gospodarstvo

NEVJEROJATNI POLJOPRIVREDNI BUM U VRBOVSKOM: Čak 567 obitelji želi saditi – prve podjele krumpira, gnojiva i prihrane već su započele


VRBOVSKO – Iz Grada Vrbovskog poručuju da se za sjemenski krumpir, umjetno gnojivo i prihranu te voćne sadnice  do jučer prijavilo ukupno 567 obitelji.  Budući su vremenske prilike izuzetno povoljne  od danas  pa do petka krenulo se s podjelom sjemenskog krumpira, umjetnog gnojiva i prihrane  građanima koji pripadaju Mjesnim odborima Severin na Kupi, Jadrč-Osojnik (od  utorka do podjele) te Lukovdol i Plemenitaš (od srijede do podjele).

Dvoje građana će podijeliti vrećicu umjetnog gnojiva i prihrane

Također iz Grada navode da će se sukladno  mjerama sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19  putem dostavnog vozila kojim će se  sjeme krumpira, umjetno gnojivo i prihrana   građanima dostavljati na za to dogovorena mjesta. Svakoj obitelji koja je izvršila prijavu iskaza interesa  uručit će se 25 kg krumpira, 12,5 kg umjetnog gnojiva te 12,5 kg prihrane ( što znači da će dvoje građana međusobno  ravnopravno podijeliti vrećicu od 25 kg umjetnog gnojiva i prihrane). 

Prethodna telefonska obavijest

Samo one građane koje se prethodno telefonski obavijesti preuzet će  sadnice krumpira, umjetni gnoj i prihranu  uz uvjet prethodnog potpisivanja primke. Sve je besplatno za stanovnike Grada Vrbovskog a mještani koji u trenutku podjele sadnica nisu u mogućnosti iste preuzeti mogu sa susjedom dogovoriti preuzimanje u vlastito ime.

Nakon Uskrsa krumpir stiže i u druga naselja

Nakon blagdana Uskrsa podjela sjemenskog krumpira, umjetnog gnojiva i prihrane  na istovjetan način nastaviti će se ponovno od utorka, 14.04. 2020.g. za  područja Mjesnih odbora: Moravica, Gomirja , Ljubošine , Jablana te naselja Senjsko i Vujnovići,  dok će stanovnici Vrbovskog od 14.04.2020.g. već od 08,00 sati sjemenski krumpir , umjetno gnojivo i prihranu  moći preuzimati   u bivšoj upravnoj zgradi poduzeća „Promet“  na adresi I.G. Kovačića 78 .

U slučaju pogreške nazovite Grad

Iz Grada Vrbovskog mole da ukoliko je  došlo do pogreške prilikom upisivanja  iskaza interesa  (uslijed velikog broja zaprimljenih telefonskih poziva) da ih obavijestite na dežurni telefon Grada Vrbovskog    051 875 115. 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

3 comments on “NEVJEROJATNI POLJOPRIVREDNI BUM U VRBOVSKOM: Čak 567 obitelji želi saditi – prve podjele krumpira, gnojiva i prihrane već su započele

  1. Poljoprivrednik amater

    Pretpostavljam da je logika s podjelom bila da se krene tamo gdje je malo toplije kako bi prije posadili. Zanemarilo se nešto drugo: Oni koji će prvi dobiti sjeme će ga dobiti baš pred katolički Uskrs. U mjestima gdje žive pravoslavci podjela će također ići pred pravoslavni Uskrs. Zna se i kod jednih i drugih da se na te dane ne radi sa zemljom.

  2. Ma Nes saditi za Uskrs nego iza Uskrsa budi sretan da si dobila ista.

  3. Samo opako

    Vidim na rtl reportaži, sve sami poljoprivrednici🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: