PREMA ANKETI GORSKIH NOVOSTI: HDZ očekovano jak, SDP očekivano slab a pravo iznenađenje je START Dalije Orešković


Dobrodošli u Gorski kotar...

GORSKI KOTAR – Čitatelji Gorskih novosti imali su priliku proteklih tjedan dana ispuniti anketu i pokazati za koga će glasati na predstojećim izborima za Europski parlament.

Mamac za Gorane

Očekivano, u anketi je najbolje plasiran HDZ koji je izbor 21,43% birača. Slijedi ga SDP koji je osvojio simpatije 14,29% goranskih birača. Treća opcija je veliko iznenađenje – stranka START koju podržava 11,9%  anketiranih. Stranka Dalije Orešković osnovana je prije nešto više od dva mjeseca i već je postala pravi mamac za Gorane i to one koji su do sada bili tradicionalno okrenuti SDP-u. Četvrti je Most s podrškom od 9,52% a peti Živi zid s 7,14%. Obje stranke godinama nisu stvorile  nikakvu stranačku infrastrukturu u Gorskom kotaru pa su njihovi rezultati uglavnom znak prepoznatljivosti na nacionalnoj razini

Hasanbegovića odavno vole u Vrbovskom

Blizu prelaska praga su Neovisni za Hrvatsku te koalicija HRAST-a i HKS-a koji imaju jednaku podršku – 4.76%. Zanimljivo da Neovisni za Hrvatsku (odnosno jedan od osnivača Zlatko Hasanbegović) ima fanatične obožavatelje u Vrbovskom koji su svojevremeno grad “ukrasili” grafitima podrške.

Fijasko Amsterdamske i Milana Bandića

Prema anketi Gorskih novosti pravi potop u Gorskom kotaru očekuje Amsterdamsku koaliciju (3,57%) i stranku Bandić Milan 365 (3,57%). Za Milana Bandića koji ima stranačku organizaciju u Vrbovskom i Mrkoplju te povjerenika u Delnicama bio bi to težak poraz. HNS i HSLS za Gorane ne postoje – za njih baš nitko ne bi glasao a 14,29% anketiranih tvrdi da na izbore neće izaći.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: IlustracijaKategorije:politika

Oznake:, , , , ,

1 reply

  1. pa svi će oni popraviti svoj postotak sada u kampanji ;bit ce obecanja o novim pogamima….znanstveni skup u Mrkoplju rrješiti ce pobleme u Gorskom kotaru: teba pozvati Liniča iŠukera .Kaa su Goani tažili pomoc za drvnu ind Linič je rekao da je tžišna ekonomija i da sve što ne može opstati neka popadne. Goani su tažili poticaje za izvoz što su imali talijani sa puno boljom tehnologijom. Šuke je poznat po izjavi da ne treba graiti skijališta u GK jer su mu savjetnici rekli da se skijališta ne rae ispod 1800 m.Onda su došli u Sloveniju na skijanje misleci da na Pohorju fali 1 ispred 870.Župan isto gradi skijalište na Platku.Neki dan kad je bio u Vrbovskom viio je snijeg u Bijeloj kosi i pitao zamjenika : Što se bijeli u gori zelenoj ; ili je snijeg ili su labudovi. Zamjenik kaže; to su labudovi koji nose jaja je je na moru jugo…

%d blogeri kao ovaj: