crna kronika

PROVALA U TERETNO VOZILO: Ukraden daljinski upravljač vrijedan 20.000 kuna


VRBOVSKO – Na  vrbovščanskom području nepoznati su počinitelji između 30. travnja i 4. svibnja provalili u teretno vozilo riječkih registarskih oznaka.  Iz vozila su ukrali daljinski upravljač za upravljanje hidrauličnom platformom s košarom marke “Palfinger”. Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 20.000 kuna a teškom krađom provaljivanjem oštećena je tvrtka iz Viškova. 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

17 comments on “PROVALA U TERETNO VOZILO: Ukraden daljinski upravljač vrijedan 20.000 kuna

 1. Koliko je ostao ljudima dužan malo ga i kradu

 2. Tako treba mogao je kamion ukrasti ne daljinski. Kolko pare cekamo na kraju cemo svaki jednog otpeljat

 3. Lidija

  T vam operira krim tim,,,uz blagoslov inspektora….

  • Lidija mislim da bi malo trebala proučiti zakone. Javno prozivaš inspektore da potpomažu u kaznenim djelima. Nadam se da imaš dokaze za svoje tvrdnje jer kazna ti je, ako te netko prijavi, do 15 000 kn, ili do 60 dana zatvora.

   • SS-ovac.
    Mora da si velika i nedodirljiva faca u Vrbovskom dok tako nekome prijetiš zatvorom ili novčanom kaznom. A možda si se i uplašio da netko ne posumnja u tvoj lik i djelo. Možda je istina tu negdje oko nas samo treba otvoriti oči i malo bolje promisliti. Bi li se tako nakostrešio da je dotična Lidija posumnjala na nekog radnika Cedra, šofera ili nekog nezaposlenog jadnika koji se niti ne zna služiti tom otuđenom napravom. Ukrao je netko kome to treba, ili netko ko zna kome to treba. Ne vjerujem da treba onome tko ima zaprežna kola. Pa ukradeno je tamo gdje nitko ne radi, a i blizu je bio i kontrolni punkt koji je držala policija zbog kontrole putnika u ovoj korona krizi. Pa što ako je dotićna dama posumnjala u nekoga inspektora. Zar je kažnjivo djelo sumnjati u nekoga, a neimenovati ga. Pa nije valjda samo jedan jedini inspektor u Vrbovskom. Ne vjerujem da je netko po noći puzao iz Gomirja ili Moravica. Ha, a možda je netko iz Zagreba, jeli tako gos. SS-ovac.
    Bili bi ti bolje da nekoliko puta promisliš prije nego odlučiš da nešto komentiraš, jer sam sebi si najveći neprijatelj, a i pokazuješ da je Lidija možda i u pravu.
    Uzgred imam za tebe jedan savjet, dragi moj SS-ovac.
    Upiši tečaj iz povijesti, pa možda naučiš kolika su zla učinile nacističke postrojbe pod tom kraticom od samo ta dva slova. Ako uspiješ savladati to gradivo, promijeni taj priglupi nick, pa onda komentiraj, a nemoj prijetiti nikome tko razmišlja svojom glavom. Što ako se ja ili netko drugi osjetimo pogođeni tim tvojim priglupim i provokativnim pseudonimom pa te prijavimo, npr. za zastrašivanje , uznemiravanje ili restauraciju fašizma. Ako netko najebe zbog slova U,a zašto ne bi i zbog ta dva SS. Koja razlika.
    U ovoj državi je običaj, kada nemaš argumenata, ili kada misliš da bi mogao biti raskrinkan, najbolje je zaprijetiti tužbom, jer moramo priznati Hrvatsko pravosuđe je naša dika i naš ponos. SS-ovac, kada već voliš tužakati tuži upravu CEDRA koja je za ovu godinu isplatila samo jednu plaču svojim radnicima. Možda i bude neka korist od tebe.

   • Prvo; Koliko netko mora bit ograničen da u dva slova SS vidi samo skraćenicu Schutzstaffel?! Internet je moćna stvar, pa si malo pogledaj gdje ćeš sve naći skraćenicu SS, a da ne spominjemo inicijale imena i prezimena Trebamo li zato zabraniti i crvenu boju, ili broj tri kako smatraju neki ograničeni ljudi?! Po tebi svi kojima su inicijali “SS” trebaju mjenjati, ili ime ili prezime?! Drugo; To što sam rekao za moguće sankcije je sugestija jer znam kako sustav funkcionira, ali…… ti si sa svojim nekakvim intelektualnim sposobnostima odmah vidio nekakvu prijetnju?! Nadam se da ne misliš da imaš nekakve vidovnjačke sposobnosti, jer vjeruj mi da imaš pogrešno mišljenje o sebi! Nadam se da ti je sad malo jasnije jer ja svoj pseudonim ne mislim mjenjati jer se tamo netko našao koji misli da nešto zna. Pod tim psedonimom imaš dosta mojih komentara na ovom portalu, pa si malo pogledaj da li ijedan napisan na nacionalnoj osnovi, ili spominje nekakvu mržnju. Sa štovanjem! SS

 4. Čitam da je Cedar doo korisnik potpore države za mjesec ožujak u iznosu od 630 500 kn za 194 radnika, a vjerovatno će isto toliko dobiti i za travanj.Nadam se da će nam Gorski objasniti koliko su novaca dobili radnici? Isto se nadam da li je “gradonačelnik” smanjio radnicima Cedra komunalije za 70% kao što je to dao Cedru 2019 i 2020 godine. Hvala Gorski!

  • SS-ovac:
   pažljivo sam pročitao onu tvoju “sugestiju” upućenu Lidiji, i ne čini mi se dobronamjerna. Ta tvoja tzv. sugestija čini mise kao da ohrabruje one koje je Lidija prozvala da je tuže, nego savjet Lidiji. Kada je tako hrabro istupila treba je podržati, naravno ako joj vjeruješ a ne demotivirati i obeshrabriti. Ciljano je prozvala neke moćne ljude u sustavu i na tome joj svaka čast. Hrabra je i to cijenim. Čitao sam možda sve tvoje komentare, i sa velikom većinom se u potpunosti slažem. Tvoju nazovi sugestiju shvatio sam više kao prijetnju Lidiji nego kao dobronamjerni savjet. Zato me je i iznenadilo ovo tvoje pisanje, pa sam prema tebi i bio malo oštriji i čak bezobrazan.
   Ovi tvoji SS inicijali me ne smetaju, niti nikada o njima nisam razmišljao kao o provokaciji nekog neonaciste, samo sam ti u revoltu htio pokazati kako se sve može zlonamjerno prikazati, ako se želi biti zločest.

   • Imaš potpuno iskrivljeno razmišljanje, ali to je tvoje pravo gledati kako želiš. Mada bi ti možda bi ti bilo pomoglo da malo pogledaš širu sliku. Ja osobno ne volim poltrone i uhljebe, ali opet……. Ne znam kakva je to hrabrost prozivati sad i za propusnice tamo istog tog nekakvog imaginarnog lika koji je inspektor, a poznato je tko je bio zadužen za propusnice i tko su članovi tog stožera. Iskreno ne znam za te priče sa propusnicama, ali znam kako je to trebalo funkcionirati. Pa ako sam ta osoba X koja je zadužena za odobravanje propusnica……. tko mene može nagovoriti da kršim zakone, pravilnike, ili upute? Vidim da si sad postao i gospodin! Znači više nisi onaj biblijski Juda Iškariotski kako neki gledaju na to ime?! Doista zanimljivo kako neki mjenjaju svoje mišljenje!

 5. Gorski

  630.500 : 194 = 3.250,00.. Pitaj radnike dobili su kao i svi u HR 3.250,00..
  Ako Cedar ne krene, Vrbovsko je gotovo!!!! Prema tome.smanjenje kom. naknade je opravdano, jer ako ubijes Cedra, ubio si sve.. Radnika mi.je zao, ali tvornicu.iz Vrbovskog nitko.nece odnesti, ona je tu i.nadamo se da ce uskoro sve krenuti..

  • Bravo Gorski! Vidim da znaš koristiti kalkulator. Sad se još jednom raspitaj kod radnika Cedra kolika im je isplata bila na računu za mjesec ožujak! Za komunalne doprinose nema nikakvih opravdanja. Zar mi svi trebamo ispaštati megalomaniju vlasnika Cedra da bi plaćali tih 75 zaposlenih u komunalcu, a njegove komunalije su smanjene vjerovatno zbog leasinga kamiona. Neka onda tvoj vrhonaravni vođa smanji broj zaposlenih komjnalca na realnu brojku (cca 10 djelatnika) na broj stanovnika jer izgleda da Cedar ne koristi usluge komunalca, a nas je itako premalo da bi financirali neradnike. Još jedno pitanje za tebe kad si vrlo dobro upućen. Koliko “grad” ima zaposlenih?

  • SS.
   Ne znam o čemu govoriš kada kažeš da imam iskrivljeno mišljenje. Ne znam o kojoj je temi rijeć. Moguće je. Ne mislim da sam nepogrešiv i sveznalica. Bit će da si zaboravio u kakvoj Državi živiš, pa bi znao koliko je nekada potrebno hrabrosti iznijeti istinu koja pogađa moćne ljude ili one bliske vlasti. O tome imam mnogo osobnog iskustva, i to jako negativnog po mene. Za neke istine koje bi trebalo izreći u ovoj državi nekada je potrebna jako velika hrabrost. Imaš stotine primjera. O zlouporabi sa propusnicama u vrijeme korona krize bilo je mnogo govora i na televiziji. Kršili su pravilnike i upute o propusnicama. I sam znaš da je tako. Ne znam zašto se tome čudiš. Imputiraš mi da mijenjam svoje mišljenje, pa ponekad i mijenjam kada me netko argumentirano uvjeri da nisam u pravu. Nisam tvrdoglav i nedokazljiv. Nikada ne mijenjam svoj svjetonazor i odnos prema negativnim pojavama u Hrvatskoj, e u tome sam nepopustljiv. Ja razlikujem dobro od zla, i za mene su fašisti uvijek zlo, a oni kontra njih pozitiva. Mislim da u tome imamo isti stav.
   Ako o nekoj negativnoj pojavi ništa ne znaš, ne znači da ona ne postoji. Ima ih koji više znaju, pa i drugima treba vjerovati.

 6. Cedar Javor

  Samo ga ti brani , puna nam je kapa tih tvojih laži .
  Samo ti liži i dalje guzicu direktoru .

 7. Lidija

  Gospodine ,juda , Hvala Vam na razumjevanju i iskrenosti.al stvarnost nam je nažalost takva kako sam kazala.A znam tko i kako je dobivao propusnice a prelaske iz mjeta boravka kad nitko nije smio ni na svoju njivu….Sve opet uz blagoslov jednog inspektora…pa sad nek mi prijete,kazne ili odvedu u buksu…..

 8. Ne sekiraj se Lidija, ovi koji su to učinili biti će manji od makova zrna. Znaju da moraju šutjeti. Pa tko bi se usudio da te tuži, odmah bi se odao ili bacio sumnju na sebe. Jasno je da je to netko učinio tko je dobro upućen u to i malo jači igrač, jer klošar i obični kokošar ne otuđuju tako vrijedne stvari. Povijest je dokazala, barem kad je Hrvatska u pitanju. Tebi čestitke na hrabrosti , ponekad se ne slažem sa tvojim komentarima, ali to ne znači da bi te odmah tužakao jer se sa tobom ne slažem. Svatko ima pravo iznijeti svoj stav i komentar bez obzira o kome se radi. Onaj koji ti prijeti nekim sankcijama je obična kukavica i šaka jada, kako se veli. Prijetiti represivnim institucijama je dno dna. Kada se samo sjetim koje su lopine u Hrvatskoj tužile novine i novinare zbog duševne boli, i što je najgore dobile su spor, a poslije se dokazalo da i jesu lopine najgore vrste. Takvih je puna Hrvatska. Spašava ih zastara ili korumpirano pravosuđe uz blagoslov politike. Svaka ti čast na hrabrosti, jadno li smo društvo kada za izreći istinu moraš biti hrabar i strepiti da ne budeš kazneno gonjen od onih čija je dužnost da štite poštene i pravedne.

 9. Lidija

  Hvala ti juda,i ne zamjeram ništa što se nekad ne slažemo u komentarima ,al svatko ima pravo na svoje mišljenje i komentare.Stvarno je ovo društvo postalo dno dna,,previše je lopova,uhljeba ….samo se bore za svoje interese…sve korumpirano nepravda,a to boli i jednostavno moram reći jer stvarno imam potrebu….vidim i čujem svašta,i nemožeš samo šutjeti iignorirati,pa po bilo koju cijenu.

 10. U tekstu se niti jednom riječju nije spomenuo Cedar nego firma iz Viškova a slika je ilustracija

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: