Dobrodošli u Gorski kotar...

GORSKI KOTAR – Čitatelji Gorskih novosti imali su priliku proteklih tjedan dana ispuniti anketu i pokazati za koga će glasati na predstojećim izborima za Europski parlament.

Mamac za Gorane

Očekivano, u anketi je najbolje plasiran HDZ koji je izbor 21,43% birača. Slijedi ga SDP koji je osvojio simpatije 14,29% goranskih birača. Treća opcija je veliko iznenađenje – stranka START koju podržava 11,9%  anketiranih. Stranka Dalije Orešković osnovana je prije nešto više od dva mjeseca i već je postala pravi mamac za Gorane i to one koji su do sada bili tradicionalno okrenuti SDP-u. Četvrti je Most s podrškom od 9,52% a peti Živi zid s 7,14%. Obje stranke godinama nisu stvorile  nikakvu stranačku infrastrukturu u Gorskom kotaru pa su njihovi rezultati uglavnom znak prepoznatljivosti na nacionalnoj razini

Hasanbegovića odavno vole u Vrbovskom

Blizu prelaska praga su Neovisni za Hrvatsku te koalicija HRAST-a i HKS-a koji imaju jednaku podršku – 4.76%. Zanimljivo da Neovisni za Hrvatsku (odnosno jedan od osnivača Zlatko Hasanbegović) ima fanatične obožavatelje u Vrbovskom koji su svojevremeno grad “ukrasili” grafitima podrške.

Fijasko Amsterdamske i Milana Bandića

Prema anketi Gorskih novosti pravi potop u Gorskom kotaru očekuje Amsterdamsku koaliciju (3,57%) i stranku Bandić Milan 365 (3,57%). Za Milana Bandića koji ima stranačku organizaciju u Vrbovskom i Mrkoplju te povjerenika u Delnicama bio bi to težak poraz. HNS i HSLS za Gorane ne postoje – za njih baš nitko ne bi glasao a 14,29% anketiranih tvrdi da na izbore neće izaći.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija