politika

U VII. IZBORNOJ JEDINICI STRANKE NE RAČUNAJU NA GORSKI KOTAR: Samo šest stranaka ili koalicija na listi ima Gorane


GORSKI KOTAR – U 7. izbornoj jedinici za izbor zastupnika u Hrvatski sabor koja obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Grada Zagreba prijavljene su 22 liste kandidata. Među njima samo šest stranaka ili koalicija ima kandidate iz Gorskog kotara.

Desnica naklonjena Goranima

Tako je MOST na četvrtom mjestu kandidirao Alaina-Stojana Leskovara iz Prezida a na drugom mjestu koalicije Neovisni za Hrvatsku-Hrvatska stranka prava-Generacija obnove nalazi se Ivan Piškor iz Delnica.

Zadnja trećina liste

Najveća stranka i najveća koalicija za Gorane su rezervirali zadnju trećinu liste – tako  HDZ na desetom mjestu kandidira Majdu Burić iz Ravne Gore a Restart koalicija (SDP- HSS-HSU-SNAGA-GLAS-IDS-PGS) deveto mjesto daje Toniju Štimcu iz Lokava.

Po glasove s dva Gorana na listi

Jedna stranka i jedna koalicija po glasove u 7. izbornoj jedinici ide sa po dva Gorana – Bandić Milan 365 na svojoj je listi na četvrto mjestu kandidirao Ljubomira Cindrića iz Severina na Kupi a na devetom mjestu je Zvonka Matkovića iz Mrkoplja. Koalicija Demokrati-Hrvatski laburisti-Lista za Rijeku i Zeleni savez na prvom mjestu kandidiraju Davida Bregovca iz Liča a na osmom Gorana Kovača iz Čabra.

Izbori 5. srpnja

Parlamentarni izbori za 10. saborski saziv od neovisnosti održat će se za petnaestak dana odnosno 5. srpnja. U Hrvatski sabor birat će se 151 zastupnik – 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati dijaspora a osam pripadnici nacionalnih manjina.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

1 comment on “U VII. IZBORNOJ JEDINICI STRANKE NE RAČUNAJU NA GORSKI KOTAR: Samo šest stranaka ili koalicija na listi ima Gorane

  1. Gor(s)ki

    na nas nitko niti ne računa – zapravo žele da nas je što manje,
    ali zato na NAŠE GORANSKE ŠUME JAKO RAČUNAJU

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: