SAM_2701

Od sada će vrbovščanski vijećnici po sjednici primati “samo” 377 kuna

 

VRBOVSKO – Vijećnicima novog saziva Gradskog vijeća Vrbovskog naknada za sudjelovanje na sjednicama smanjena je za 50 kuna. Za razliku od prošlog saziva kada im se po sjednicama isplaćivalo 427,50 kuna u novom će vrbovščanski vijećnici za dolazak na sjednicu dobiti 377,20 kuna.

 

O smanjenju odlučio gradonačelnik

 

Odlučio je to gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić uz obrazloženje da se naknada smanjuje sukladno povećanju broja vijećnika kojih je u ovom mandatu dva više odnosno 17. Protiv te odluke bio je jedino Nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil no ne zbog smanjenja naknade nego zato što smatra da bi ona trebala biti još manja.

 

Nezavisni  Kratohvil  smatra da je za šutnju i klimanje glavama dovoljno i 170 kuna

 

Za Kratohvila bi naknada bila dovoljna u visini hrvatske dnevnice koja iznosi oko 170 kuna jer kaže zašto je rad jednog vijećnika toliko vrijedniji od rada bilo kojeg drugog čovjeka. Čak što više, kazao je Kratohvil, imali smo vijećnike u prošlom sazivu a biti će ih vjerojatno i u ovom koji neće reći niti jednu riječ i ne znam da li to ima osnovu da ti ljudi dobiju tolike naknade da bi ovdje šutjeli i samo klimali glavom.

 

Za SDP gradonačelnikova odluka – populistička

 

Za razliku od Kratohvila koji smatra da trebaju dobiti još manje po sjednici SDP-ovac Anton Burić mišljenja je da se naknade vijećnicima nisu trebale smanjiti jer kaže to su beznačajna sredstva za proračun uz to tu su kolateralne „žrtve“ članovi Vijeća srpske nacionalne manjine koji dobivaju 50 posto naknade vijećnika i da se samo radi o populističkoj odluci gradonačelnika. Sa obzirom da je ipak glasao za smanjenje Burić se tim komentarom samo želio osvetiti Mufiću koji je u prošlom mandatu  njegov prijedlog smanjenja naknada također nazvao populističkim.

 

Kratohvil i vijećnici banuli u Mufićev klub

 

Inače prva radna sjednica novog saziva Gradskog vijeća protekla je u nesnalaženju novih vijećnika i to iz redova Nezavisne liste Dalibora Kratohvila koji su prije početka sjednice upali na klub Nezavisnih vijećnika Dražena Mufića i njegovih satelita PGS-a i HDZ-a a potom i nepoznavanje procedure dnevnog reda žaleći se da nisu znali za aktualni sat za koji bi se bolje pripremili sa pitanjima.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar