kultura i zabava

POLICIJA I CRVENI KRIŽ: Proveli preventivne aktivnosti na području Gorskog kotara


DELNICE/ČABAR – Odjel za prevenciju Policijske uprave Primorsko-goranske županije u suradnji s nadležnim policijskim postajama  te predstavnicima Crvenog križa i ove godine provodi preventivne aktivnosti na području Gorskog kotara.

Jučer na području Delnica a prošli tjedan u Čabru

Akcija je jučer provedena na području Delnica a prošli tjedan u Čabru. Delnički kraj i to Veliku Lešnicu, Gusti Laz i Brod na Kupi obišli su policijski službenici Dario Tonković iz Odjela prevencije i Siniša Jurković iz Policijske postaje Delnice te Snježana Krizmanić ravnateljica GD Crvenog križa Delnice gdje su posjetili osam domaćinstava u kojima žive uglavnom stariji građani.

Policijski službenici savjetovali o samozaštitnom ponašanju

U posjeti starijih domaćinstava čabarskih naselja Bjouki, Nakonci, Rusci i Grohari, uz predstavnika Odjela prevencije Tonkovića bili su Jasenka Hoge pomoćnica načelnika policijske postaje za granicu i Marko Šercer policijski službenik za prekogranični kriminalitet PP Čabar te Ivana Lakota iz čabarskog Crvenog križa. U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su ih o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem) te ih upoznali i s aktualnim novim propisima iz prometa, upravnih poslova, kao i drugih domena policije, poput zaštite osobnih podataka, važnih za građane.

Predstavnice Crvenog križa podijelile prigodne pakete

Nakon policijskih preporuka i savjeta, predstavnice Crvenog križa posjećenim mještanima podijelile su prigodne pakete prehrambenih proizvoda u znak pažnje, te suradnje i prijateljstva između mještana i institucija. Kroz naredno razdoblje održat će se slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj građana i turista savjetovalo i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: CK Delnice/Primorsko-goranska policija 

%d blogeri kao ovaj: