Ratrak

VRBOVSKO – Zatvoreni Planinarski dom u Vujnovićima, prodaje se za čak 4 milijuna kuna. Kako kaže gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, vrijednost tog objekta procjenili su stručnjaci a uz Planinarski dom, krajem prošlog mjeseca zatvoreni bistro Kamačnik koji se samo iznajmljuje, prema procjeni istih stručnjaka vrijedi 2 milijuna kuna.

Niti jedno pismo namjere

Tih svojih turističkih nekretnina vrbovščanski Komunalca odlučio se riješiti još prošle godine u rujnu, raspisavši Javni poziv za iskaz interesa za njihovu kupnju a na koji nije stiglo niti jedno pismo namjere zainteresiranih, usprkos tome što se potencijalne investitore pozvalo da sami ponude cijenu kupoprodaje.

Rekordna pomoć Komunalcu – 2,3 milijuna kuna

Nakon neuspjelog poziva tri mjeseca poslije Komunalac priznaje konačnu kapitulaciju i stavlja ključ u bravu oba objekta. Usprkos takvom neuspjehu bavljenja turizmom Komunalac će svoju krizu lako prebroditi zahvaljujući opet Gradu Vrbovskom odnosno svim građanima jer će im se ove godine iz gradskog proračuna u kasu sliti gotovo 2,3 milijuna kuna.

Ne misle se baviti turizmom ali kupuju ratrak?

Nazvano je to kapitalnom pomoći i subvencijama i to za nabavu komunalne opreme 350 tisuća, za pomoć za prikupljanje i zbrinjavanje otpada 800 tisuća, nabavu autobusa i subvenciju linijskog prijevoza 712 tisuća, za povrat kredita 275 tisuća i 150 tisuća za pomoć u kupnji ratraka.

Na proračunskim jaslama i Vode Vrbovsko

No uz Komunalac na proračunske jasle krenule su i Vode Vrbovsko. Nakon što su prošle godine Vode odlučile ići stopama Komunalca pa kupile Upravnu zgradu bivšeg Prometa i za to se kreditno zadužile za iznos od milijun kuna već trebaju pomoć od Grada kojim im je osigurao 400 tisuća kuna.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, Ilustracija