gospodarstvo

ŠOK I NEVJERICA: Bahati Komunalac sugrađanima povećao odvoz smeća za nevjerojatnih 72,5%!


VRBOVSKO – Računi koji ovih dana pristižu iz vrbovščanske gradske tvrtke Komunalac šokirali su sve njihove korisnike. Iznosi odvoza smeća porasli su za nevjerojatnih 72,5% a da bezobrazluk bude veći sve je to učinjeno retroaktivno i bez ikakovog upozorenja za uslugu koja je već obavljena u travnju.

U lipnju 2016. cijene već rasle gotovo 30%

Taj novi šok-tretman dolazi nakon povećanja cijena koji se dogodio u lipnju 2016. Tada je pod motom „onečišćivač plača“ Komunalac podigao cijene za 27.5% obrazlažući to da u skoroj budućnosti moraju sanirati i zatvoriti gradski deponiji u Cetinu a onda ga očekuju i veći troškovi jer smeće mora voziti u županijski centar Marišćina –  kada se on otvori!

Smanjenje PDV-a strpali sebi u džep

Potom slijedi blamaža s PDV-om. Naime, početkom 2017. godine država je smanjila PDV za odvoz komunalnog otpada sa 25 na 13 posto no vrbovščanski korisnici tada nisu dobili ništa manje račune Komunalca. Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić tada je bahato izjavio da će Komunalac iznos smanjenja sebi zadržati i pretopiti u novu naknadu – opet na štetu građana.

Smeće se nije odvozilo u Marinšćinu ali je ona poslužila kao alibi

Zanimljivo da je za sva povećanja cijene pa i ovo zadnje kao i otimačinu manjeg PDV-a Komunalcu alibi povećanje troškova usljed odvoženja otpada na ŽCGO Marišćina iako je ono u provođenju tek posljednjih mjesec dana.

Sporedni razlog enormno bujanje administracije i neprofitabilni projekti

U komunalčevom novom nemuštom dopisu samoopravdanja drastičnog povećanja cijena odvoz otpada na Marišćinu se ponovno ističe i to kao glavni razlog no ne spominje se onaj sporedni i najvažniji a to je enermno bujanje administracije u gradskom komunalnom poduzeću. Masovna zapošljavanja provodila su se bez javnih natječaja a na to je upozorio i kao nepravilnost u poslovanju istaknuo i Državni ured za reviziju i to još 2015. godine. Natrpana birokracija, loši poslovni potezi – propali uzgoj gljiva, prijevozne usluge, kupnja bezperspektivnih objekata propalog Sljemena, restoran, planinarski dom, teretana, sauna, sanjkalište, električni bicikli, sve to upravi Komunalca nisu razlozi katastrofalnog poslovanja kojem više nisu dovoljne učestale donacije iz gradskog proračuna od više stotina tisuća kuna nego se sada duboko poseglo direktno u džep ionako osiromašenih korisnika.

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Ilustracija

7 comments on “ŠOK I NEVJERICA: Bahati Komunalac sugrađanima povećao odvoz smeća za nevjerojatnih 72,5%!

 1. A sto reci lopovi,prevaranti,manipulatori,koji nemaju srama narodu u oci pogledati.I sad ce se neko naci i tu lopovstinu braniti FUJ FUJ FUJ.

 2. HELLAS

  Kad ste glupi nek vas jebu ,gdje su sad uhljebi i razno razni suljani nadam se da ćete se prepoznati!!!

 3. Vise cvijeca manje smeca

  Da glupi ste.. EU vam je odredila da cemo voziti smece na Mariscinu. To vam je inace ZUPANIJSKI centar za odvoz.. Da da.. ZUPANIJSKI centar.. No s obzirom da kutija cigareta kosta 30 kn, popusit cete 2 kutije mjesecno manje i platiti smece.. A i mozete slobodno setati po Cetinu. Nema vise otpada..

 4. Mile Badel

  Ajmoooo , Nojevi Vrbovstanski glavu u pijesak .

 5. Sveti Draž

  Harač rajo ,harač !!!!!!!!!!!

 6. Pa ne baš tako davno netko je izjavio; ”! “……..što nas bude manje cijene će rasti kako bi sustav živio.” ; “Oba gradska poduzeća moraju biti servis građanima, a kako bi naplata tog servisa bila što jeftinija, potrebno je širiti djelatnosti firmi i u nekim drugim izvorima zarade osigurati prihode za poslovanje i funkcioniranje.”……ima još takvih izjava, a rezultat toga je POSKUPLJENJE tih javnih servisa. Cijene su u najmanju ruku kao da pijem mineralnu iz vodovoda, a kantu za smeće mi prazne vezni red Reala. Ali moramo biti svjesni da se neki za našu dobrobit ubijaju od posla samo da bi nama bilo bolje, pa onda u konačnici i treba platiti tih 75 radnika u komunalcu bez kojih je jednostavno nezamislivo normalno funkcioniranje komunalca. Zanimljiv je još jedan podatak, ali sad bez imalo ironije, da je broj stanovnika općine Vrbovsko sve bliže brojci od 4000.

 7. Vise cvijeca manje smeca

  E moj Sveti Draz, gdje ces veceg haraca od tvoje komore!!! Jadni ljudi sto moraju placati!!!!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: