Vrbovščanska poslovna zona - Jedini investitori čak nije niti kupio parcelu nego ju zamjenio ( i za to još dobio novac od Grada)

Vrbovščanska poslovna zona – Jedini investitori čak nije niti kupio parcelu nego zamjenio ( i za to još dobio novac od Grada)

 

VRBOVSKO – Južni dio Poslovne zone u Vrbovskom pred dobijanjem je građevinske dozvole, projektirana je cesta čija izgradnja ide u tri faze. Čak što više za taj dio vrbovščanske Poslovne zone,  koja je samo na papiru jer je lokacija zarasla šikara, ima čak i zainteresiranih investitora  za izgradnju zimskih baza i reciklažnih dvorišta.

 

15-godišnje gutanje proračunskog novca bez ikakvih rezultata

 

Nove su to najave gradonačelnika Vrbovskog Dražena Mufića koje upućuju na to da niti ova vrbovščanska vlast ne odustaje od tog famoznog i neuspjelog projekta koji već 15 godina guta proračunski novac a ne daje nikakvog rezultata.

 

WP_20170812_13_24_31_Pro

 

Poslovna zona – politička priča koju od 2002. godine “prodaju” tri gradonačelnika

 

Naime, Poslovna zona u Vrbovskom politička je priča koja se prodaje još od 2002. godine kada se i u cijeloj Hrvatskoj pokrenuo imidž lokalnih gospodarskih uzleta otvaranjem Zona. Započeo ju je tadašnji aktualni gradonačelenik HDZ-ovac Anton Mance i usprkos višegodišnjem fijasku tog gradskog projekta nastavljali su ga i dalje njegovi nasljednici, SDP-ovac Željko Mirković i aktualni Nezavisni Mufić.

 

Umlaćeno 5.000.000 kuna gradskog I državnog novca

 

U petnaest godina radile su se dokumentacije, otkupljivalo privatno zemljište, radila infrastruktura, potrošilo više od pet milijuna kuna što gradskog što državnog novca, Grad se i kreditno zadužio, a čak se otvorila i gradska tvrtka Poduzetnički centar da bi se u konačnici u Zonu smjestili jedno fantomsko poduzeće i jedan lokalni investitor koji čak nije kupio parcelu nego je zamjenio i za to još dobio novac od Grada!

 

WP_20170812_13_24_48_Pro

 

Dio zemljišta predmet preprodaje

 

Zahvaljujući fantomskom poduzeću Metal–montu parcela u Zoni postala je čak predmet svojevrsne preprodaje. Metal-mont koji je kupio zemljište 2008. godine a na njemu nije niti pokušao išta izgraditi zapao je u recesijske probleme pa je na ime duga parcela u Zoni pripala pulskoj tvrtci UTP – Uljanik tehnički plinovi. No niti oni, prema zadnjim izjavama gradonačelnika Mufića, nisu zainteresirani za investiranje u Vrbovskom nego zemljište planiraju preprodati.

 

Izgubljeno vrijeme, novac i nikakvi rezultati kao poticaj za Južnu poslovnu zonu

 

Preprodajom se gubi osnovna svrha Zone jer Grad koji je glavni investitor gubi ikakav utjecaj u odlučivanju kome će se i za kakvu namjenu prodati zemljište. Usprkos izgubljenom vremenu i novcu i nikakvim rezultatima u tom koliko-toliko zgotovljenom Sjevernom dijelu Zone projekt očito ide dalje i nastavlja se na južni dio koji će s obzirom na još ondašnje procjene koštati a onda i trajati duplo više.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar