gospodarstvo

IZ GRADA VRBOVSKOG PORUČUJU: Nazovite za dostavu hrane i lijekova kao i obrok iz pučke kuhinje


VRBOVSKO – Sukladno izdanim upozorenjima o protuepidemijskim mjerama, kao i strogim mjerama socijalnog distanciranja Grad Vrbovsko  još jednom poziva građane, osobito one starije životne dobi da u što većoj mjeri ograniče svoje kretanje te napuštaju domove samo ukoliko je to nužno.

Telefoni za narudžbu

Vrbovščani koji nemaju nikoga u obitelji da im izvrši nabavku lijekova i osnovnih živežnih namirnica mogu se obratiti na:

telefon: 051/875-121

mob.: 091/187-5179

Važno je istaknuti da će se dostava vršiti samo jednom u danu i to nakon svih preuzetnih narudžbi građana. Apeliramo i na liječnike da o navedenoj mogućnosti obavijeste svoje pacijente.

Ne zlorabite mjeru

Dostavu lijekova te osnovnih živežnih namirnica Grad Vrbovsko će građanima osigurati putem Centra za pomoć u kući, a po potrebi i putem povjerenika Stožera Civilne zaštite Grada Vrbovskog. Iz Grada mole da ovu mjeru građani ne zloupotrebljavaju, odnosno da ju koriste samo u slučajima stvarne potrebe.

Pučka kuhinja

Također iz Grada poručuju i da se obroci u pučkoj kuhinji pripremaju ponedjeljkom za podjelu hrane u ponedjeljak i utorak i četvrtkom za podjelu hrane u četvrtak i petak. Putem pučke kuhinje sukladno mjerama zaštite i opreza priprema se hrana za korisnike koju se dostavlja putem djelatnika Centra za pomoć u kući dostavnim vozilom, uz ključni uvjet izbjegavanja socijalnog kontakta.

Za prehranu nazovite

Trenutno je na području Grada Vrbovskog registrirano 20-tak korisnika, no građani koji prema socijalnom programu ispunjavaju uvjete te im je ovakav vid pomoći potreban neka se obrate Centru za pomoć u kući na slijedeći kontakt:

Danijela Panijan

tel.: 051/875-121

mob.: 091/187-5179

Grad Vrbovsko će sukladno potrebama svojih građana osigurati dostatnu količinu obroka.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: