gospodarstvo

SANACIJA MOSTA U MLINARIMA: Gradilište obišli ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić i zamjenik župana Petar Mamula


Petar Mamula (u sredini), Robert Maršanić (lijevo) i Jovan Trbović (desno)

MORAVICE – Sanaciju mosta u Mlinarima, koja je započela prije nekoliko dana a radi se o projektu vrijednom 550.000 kuna obišli su ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić i zamjenik župana Petar Mamula.

Proširenje za pola metra

Uz obnovu nosive konstrukcije, projektom rekonstrukcije mosta u Milnarima predviđeno je i njegovo proširenje za pola metra kako bi se omogućilo lakše prometovanje vozila i većih strojeva poput ralica u zimskom periodu, istaknuo je Maršanić prilikom obilaska gradilišta dodajući kako je ŽUC s tom posljednjom u nizu investicijom na području Grada Vrbovskog u proteklom četverogodišnjem razdoblju uložio preko 8 milijuna kuna.

Brojni radovi

Naime, pojasnio je Maršanić uz lokacije u Mlinarima ŽUC je sa gotovo 500. 000 kuna sanirao sustav odvodnje na Senjskom, za projektnu dokumentaciju za Serpentinu u Vrbovskom i županijsku cestu u Plemenitašu izdvojeno je još 530.000 kuna. U županijske ceste na Jablanu i u Plemenitašu 2019. godine uloženo je 3.100.000 kuna a u 2020. za županijsku prometnicu na Jablanu i most u Blaževcima još 350 000 kuna,  kazao je Maršanić ističući da osim redovnog i izvanrednog održavanja na području Gorskog kotara ŽUC svake godine utroši gotovo 20 milijuna kuna samo za potrebe zimske službe te da kombinacijom vlastitih sredstava i transfera sredstava iz županijskog proračuna uspijevaju održavati visok standard na prometnicama kojima gospodare.

Primljeno gradsko priznanje povodom Dana Grada

Da su njihovim radom na području Vrbovskog zadovoljni u prilog ide i nedavno primljeno gradsko priznanje povodom Dana Grada, kazao je Maršanić kojem je posebno drago i što županijske investicije realiziraju lokalni poduzetnici poput sanacije mosta u Mlinarima koju izvodi vrboščansko poduzeće Luko. U obilasku gradilišta u Mlinarima kao i još nekoliko lokacija koje treba uzeti u obzir prilikom donošenja plana ulaganja za slijedeću godinu, ravnatelju ŽUC-a Maršaniću i dožupanu Mamuli pridružio se Jovan Trbović, član vrboščanskog Gradskog vijeća i Mjesnog Odbora Moravice, jedan od upućenijih u lokalne komunalne probleme.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ustupio Petar Mamula

1 comment on “SANACIJA MOSTA U MLINARIMA: Gradilište obišli ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić i zamjenik župana Petar Mamula

  1. Gorski

    Poceli ste se hvaliti sa zidicima i betonazama.. Kako sad to??? Gdje je to ulaganje u intelektualni kapital i poduzetnike??

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: