gospodarstvo

U RAVNOJ GORI: Župan Zlatko Komadina predao novi školski kombi i obišao radove na objektu za preradu voća Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj


RAVNA GORA – Prilikom jučerašnjeg boravka u Ravnoj Gori, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina predao je novi školski kombi i obišao radove na objektu za preradu voća Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ u Staroj Sušici.

Za nabavku novog kombija PGŽ izdvojila 197.099,58  kuna

Ključeve novog kombi vozila preuzela je Nataša Možgon Kauzlarić ravnateljica OŠ Branimira Markovića koji će koristiti 29 učenika-putnika od ukupno njih 115 koliko ih pohađa tu ravnogorsku osnovnu školu. Za nabavku novog kombija PGŽ je izdvojila 197.099,58  kuna koji je zamjenio staro vozilo nabavljeno 2007. godine.

U proteklih 18 godina Županija izdvojila gotovo 4 milijuna kuna

Organizacija prijevoza učenika naročito je složena na području Gorskog kotara, zbog velike udaljenosti pojedinih naselja i loše prometne povezanosti, kazao je prilikom primopredaje ključeva Komadina ističući da je u proteklih 18 godina Županija izdvojila gotovo 4 milijuna kuna za kupnju novih školskih kombija i to njih 22 za potrebe goranskih osnovnih škola te OŠ Klana.

Trenutno se izvode završni radovi

Uz predaju kombija župan Komadina je u Staroj Sušici obišao Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ gdje se odvijaju radovi na pokretanju linije za proizvodnju soka i octa i uređuju sušara za voće i povrće te destilerija i punionica meda. Ukupna vrijednost te investicije iznosi oko 4,7 milijuna kuna, u obnovu objekta dosad je uloženo 1.036.000 kuna, trenutno se izvode završni radovi ugovoreni u iznosu od 2.625.000 kuna a slijedi nabava opreme procijenjene vrijednosti od oko 1 milijun kuna, istaknuto je prilikom obilaska Centra čije uređenje financijski podržava i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz programa potpora brdsko – planinskom području.

Na ovom mjestu je sve što Gorski kotar ima

 Ovim radovima, kazao je župan Komadina,  objekti bivšeg Centra za krumpir privode se svrsi te podsjetio da je na poljoprivrednim površinama Centra zasađen i matičnjak autohtonih starih sorti voćaka i nasad bobičastog voća. Na ovom mjestu je sve što Gorski kotar ima kako bi se Gorani mogli i dalje baviti uzgojem autohtonih sorti.

Izgraditi i autohtonu staru goransku kuću

Uređenjem ovog objekta stvaraju se uvjeti i za vlastitu proizvodnju a izgradit ćemo i jednu autohtonu staru goransku kuću koja će ujedno biti i suvenirnica, istaknuo je župan Komadina s kojim su u posjetu Ravnoj Gori bili suradnici zamjenik Petar Mamula i pročelnice Edita Stilin i Melita Raukar.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

3 comments on “U RAVNOJ GORI: Župan Zlatko Komadina predao novi školski kombi i obišao radove na objektu za preradu voća Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj

 1. Gor(s)ki

  opet se gospoda diče i vraćaju NAŠE NOVCE
  koliko ste stanovnika vratili u Gorski Kotar ?

 2. Zvonko

  A nije se gospodin Komadina pohvalio da su ga gospoda iz Brdsko-planinske, koji nisu u koroni, počastili sa friško pečenom janjetinom. Ljudi troše novac, trude se da janjca lijepo ispeku, a niti da se pohvali. Sramota. Nemojte ga više častiti,gospodo!!!!!!!!!!

 3. SDP KILLER

  Ovaj nas dozupan kao da je sa Stare Susice… Za sve okolo vrhunski projekti, a za svoje Srbe mandalo… Hrvatina Mufan napravi za te ljude sve sto im treba..
  Bas sam pomislio da ce mozda sagraditi dvoranu za skolu u Moravicama.. Ili da shvati da je Centar za posjetitelje atrakcija koja dize Vrbovsko u nebo.. Ili da Gomirje nesto dobije???!!!
  Uskoro pocinje predizborni ples, nadam se za ovakve nesposobnjakovice na skliskom podiju..

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: