crna kronika

POLICIJA RAZBILA BANDU KRIVOTVORITELJA, PREVARANATA I IZNUĐIVAČA: U trgovinama, benzinskim postajama i kladionicama plaćali lažnim eurima


GORSKI KOTAR – Delnički i riječki policajci u suradnji s Interventnom jedinicom policije Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Lažne novčanice eura

Trojac, starosti 18, 19 i 31 godina, policija sumnjiči da je  tijekom studenoga na području Gorskog kotara i šireg područja Bakra i Čavli počinio sveukupno 17 kaznenih djela krivotvorenja novca, prijevare i iznude. Koristeći pribavljene lažne novčanice eura pokušali su u više mjesta (trgovine, benzinske postaje, sportska kladionica) platiti različite predmete.  

Brojna nedjela

Od toga se 31-godišnjak sumnjiči za počinjenje četiri kaznena djela krivotvorenja novca, kao i za dva kaznena djela prijevare i iznudu koju je počinio nad hrvatskim državljaninom tražeći da mu preda novac. Drugoosumnjičeni 19-godišnjak je prijavljen za počinjenje pet kaznenih djela krivotvorenja novca i tri prijevare, dok je za krivotvorenje novca u dva slučaja osumnjičen  trećeosumnjičeni 18-godišnjak. 

Pronađen dio lažnog novca

Tijekom kriminalističkog istraživanja dio lažnog novca je pronađen i oduzet, a ukupna materijalna šteta će se utvrditi naknadno.
 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: