo radi o populističkoj odluci gradonačelnika. Sa obzirom da je ipak glasao za smanjenje Burić se tim komentarom samo želio osvetiti Mufiću koji je u prošlom mandatu  njegov prijedlog smanjenja naknada također nazvao populističkim.

 

Kratohvil i vijećnici banuli u Mufićev klub

 

Inače prva radna sjednica novog saziva Gradskog vijeća protekla je u nesnalaženju novih vijećnika i to iz redova Nezavisne liste Dalibora Kratohvila koji su prije početka sjednice upali na klub Nezavisnih vijećnika Dražena Mufića i njegovih satelita PGS-a i HDZ-a a potom i nepoznavanje procedure dnevnog reda žaleći se da nisu znali za aktualni sat za koji bi se bolje pripremili sa pitanjima.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:politika

Oznake:, , ,

17 replies

 1. Jadnije da jadnije ne može biti. Toliko jadno da drugu Vuković Ranku niste rekli da mora doći na sjednicu u kupaćim gaćama a ne u bermudama. Glasajte opet za takve.

  • Zna Ranko da je za vijeće bitna samo ruka
   zato se u bermude svuka`.
   Osim toga mišljaše: Što mi mogu
   kad imam tako lijepu nogu!
   I tako je u fotografskom kadru
   svojim seksipilom zasjenio cijelu škvadru.
   Za iduću sjednicu već planira vruće hlače
   pa nek svak zavidan od muke plače.
   Samo ne zna da se Draž počeo duriti
   što se pored njega u vijeću još netko stao šepuriti.
   I ne zna da će ove ljutnje biti plod
   vijećnički DRESS CODE.

   • Dodatak:

    U drugom redu Ilija pjevuši
    samo za svoje uši:
    U našega Ranka
    noga tanka!
    U našega Ranka
    noga tanka!
    …..

   • E moj vox populi, osim pisanja pjesmica i sviranja gitare po lokalnim dernecima, nikakve koristi od tebe.. Mora da je u pitanju i ljubomora zbog vjecne neispunjene zelje tvoje voljene zenice u “ravnateljskim” vodama… Bas mi te zao!!!!!

 2. A kad će na red doći smanjivanje plaća i uhljeba u gradskoj upravi?

 3. Neki “gradski” vijećnici kao da su jos u pionirima.Dobro je napisao Lova do krova!Dobro da nije dosao u kupaćima!Mozda da je malo proučiti zakone i pravilnike o odijevanju.Ma uostalom zar je to i bitno?!”Zakon” je samo ono sto kaze veliki gazda!!

  • Pa gazda mu je objasnio da na vijeće dođeš, bez pitanja, na znak digneš ruku, uzmeš naknadu i odeš kući. Ako dovoljno brzo dižeš ruku, sve je gotovo za 15-tak minuta i čemu se onda mučiti s odijevanjem, s njive u vijeće i opet nazad u njivu. Usput obučeš majicu na kojoj piše mustang, tobože građanima poručuješ da ćeš za njih raditi k`o konj.

 4. Gledam ove “naše” vijećnike i poznavajući ih znam da su svi dobro situirani. Zbog čega se ne odreknu naknade u humanitarne svrhe ili daju novac onima kojima je potreban. Time bi bili vjerodostojniji u očima običnog naroda. Dragi vijećnici pitanje za sve vas: zašto niste pokrenuli inicijativu da se na nivou grada dostojno obilježi dan antifašističke borbe i da vidimo gradske oce kako se slikaju dok polažu cvijeće?. Ranko, (Rude) ti živiš u ulici Partizanski put pa ti prvi pokreni inicijativu ako imaš m..a.

 5. U priči o vijećničkim naknadama neopravdano je zanemarena još jedna činjenica – predsjednik i dva potpredsjednika vijeća, pored spomenute naknade, dobivaju i mjesečne paušale. Svaki se mjesec predsjedniku isplaćuje 1 000, a potpredsjednicima po 500 kn.

  • 500 svaki mjesec, 400 po sjednici, 1 000 po nadzornom odboru Komunalca i Voda….nije čudo što su Ilija i Tkaljo prepoznali Mufićev program kao veliki potencijal za koaliranje.

 6. Oprosti im Bože jer neznaju šta rade ….

 7. Znaju ,znaju i to predobro što čine….ali boli njih k….za nas stoku sitnog zuba.

 8. Ali kako samo Marijan pozorno prati sta vođa zbori , čak mu ni oči nisu jako krvave .

 9. Zanimljive su mi ove teze o naknadama, ali ajmo onda krenuti redom…Na ovom portalu uglavnom se javljaju veliki “moralisti” i zaštitnici napačenog naroda kojega maltretira Gradonačelnik grada Vrbovskog.. Zašto u ovoj državi financiramo npr. Županije??? Zar Gradovi i Općine ne bi sa tom masom novca ne bi mogle financirati obnovu cesta, škole, vrtiće?? Ili smo retardirani pa to sami ne možemo, pa nam zato treba ŽUPANIJA??? Zašto npr. financiramo razno razne komore u kojima sjedi hrpa bitangi i neradnika i u kojima smo obavezni plaćati članarinu?? Obrtnička komora, Gospodarska komora, Odvjetnička komora, Liječnička komora i da dalje ne nabrajam…Gospoda se zabavljaju po cijeloj državi na račun korisnika njihovih “vrhunskih” usluga.. Usput pravi Hrvati i nisu baš oduševljeni antifašizmom, jer im je udbaška banda lovila rodbinu i prijatelje 50 godina.. Ili da se klanjamo Drugu Titu i pionirima još 100 godina?! Malo sutra!! Vidim da vama gospodo “pisci” treba pomoći!!!

 10. Birali smo, dobili smo, sada lipo uživajmo u svom mudrovanju

 11. Matematičaru, vjerovatno si u školi navukao dvojku jer ti udbaši nisu dali više. Ovo što si nabrojao za financiranje to si sam izabrao jer ti prije nije bilo dobro ( živio si u mraku) i onda je netko uključio svijetlo a nisi bio spreman i eto ti problema u glavi. Objasni narodu što znači pravi Hrvat a da je udbaška banda radila svoj posao nebi ti teljezgao po ovom portalu. Pozdrav iz Kumrovca, ajd zdravo.

 12. Meni je sada odlicno, za tvoju informaciju spadam u skupinu odlikasa, boli me ona stvar za Kumrovec.. A tebi ako sada nije dobro, znas gdje ti je istocna granica. L.p.