Zlatko Komadina (u sredini), Petar Mamula (lijevo) i Ljudevit Krpan (desno) na press konferenciji

GORSKI KOTAR – Primorsko-goranska županija donijela je Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za Gorski kotar u iznosu od 1,5 milijuna kuna koji je jednako raspodijeljen svim gradovima i općinama u Gorskom kotaru a sredstava su uglavnom raspodijeljena za unaprjeđenje komunalne i cestovne infrastrukture, istaknuto je na ovotjednoj redovnoj županijskoj press konferenciji župana Zlatka Komadine, njegova zamjenika Petra Mamule i pročelnika UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevita Krpana.

Gorski kotar još i danas nema Zakon o brdsko planinskim područjima

Sretan sam zbog ukidanja mostarine na Krčkom mostu, ali jedan dio stanovnika Primorsko-goranske županije još čeka na ispunjenje dana obećanja. Gorski kotar još i danas nema Zakon o brdsko planinskim područjima, kao ni ostala brdsko planinska područja u Republici Hrvatskoj. Zakon je donesen, ali sve ostalo, zakonske mjere, akcijski planovi i najvažnije, sredstava u razdjelima ministarstava, nisu doneseni, kazao je na konferenciji dožupan Mamula ističući kako na to svi čekaju no Županija ne čeka nego je donijela za Gorski kotar neke važne odluke.

Naš doprinos ravnomjernom razvoju cijele županije

Tako je, naglasio je Mamula, uz Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za Gorski kotar donesena i Odluka o raspodjeli sredstava za potporu poljoprivrednim gospodarstvima na području PGŽ u iznosu od oko 670 tisuća kuna koji su raspodijeljeni na 28 gospodarstava za investicijska ulaganja, očuvanje stočnog fonda i unaprjeđenje kapaciteta za preradu. Sve je to naš doprinos ravnomjernom razvoju cijele županije, tako da je polovina tog iznosa namijenjena Gorskom kotaru“, rekao je Mamula uz najavu da su u pripremi još neke raspodjele za poduzetnike o kojim će biti riječi na sljedećoj konferenciji.

Općina Fužine dobila i 200 tisuća kuna za popravak i sanaciju broda

Pročelnik Krpan istaknuo je, da je kod odabira programa za razvoj Gorskog kotara koji je u iznosu od 1,5 milijuna kuna raspoređen iz Programa ravnomjernog razvitka, Općina Fužine dobila i 200 tisuća kuna za popravak i sanaciju broda koji je uništen uslijed nevremena a župan Komadina, između ostalih županijskih aktivnosti najavio i radove na županijskim cestama u Gorskom kotaru, točnije sanaciju kolnika i oborinske odvodnje u centru Mrkoplja te zaštitu pokosa na dionicama Gašparci-Turke i Turke-Ložac u Kupskoj dolini.


AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr