kultura i zabava

IZUZETNO SLAB ODAZIV VRBOVŠČANSKE PUBLIKE NIJE OBESHRABRIO ORGANIZATORA: Nakon nastupa vrsnih akademskih muzičara i pedagoga ansambla Glazbene staze uskoro novi koncert u ciklusu „4 godišnja doba“


Ansambl Glazbene staze


VRBOVSKO – Komorni ansambl Glazbene staze iz Zagreba, predstavio se u Vrbovskom gdje je u Domu kulture održao koncert klasične glazbe. Koncert je održan na prvi dan proljeća a povodom rođendana velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića kao i velikog glazbenika Johanna Sebastiana Bacha te na svjetski Dan poezije i zaštite šuma.

Vrsni akademski muzičari i pedagozi ansambla Glazbene staze

U punih sat vremena vrsni akademski muzičari i pedagozi ansambla Glazbene staze izveli su djela Bacha, Bartoka, Aguila, te domaćih autora Brune Vlaheka i Tomislava Uhlika a uz klasičnu glazbu publika je imala priliku čuti i nekoliko djela iz područja suvremene glazbe. Ansambl u sastavu Eda Rimanić – flauta, Franjo Stojaković – klarinet, Eva Mach – violina, Andrija Šimić – violončelo i Iva Ljubičić Lukić- klavir redovito djeluju u Zagrebu u sklopu vlastitog Ciklusa u Maloj dvorani Lisinski, gostovao je u mnogim hrvatskim gradovima među kojima je sada i Vrbovsko.

Koncert klasične glazbe održan je pred malobrojnom publikom – što nije neočekivano

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Vrbovsko, zagrebački ansambl u Vrbovskom ugostio je Puhački orkestar DVD-a Vrbovsko čiji je predsjednik Šimun Dujmović za Gorske novosti komentirao mali odaziv publike. – Ovaj vrsni koncert klasične glazbe održan je pred malobrojnom publikom, što nije neočekivano iznenađenje jer takvi koncerti u našem hrvatskom društvu su slabo posjećeni i u drugim sredinama. Bila je ovo sjajna prilika čuti tako vrsne glazbenike u svojoj sredini, pa neka svima koji nisu došli na ovaj koncert, a takvih je mnogo, bude žao osobito jer je ulaz bio besplatan, izjavio je razočarano Dujmović no naglasio da će svi dobiti novu priliku već u lipnju.

Koncertni ciklus ”4 godišnja doba”

Kako najavljuje Dujmović, ovaj koncert je bio tek prvi u nizu kulturnog programa pod nazivom Koncertni ciklus ”4 godišnja doba” koji je osmislio Puhački orkestar DVD-a ”Vrbovsko” u suradnji sa ansamblima iz Hrvatske. Cilj koncertnog ciklusa je početkom ili uoči početka novog godišnjeg doba organizirati koncert klasične glazbe u svrhu podizanja kulturne svijesti i kvalitete kulturnih sadržaja na godišnjoj razini. Tako su sljedeći koncerti, u lipnju – ansambl LE TRIO, rujnu – ansambl TRIO OSOR i u prosincu – gosti iznenađenja na tradicionalnom blagdanskom koncertu Puhačkog orkestra  DVD-a Vrbovsko .

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Šimun Dujmović

%d blogeri kao ovaj: