gospodarstvo

NAKON BROJNIH GRADSKIH KUPNJI NA REDU JE I JEDNA KONTROVERZNA PRODAJA: Stambena zgrada u centru Vrbovskog odlazi u privatne ruke – sudbina stanara nepoznata


Gradska zgrada u ulici Ivana Gorana Kovačića 6 u Vrbovskom prelazi u privatne ruke?

VRBOVSKO – Nakon kupovine brojnih starih i napuštenih nekretnina, Grad Vrbovsko je odlučio i nešto prodati. U prodaju daju svoju zgradu u središtu Vrbovskog koja je za razliku od onih pokupovanih još starija i uz sve – puna stanara.

U 7 stanova živi 12 stanara

Radi se višestambenoj zgradi na adresi Ivana Gorana Kovačića 6 u Vrbovskom u kojoj u sedam stanova živi 12 stanara. Kako stoji u obrazloženju te gradske Odluke zgrada je bila predmet usmenog razgovora između gradonačelnika i potencijalnog investitora koji ima namjeru kupiti tu zgradu kao i susjednu kuću u privatnom vlasništvu te ih urediti za svoje potrebe.

Strpljiv kupac može je dobiti za samo 501 tisuću kuna

Vrijednost zgrade već je procjenjena na iznos od 901 tisuću kuna a ako kupac bude strpljiv i čekao ponovljanje natječaja može je dobiti i za 501 tisuću kuna što je vrijednost ispod koje ne smije biti prodana. U obrazloženju ne stoji kako će se i gdje zbrinuti šest obitelji iz te zgrade ali stoji da se Grad Vrbovsko obvezuje kupcu predati zgradu u posjed slobodnu od stanara i svojih stvari.

Uz malo sreće imati će saunu i teretanu…

No u Gradu o tome očito ne razbijaju glavu valjda zato jer imaju brojne kupljene nekretnine. Neke od njih su godinama napuštene i dotrajale a neke su doživjele pravu renesansu no sve imaju potencijala za stambeni prostor. Tako možda stanare zgrade sa adrese Ivana Gorana Kovačića 6 dopadne teretana i sauna u luksuzno opremljenom nedavno zatvorenom Planinarskom domu ili naprasno napušteni restoran Kamačnik i njegova zimska terasa.

… ili živjeti u derutnom restoranu

Ako budu manje sreće na raspolaganju im je derutni Lovački dom, Upravna zgrada Prometa ili severinski restoran Risnjak. Jedno je sigurno zbrinjavanje tih stanara uveliko će premašiti dobiveni novac ostvaren prodajom zgrade no to je još jedan vizionarski potez Grada koji će medijski, kao i nebrojeno puta do sada, biti itekako praćen i hvaljen. Iako pro forme Odluka o prodaji zgrade ipak još mora proći Gradsko vijeće koje će dati zeleno svjetlo toj najnovijoj nekretinskoj akrobaciji u režiji vrbovščanskog gradonačelnika.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti

4 comments on “NAKON BROJNIH GRADSKIH KUPNJI NA REDU JE I JEDNA KONTROVERZNA PRODAJA: Stambena zgrada u centru Vrbovskog odlazi u privatne ruke – sudbina stanara nepoznata

 1. Duplex Gluplex

  Kako to da se identičan objekt odnosno nastavni duplex objekt prodaje za 1.875.00, 00 kuna ili 250.000,00 eura?

  https://www.indomio.hr/6397322

  Halo, USKOK?

 2. Samo opako

  Ne zovi uskok, ode pol Vrbovskog u prdekanu🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Pakao u raju

  Kakav odlican clanak.. Odusevljenju nema kraja, toliko medijske pozornosti za gradonacelnika, toliko besplatne promidzbe.. Slijedi totalni slom za oporbu na izborima.. Hvala portalu, nadamo se da ce ga Grad Vrbovsko i dalje zdusno financijski podupirati.. Lazo jel znas da ukidaju dozupane nakon izbora?? Gdje ces sada? U Vrbovskom.te necemo definitivno, u Gomirju te ne vole, a u Moravicama je premalo..

 4. Mamić

  Budalaštinama čovjeka koji je izgubio tlo pod nogama nema kraja .

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: