politika

IZ GRADA PORUČUJU: Sugrađani sadite krumpir – i mi ćemo!


VRBOVSKO – “Razmotrite mogućnost sadnje poljoprivrednih kultura, posebno krumpira, koji se vrlo lako uzgaja te dobro uspjeva u našem podneblju”, poručuje sugrađanima gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. Povod takvom prijedlogu gradonačelnika Mufića je novonastala situacija uzrokovana koronavirsuom koja će, smatra on, vrlo vjerojatno potrajati određeno vrijeme pa će cijene prehrambenih proizvoda porasti a možebitno i dovesti do ograničenja kupnje određenih prehrambenih artikala. Tako se i građanstvu koje je do sada na svojim poljoprivrednim zemljištima uzgajalo poljoprivredne kulture  predlaže da s istim aktivnostima nastave te čak unaprijede sadnju u većim količinama i na većim površinama. Oni pak koji nemaju vlastite njive iz Grada Vrbovskog sugeriraju da stupe u kontakt s onima koji raspolažu s većim poljoprivrednim površinama radi ustupanja a isključivo radi obrađivanja u navedene svrhe. Čak što više Grad će sa svojim raspoloživim službama i sam pristupiti sjetvi i sadnji posebno krumpira s ciljem proizvodnje isključivo za potrebe javne kuhinje te škola i vrtića te je već krenuo u nabavku sjemenskog krumpira koji će, iako u ograničenima količinama, biti dostupan i građanstvu. Na kraju te gradske preporuke gradonačelnik umiruje javnost s porukom da ju nikako ne shvate kao zabrinjavajuću ili alarmantnu već kao mjeru kojom svatko na koristan način može doprinjeti u poboljšanju kvalitete i sigurnosti u vrijeme pandemije koronavirusa.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, Ilustracija

6 comments on “IZ GRADA PORUČUJU: Sugrađani sadite krumpir – i mi ćemo!

 1. Krumpirova zlatica

  Nama krumpir, Mufanu meso!

 2. Krumpiraaaaa

 3. Mi koji nemamo place dva mj u Cedru nemamo ni za kupit krumpir kamoli nesto drugo kad i bijeda dali se ti ljudi zapitaju kako je familijama.

 4. Kad će plaće u Cedru gradonačelniće ????
  Glavno da lažete po novinama i stavljate svoju veliku glavu u prvi plan .
  Fuj .
  I vi bi da mi krumpir sadimo neka vam krumpir sade vaše da ne kažem šta u gradu i Komunalcu .
  Fuj.

 5. Goranka

  Kome nije za reć – nije ni za pomoć. Svi smo u teškoj situaciji. Pa dajmo malo manje zločestih komentara. Čovjek dobro kaže. Pokušajmo jedni drugima pomoći. Pustimo politiku i pokušajmo prihvatiti dobre ideje, ma od koga došle, za dobrobit naših obitelji i svih nas.

 6. sadit krumpir,kako jednostavno rečeno,može ja ču ga sadit ako če ga Mufan čuvat od divljih svinja

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: