crna kronika

VRBOVŠČANSKA “BANKARICA” TONE SVE DUBLJE I DUBLJE: Otkriveno još pronevjera teških više od milijun kuna plus računalno krivotvorenje


Dugogodišnja zaposlenica temeljito je opelješila Erste banku u Vrbovskom

VRBOVSKO – Vrbovščansku 63-godišnju bankaricu Erste Banke  uhvaćenu sredinom prošle godine zbog krađe novaca s računa klijenata policija tereti za još sedam novih slučajeva pronevjere.

Još jedna kaznena prijava

U nastavku istrage Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske protiv bankarice podnjela je još jednu kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju jer je kao djelatnica banke s računa sedmero hrvatskih državljana bez ovlasti podizala i prisvojila novac.

Neovlašteno unijela i izmijenila računalne podatke

Također je neovlašteno unijela i izmijenila računalne podatke koji imaju vrijednost za pravne odnose u namjeri da se oni uporabe kao vjerodostojni čime je počinila i kazneno djelo računalnog krivotvorenja a klijente i banku oštetila za više od 1.187.000 kuna.

Otkrivena  u srpnju prošle godine

Tako je do sada kriminalističkim istraživanjem nad zaposlenicom vrbovščanske poslovnice Erste Banke utvrđeno te ju se sumnjiči da je od 2005. do travnja 2019. godine oštetila dvadeset i sedmero klijenata i novčarsku ustanovu za nešto više od 6,5 milijuna kuna. Slučaj najveće bankarske prevare u Vrbovskom otkriven je u srpnju prošle godine.

Otkaz i privođenje

Bankarica je dobila otkaz a nakon mjesec dana policijske istrage i privedena nakon što je utvrđeno da je u vremenu od 2005. do lipnja 2018. godine počinila kaznena djela kojima je oštetila devetnaestero klijenata i banku za iznos od oko dva milijuna kuna.

U kući joj pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija

Nastavak istrage dovodi do novih saznanja pa policija u studenom prošle godine ponovno privodi osumnjičenu bankarsku službenicu. Pretražena joj je kuća te su joj pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela a utvrđeno je da je od svibnja 2010. godine do travnja 2019. godine oštetila dvadesetero klijenata i novčarsku ustanovu za najmanje 5,5 milijuna kuna.

Još sedam klijenata

Pet mjeseci poslije policija utvrđuje da je oštećeno još sedam klijenata i to za više od 1. 187.000 kuna što dovodi do najnovije kaznene prijave protiv bankarice ali ne i zadnje – jer kako stoji u policijskom izvješću kriminalističko istraživanje se nastavlja.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO:Gorske novosti, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: