gospodarstvo

OBEĆANO-UČINJENO: Raspodjeljena sredstava Fonda za Gorski kotar u iznosu od 1,5 milijuna kuna


Zlatko Komadina (u sredini), Petar Mamula (lijevo) i Ljudevit Krpan (desno) na press konferenciji

GORSKI KOTAR – Primorsko-goranska županija donijela je Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za Gorski kotar u iznosu od 1,5 milijuna kuna koji je jednako raspodijeljen svim gradovima i općinama u Gorskom kotaru a sredstava su uglavnom raspodijeljena za unaprjeđenje komunalne i cestovne infrastrukture, istaknuto je na ovotjednoj redovnoj županijskoj press konferenciji župana Zlatka Komadine, njegova zamjenika Petra Mamule i pročelnika UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevita Krpana.

Gorski kotar još i danas nema Zakon o brdsko planinskim područjima

Sretan sam zbog ukidanja mostarine na Krčkom mostu, ali jedan dio stanovnika Primorsko-goranske županije još čeka na ispunjenje dana obećanja. Gorski kotar još i danas nema Zakon o brdsko planinskim područjima, kao ni ostala brdsko planinska područja u Republici Hrvatskoj. Zakon je donesen, ali sve ostalo, zakonske mjere, akcijski planovi i najvažnije, sredstava u razdjelima ministarstava, nisu doneseni, kazao je na konferenciji dožupan Mamula ističući kako na to svi čekaju no Županija ne čeka nego je donijela za Gorski kotar neke važne odluke.

Naš doprinos ravnomjernom razvoju cijele županije

Tako je, naglasio je Mamula, uz Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za Gorski kotar donesena i Odluka o raspodjeli sredstava za potporu poljoprivrednim gospodarstvima na području PGŽ u iznosu od oko 670 tisuća kuna koji su raspodijeljeni na 28 gospodarstava za investicijska ulaganja, očuvanje stočnog fonda i unaprjeđenje kapaciteta za preradu. Sve je to naš doprinos ravnomjernom razvoju cijele županije, tako da je polovina tog iznosa namijenjena Gorskom kotaru“, rekao je Mamula uz najavu da su u pripremi još neke raspodjele za poduzetnike o kojim će biti riječi na sljedećoj konferenciji.

Općina Fužine dobila i 200 tisuća kuna za popravak i sanaciju broda

Pročelnik Krpan istaknuo je, da je kod odabira programa za razvoj Gorskog kotara koji je u iznosu od 1,5 milijuna kuna raspoređen iz Programa ravnomjernog razvitka, Općina Fužine dobila i 200 tisuća kuna za popravak i sanaciju broda koji je uništen uslijed nevremena a župan Komadina, između ostalih županijskih aktivnosti najavio i radove na županijskim cestama u Gorskom kotaru, točnije sanaciju kolnika i oborinske odvodnje u centru Mrkoplja te zaštitu pokosa na dionicama Gašparci-Turke i Turke-Ložac u Kupskoj dolini.


AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

8 comments on “OBEĆANO-UČINJENO: Raspodjeljena sredstava Fonda za Gorski kotar u iznosu od 1,5 milijuna kuna

 1. Oj županijo moja, koda nisam tvoj

  OBEĆANO – UČINJENO ??
  Šta točno? Gorski kotar je dobio 4 puta manje nego prošle godine!!
  Ponavljam što je tu obećano, a što učinjeno?
  Ovaj Gorski kotar je zadnja rupa na svirali za našu županiju.

 2. Tuga i Buga

  A ova trojica se smiju i troglasno pjevaju:

  Tiho smo bacali mrvicee,
  kroz jednu predizbornu noć,
  njihove šume nas skrivaju,
  jer mi možemo to,

  Putevi naše partije,
  zatrt će hrvatsko sve,
  Obećali tada smo sebi,
  da satrat ćemo sve

  ….pa kažemo

  Da ćemo se vratiti

  Vratiti tebi Gorski kotare naš jer
  jer nigdje na svijetu nema takvih kao vi
  koji će nas opet, opet izabrati
  Jer to znate samo vi,
  naši Gorani.

  Dat ćemo tebi Gorski kotare moj
  dati malo novčeka svog,

  Proći će duge godine
  dok se opametite vi,
  a mi ćemo do tada seebe dobro zbrinuti.

  ….pa kažemo

  Da ćemo se vratiti

  Vratitit tebi Gorski kotare naš
  jer vi nikad nećete shvatiti da neprijatelj sam vaš.

  • Gor(s)ki

   BRAVO
   uzimaju novce od NAŠIH ŠUMA,
   a onda vraćaju mrvice i to naglašavaju

 3. Gorski

  Jel ovo ciganija ili Županija?? Oprostite na grubom izrazu, ali ovo je već stvarno smiješno… Pa daj recite ljudima da je Gorski kotar dobio 5 milijuna kuna manje novaca nego prošle godine.. To je istina!!! Gorani više nisu bukve daj shvatite to već jednom!!! Mene bi bilo sram da se hvalim sa ovakvim nebulozama, nije ni čudo da vas je Mufić sve stjerao u klinac!!!! Nećemo glasati za vas niti vaše nesposobne liste!!!!!!!!!!!

 4. Paralelni svemir

  Gospodo sa fotografije, Vaša Vlada je indeksacijom uskratila Gorskom kotaru više od 30 milijuna kuna. Barem bi tako bilo da Gorani nisu krenuli u prosvjede na Markov trg, da nisu skoro svakodnevno pritiskali Vladu u vezi suludog ukidanja brdsko planinskog zakona i proglašavanja Gorskog kotara razvijenim djelom RH. Uspjeli smo vratiti dio. Vaša reakcija tada na to je bila Deklaracija o Gorskom kotaru. Da, nešto je trebalo učiniti a da bude jeftino. Kao i ovaj članak koji je jedna obična deklaracija o Fondu za gorski kotar. Šta se mene tiče možete i ukinuti Fond za gorski kotar jer nas samo ponižavate sa tim iznosima. Ravnomjerni razvoj… koliko je do sada uloženo novca na Platak? 30, 40, 50 milijuna kuna? Neznam točno ali mislim da se brojka vrti oko najmanje 40. Tako je barem pisalo u novom listu. Imate neku čudnu definiciju ravnomjernog razvoja. U gorskom kotaru bi to moglo bit jedino ravnomjerno nikome “ništa”.

  • Gor(s)ki

   ako ćemo “pošteno” onda treba reći DA JE SDPova vlada i UVELA brdsko-planinski zakon na poticaj gosp.Vrusa iz čabarskog kraja (čitaj Linića),
   a što su za GK napravili HDZovci–pustopoljinu i draču

 5. Zvonko

  Bude, ljudi, bude, pa lijepo je gđica Majda obećala da bude, prije malo više od tri godine…

 6. Mamić

  Tri loša ubiše Miloša 🤣🤣

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: