crna kronika

POLICIJA UPOZORAVA: Sumnjive osobe dolaze građanima na vrata predstavljajući se kao djelatnici civilne zaštite


GORSKI KOTAR – Primorsko-goranska policija upozorava da je proteklih dana zaprimila nekoliko dojava o uočavanju sumnjivih osoba koje dolaze građanima na vrata stana predstavljajući se kao djelatnici civilne zaštite. Kao kod svih prijevara ovakve vrste, nakon što uđu u stan ili kuću, počinitelji iskorištavaju povjerenje  građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Kako bi se zaštitili policija savjetuje da pripazite koga puštate u svoj dom. U slučaju nenajavljenih posjeta, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi. Vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca. Ne ustupajte osobne podatke jer je njihovo prikupljanje protuzakonito i cilj mu je zlouporaba. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju na broj 192 ili susjede.Dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama.

Pomozite svojim starijim susjedima, pripazite ih! Oni su najčešće mete tzv. prijevara na kućnom pragu! Upoznajte ih s ovom obavijesti!

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: