sponzorirani članak

ZAHVALJUJUĆI BESPOVRATNIM SREDSTVIMA: Pilana Vrata nabavlja strojeve i opremu radi uspostave proizvodnje peleta


DJI_0368
Pilana Vrata d.o.o.

 

VRATA – Projekt poduzeća „PILANA VRATA d.o.o.“ iz Vrata, specijalizirano za piljenje i blanjanje drva, sufinanciran je sredstvima EU.

Poduzeće PILANA VRATA d.o.o. ugovorilo je dodjelu bespovratnih sredstava od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za projekt: „Nabava strojeva i opreme radi uspostave proizvodnje peleta“. Ukupni iznos projekta iznosi 8.032.500,00 kn, a 2.924.500,00 kn Ministarstvo će dodijeliti u obliku bespovratnih sredstava.
Projekt „Nabava strojeva i opreme radi uspostave proizvodnje peleta“ odnosi se na nabavu linije za proizvodnju peleta te stroja za glodanje (guljenje) kora s trupaca, s ciljem postizanja veće konkurentnosti i bolje tržišne pozicije diversifikacijom proizvodnje.

Poduzeće ima financijske i operativne resurse kojima može pratiti i realizirati svoj razvojni potencijal, a kontinuiranim ulaganjem u modernizaciju i jačanje efikasnosti tehnološkog procesa uspijeva se održati na dinamičnom globalnom tržištu na kojem posluje i pozicionirati se s kvalitetnim proizvodima te na taj način konkurirati na tržištu.

Upravo zbog rasta i razvoja postojećeg poslovanja, poduzeće se odlučilo na diversifikaciju poslovanja uspostavom nove djelatnosti – proizvodnje peleta. Naime, rastom potražnje za postojećim proizvodima, povećao se kapacitet proizvodnje, odnosno piljenja i blanjanja drva, a time i nusprodukta – piljevine, sječke i refila, koje su glavne sirovine u proizvodnji peleta.
Sve navedeno manifestirati će se povećanjem poslovnih prihoda i izvoza poduzeća, a samim tim i povećavanjem broja zaposlenika.

 

Strukturni fondovi
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije materijala isključiva je odgovornost poduzeća „PILANA VRATA d.o.o.“.

 

SPONZORIRANI ČLANAK