gospodarstvo

SMANJIVANJE TROŠKOVA ELEKTRIČNE ENERGIJE: Izgradnja fotonaponskih sustava na zgradi Gradske uprave i Dječjeg vrtića Bambi


VRBOVSKO – Iz Grada Vrbovsko najavljuju kako se kreće u projekt izgradnje fotonaponskih sustava na zgradi Gradske uprave i Dječjeg vrtića Bambi.


Samoodrživi objekti


Cilj je, ističu u Gradu, gotovo u potpunosti smanjiti troškove električne energije u tim objektima izgradnjom tog sustava koji će procjenjuje se koštati 250 tisuća kuna od čega bi, prođe li kandidatura Grada Vrbovsko uspješno, 60 posto osigurao Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša a ostalo Grad Vrbovsko. Inače do sad je kroz suradnju s tri ministarstva realiziran gradski projekt energetske obnove zgrade Gradske uprave i Policijske postaje a ovaj novi projekt je korak dalje i to obnovljivim izvorima energije a objekti na kojima se planira provesti biti će samoodrživi, ističu u Gradu Vrbovskom.

Natječaj za energetsku obnovu kuća


Uz to na službenim stranicama Grada Vrbovskog objavljen je novi natječaj za kandidaturu projekata vezanih za energetsku obnovu kuća. Uvjeti su isti što znači da će Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša ukupnu svotu potrebnu za energetsku obnovu subvencionirati sa 60 posto a svoj doprinos daje i Grad Vrbovsko i to plaćanjem projektne dokumentacije. Na raspolaganju je 200 milijuna kuna koje osigurava država a birat će se opet takozvanim brzim prstom.

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: Ustupio Grad Vrbovsko

0 comments on “SMANJIVANJE TROŠKOVA ELEKTRIČNE ENERGIJE: Izgradnja fotonaponskih sustava na zgradi Gradske uprave i Dječjeg vrtića Bambi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: