kultura i zabava

PREDSJEDNIK OGRANKA DHK: Delnički umjetnik Davor Grgurić vodi županijske književnike


Davor Grgurić

DELNICE – Goranski svestrani umjetnik – pisac, kantautor, novinar, slikar, kipar i istraživač Gorskog kotara, Delničan Davor Grgurić novi je predsjednik riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Aktivni sudionik u radu Ogranka

Prilikom jednoglasnog izbora Grgurića na čelno mjesto riječkog DHK istaknuto je njegovo aktivno sudjelovanje u radu Ogranka od početaka, pokretanje međunarodnog književnog susreta »Od mora do gora«, objavljivanje i uređivanje niz zapaženih knjiga razne tematike, sudjelovanje na brojnim književnim događanjima te glazbeni i kantautorski rad kojim je sudjelovao na brojnim glazbenim festivalima i osvajao nagrade, postavši prepoznatljivo ime na području kulture.

Počašćen ali nisam euforičan

Postavši novim predsjednikom riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika, Grgurić je na svome facebook profilu napisao – Kao što sam rekao i na Izbornoj skupštini Ogranka, naravno da sam počašćen povjerenjem i glasovanjem svih nazočnih kolegica i kolega za mene, no nisam euforičan i naročito ushićen.

Književnicima i izdavačima gotovo pa da i nikad nije bilo teže opstati

Trezveno i realno sagledavam stanje. Vremena su teška (mada, koja nisu!), istinskim i kvalitetnim književnicima i izdavačima gotovo pa da i nikad nije bilo teže opstati, postojati i rasti, no svakako ću se potruditi riječki ogranak DHK voditi s razumijevanjem i uvažavanjem cijelog njegovog članstva, ipak sam tek “primus inter pares”.

Zamisli i projekti

Imam neke nove zamisli, zacrtane javne projekte koji će pripomoći daljnjem jačanju i prepoznatljivosti ogranka na riječkoj književnoj sceni i šire. Valjda će biti sreće i podrške pa da ih i ostvarim, u suradnji s kolegicama i kolegama, napisao je u svom osvrtu Grgurić.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Davor Grgurić, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: