skladište

Fotografija koja dokazuje ozbiljnosti pogona

 

 

VRBOVSKO – Improvizirano reciklažno dvorište u Jarku i nabavka nove vučnice vrbovščanskog Komunalca bili su teme rasprava oporbenih vijećnika i vrbovščanskog gradonačelnika na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

 

 

 

Kratohvil  temu reciklažnog dvorišta otvorio po uputi tamošnjih stanovnika

 

 

Rasprava o reciklažnom dvorištu započeta još na prošloj sjednici a koju je inicirao Nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil na ovoj se nastavila podjelom fotografija među vijećnicima koje pokazuju spaljivanje i neadekvatno recikliranje plastičnog otpada u spornom dvorištu. Naime, Kratohvil je tu temu otvorio po uputi tamošnjih stanovnika izrazivši sumnju u zakonitost rada tog reciklažnog dvorišta u kojem se vrši neadekvatno zbrinjavanje uz spaljivanje a što je dokumentirano i fotografijama tražeći od gradskih službi odgovore da li je sve u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša a posebice voda jer je lokacija dvorišta uz samu rijeku Dobru.

 

smeće 2

Mufić: Zločesti pojedinci ne vide napore koje Grad i Komunalac ulažu u gospodarenje otpadom

 

 

 

Mufiću fotografija sa slikom zgrade dokaz da se radi o ozbiljanom pogonu

 

 

Bez ikakve dokumentirane potvrde gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić izričito je odbio te navode tvrdeći da tamo nema nikavog spaljivanja otpada te uz traženje na uvid fotografija sumnje nazvao zločestoćom pojedinaca koji ne vide napore koje Grad i Komunalac ulažu u gospodarenje otpadom. Iako je traženo i dobio  – fotografije na kojima je spaljeno smeće na otvorenom i u kontejneru te razbacane plastične boce ispred zgrade takozvanog reciklažnog dvorišta, Mufić je to s podsmjehom odbio uz komentar da se na slikama  nemože utvrditi da se radi o lokaciji reciklažnog dvorišta a da fotografija sa slikom zgrade pokazuje da je to ozbiljan pogon. Mufićev odgovor Kratohvila je ostavio bez komentara a temu o reciklažnom dvorištu nedovršenom.

 

SAM_2734

Mufićev odgovor Kratohvila je ostavio bez komentara

 

Nova dječja vučnica će se postaviti uz Planinarski dom  za što je kupljeno i oko 6 tisuća kvadrata privatnog zemljišta

 

 

I dok se ta bez rezultata rasprava odvijala na aktualnom satu ona o vučnici povedena je pod točkom gradonačelnikova izvještaja o proteklih šest mjeseci rada. I tu temo potaknuo je Nezavisni Kratohvil koji je s obzirom na vrlo malo podataka u izvještaju tražio više detalja o kupnji vučnice. Tako je Mufić kazao da se radi o novoj dječjoj vučnici koja će se postaviti uz Planinarski dom u Vunovićima za što je od privatnih vlasnika kupljeno i oko 6 tisuća kvadrata zemljišta za što će se novac osigurati rebalansom proračuna i proslijediti Komunalcu a sve kako bi se digla turističku ponudu i popunili kapaciteti Planinarskog doma u zimskom periodu.

 

 

 

Kupnja zemljišta za vijećnika Kovačića nepotrebno bacanje novca

 

 

 

Na kupnju zemljišta reagirao je Kratohvilov Nezavisni vijećnik Nedeljko Kovačić za kojeg je to nepotrebno bacanje novca smatrajući puno boljim rješenjem uz naknadu zakupiti zemljište za zimski period a što je normalna praksa u takvim slučajevima. Da ima pravo na takvo mišljenje, odgovorio mu je Mufić pojašnjavajući da su njihovi planovi za tu lokaciju puno veći od samog korištenja jer im je namjera postaviti voodovodne instalacije za dva topa i jedan kiosk za ugostiteljsku uslugu.

 

SAM_2735

Članovi Gradskog vijeća Vrbovsko

 

SDP-ovka Hajdin izrazila bojazan da će i ova kao ona predhodan završila u starom željezu

 

Uz pitanje o cijeni vučnice SDP-ovka Gorana Hajdin izrazila je i bojazan da ne bi i ova kao ona prethodna završila u starom željezu na Metisu na što je Mufić odvratio da iako je sudjelovao u prodaji one prethodne vučnice nije imao veze sa njenom kupnjom no da granatira za ovu koja je kupljena sasvim nova za cijenu od 20 tisuća eura i da će se već ovu jesen instalirati.

 

 

Raspravo o Izvršenju proračuna od samo 20 posto gradonačelnik Mufić sasjekao u startu

 

 

Između osatlih točaka dnevnog reda ona o polugodišnjem izvršenju proračuna od samo 20 posto od planiranog prošla je bez rasprave jer je pokušaj nezavisnog Kratohvila da nešto više sazna o detaljima subvencioniranja obrtnika i  poljoprivrednika u startu sasjekao gradonačelnik Mufić odvrativši mu da se ne snalazi sa tim dokumentom i uputivši ga na tečaj kod voditelja gradskih financija Ljubomira Cindrića.

 

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Nensi Tatar