kultura i zabava

NA PRVI DAN PROLJEĆA, SVJETSKI DAN POEZIJE I GORANOV ROĐENDAN: U Lukovdolu održano 58. Goranovo proljeće


Vida Sever, Marko Pogačar i Evelina Rudan

LUKOVDOL – U nedjelju je na prvi dan proljeća, svjetski Dan poezije i rođendan Ivana Gorana Kovačića u Lukovdolu održano 58. Goranovo proljeće.

Čitanje stihova

Manifestacija je održana u tamošnjem Domu kulture gdje su u ime domaćina okupljenima dobrodošlicu iskazale učenice Područne škole Severin na Kupi  Ema Žagar i Ana Simičić čitanjem Goranovih stihove. Nakon Goranovih stihova čitani su i stihovi nagrađenih pjesnikinja, ovogodišnjih laureatkinja Eveline Rudan kojoj je dodjeljena Nagrada Ivan Goran Kovačić i Vide Sever koja dobila Gorana za mlade pjesnike.

Nagrade uručio Marko Pogačar

Nagrade im je uručio predsjednik Odbora Goranovog proljeća Marko Pogačar koji je istaknuo – Sretni smo što smo uspjeli otvoriti 58. Goranovo proljeće, makar u malom broju, svakako poštujući sve epidemiološke mjere, u nadi da ćemo u toplijim danima širiti poeziju uživo i u Rijeci i u Zagrebu. Na kraju druženja nastupio je gitarist Srđan Bulat a u sklopu programa položen je vijenac na grobu velikog pjesnika esejista, prevoditelja i publicista Ivana Gorana Kovačića (Lukovdol, 1913. – 1943. okolica Foče).

Dodjela odgođena za lipanj

Dodjela nagrada za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, zbog epidemiološke situacije, odgođena je za lipanj, ali su objavljeni dobitnici, koje je biralo ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Ana Brnardić i Goran Čolakhodžić.

Najbolji osnovnoškolci

U kategoriji učenika osnovnih škola prva je nagrada dodijeljena Nori Weygand, učenici 7. razreda OŠ Dr. Ivana Merza iz Zagreba, s mentoricom Željkom Dragčević Takač, druga Tonki Curić, učenici 8. razreda OŠ Sesvete, s mentoricom Sandrom Milobar, a treća nagrada Jani Rokvić, učenici 5. razreda OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara, s mentoricom Majom Stjepanović.

Najbolji srednjoškolci

U kategoriji učenika srednjih škola, prvu je nagradu osvojio Nikola Pavičić, učenik 2. razreda XI gimnazije iz Zagreba, s mentoricom Sandrom Gabrić Primorac, druga nagrada dodijeljena je Paoli Vlačić, učenici 3. razreda gimnazije u sklopu SŠ Mate Blažine iz Labina, s mentoricom Brankom Komljenović, a treća nagrada Marinu Biliću, učeniku 2. razreda Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, s mentoricom Ines Borčić.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Odbor Goranovog proljeća

1 comment on “NA PRVI DAN PROLJEĆA, SVJETSKI DAN POEZIJE I GORANOV ROĐENDAN: U Lukovdolu održano 58. Goranovo proljeće

%d blogeri kao ovaj: