politika

DELNIČKI SDP PREDSTAVIO NIZ MJERA ZA OPSTANAK GORANA I SPAS GORSKOG KOTARA: U tijeku izrade državnog i županijskog proračuna procijenili smo da je idealni trenutak da vladajuće opet podsjetimo da postojimo


DELNICE – Novčani poticaji obrtnicima i poduzetnicima, pomoć oko kupovine prve nekretnine, besplatna autocesta do županijskog središta za građane i gospodarstvenike, oslobađanje od dijela troškova prilikom kupovine motornog vozila, značajnija izdvajanja od strane državnih poduzeća, samo su neke od mjera koje predlaže delnički SDP za, kako ističu, opstanak Gorana i spas Gorskog kotara od demografske i ekonomske propasti.

Predizborna obećanja su ostala mrtvo slovo na papiru

Na definiranje mjera, kako ističe u izjavi za medije čelnik SDP-a Delnice Igor Pleše, potaknula je ih neaktivnost vezana uz obećani a nikad realizirani Zakon o Gorskom kotaru te predizborna obećanja koja su ostala mrtvo slovo na papiru nakon parlamentarnih izbora. Gorani su, kao i obično, prepušteni sami sebi a budući je u tijeku izrada državnog i županijskog proračuna za iduću godinu, procijenili smo da je idealni trenutak da se vladajuće opet podsjeti da postojimo, stoji u izjavi Plešea.

Predložene mjere podijeljene u nekoliko kategorija

Mi koji ovdje živimo najbolje znamo što nam je potrebno, pa predlažemo niz  konkretnih mjera kojima bi se reguliralo poticanje demografske obnove i naseljavanja, utjecalo na pravednije rješavanje socijalne politike, te stvarali preduvjeti da se ljudski, prirodni i gospodarski resursi Gorskog kotara što kvalitetnije koriste za gospodarski razvoj, objašnjava Pleše u izjavi te dodaje kako su njihove predložene mjere podijeljene u nekoliko kategorija ističući tri najznačajnije skupine – prva je vezana uz stvaranje preduvjeta za razvoj Gorskog kotara uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa, druga obuhvaća demografsku obnovu i socijalu a treća se odnosi na razne porezne i druge olakšice. 

Odlazak, odumiranje, siromaštvo…

Suvišno je ponavljati probleme koji su svima nama jako dobro poznati. Odlazak i odumiranje, siromaštvo stanovnika i jedinica lokalne samouprave, problemi s investicijama i iznimno negostoljubiva klima jako su nam dobro poznati. Klimu ne možemo mijenjati, ali sve ostalo možemo. Samo uz prihvaćanje cjelokupnog paketa mjera moguće je zaustaviti daljnji demografski i ekonomski pad Gorskog kotara.

Slijedi polagana smrt

Zbog toga još jednom apeliram u svoje ime i u ime SDP-a i PGS-a, stranaka koje predstavljam, da se donesu konkretne mjere pomoći Gorskom kotaru u državnom i županijskom proračunu za 2021. godinu jer nam bez toga slijedi polagana smrt, zaključuje u izjavi predsjednik SDP-a Delnice Igor Pleše.

Igor Pleše predsjednik SDP-a Delnice

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

1 comment on “DELNIČKI SDP PREDSTAVIO NIZ MJERA ZA OPSTANAK GORANA I SPAS GORSKOG KOTARA: U tijeku izrade državnog i županijskog proračuna procijenili smo da je idealni trenutak da vladajuće opet podsjetimo da postojimo

  1. Gor(s)ki

    1. Vratiti šume Gorskog Kotara goranima (slično kao što je to napravila Marija Terezija u svoje vrijeme)
    2. Ove “jadnike” od općina Gorskjog Kotara pod hitno UKINUTI i napraviti najviše 3-4 lokalnih jedinica (samo na plaće načelnika se utroši oko 200000 kn godišnje bespotrebno po opčini od 500 do 1000 stanovnika)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: