U ORGANIZACIJI HRVATSKE ČITAONICE I MARATON KLUBA VELIKA GORICA: Održana prva Sretna utrka u Gornjim Kutima


IMG_4373

 

BROD MORAVICE – U Gornjim Kutima ovaj vikend trčala se Sretna utrka. Prva je to Sretna utrka koju su organizirali Hrvatska čitaonica sela Kuti i Maraton klub Velika Gorica u sklopu projekta  „Sr(etno) selo Kuti“ – 27 susjedstva uz Rijeku EPK 2020. U utrci koja je startala iz šume Lazica natjecalo se 150 trkača koji su mogli birati dužu etapu od 12 kilometara i kraću od 7 km.

 

Sviralo se i plesalo domaće goranske plesove uz harmoniku

 

Kako šuma brodmoravičkog kraja kojom su natjecatelji trčali ne bi bila obična već čarobna putem su ih pratili razni likovi iz bajki  a tom dojmu  pripomogli su im i mještani Moravičkih Sela  gdje se i sviralo i plesalo domaće goranske plesove uz harmoniku. Trku je otvorio načelnik Općine Brod Moravice Dragutin Crnković, u ime organizatora okupljene je pozdravio predsjednik MK Velika Gorica Darko Batković a pozdravima se pridružio i u utrci sudjelovao i predstavnik pokrovitelja  PGŽ- Valerije Jurešić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

 

Pomogle brojne lokalne udruge i društva te pojedinci i donatori

 

Po završetku utrke druženje se nastavilo uz kulturno zabavni program kojem su nastupili Ive Kauzlarić  pjesmom „Gorski kotare“ uz pratnju Hrvoja Štimca na harmonici, plesači iz KUD-a Delnice i KUD Frankopan iz Severina na Kupi, gosti iz Turopolja iz Udruge Vukovina u srcu te Veseli pajdaši iz Bukovog Vrha. Organizaciju 1. Sretne utrke u Brod Moravicama pomogle su brojne lokalne udruge i društva te pojedinci i donatori kojima se i ovom prilikom organizatori zahvaljuju ističući da je to lijepi početak jedne nove tradicije koja će obogatiti turizam toga kraja.

 

IMG_4405

 

****

Pobjednici 1. Sretne utrke

U glavnoj utrci na 12 km kod muškaraca pobijedio je Tamás Nagy iz Mađarske, a kod žena Helena Gleđa iz Dubrovnika, u utrci građana kod muškaraca Đuro Komlenović iz Kutine, kod žena Petra Jakopović iz Zagreba, u kategoriji  vatrogasaca Davor Mataković iz JVP Karlovac i Martina Combaj iz DVD Kašina Gornja dok su u kategoriji nordijsko hodanje najbolji bili Josip Dijanić i Jasenka Jakopović. Unikatne nagrade dobili su i najmlađi-Noa Majetić i najsporiji učesnik- Damir Rogan u kategoriji nordijskog hodanja. Nagrade koje su predstavljale Kute i Gorski kotar izradio je Emil Tušek.

 

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupila Dijana ArbanasKategorije:kultura i zabava

Oznake:, , , , ,