crna kronika

PRIJELOMNA VIJEST – SUMNJE SU POTVRĐENE: Osam Gomiraca oboljelih od korone sudjelovalo na velikoj privatnoj rođendanskoj zabavi!


GOMIRJE – Ovih dana u vrboščanskoj javnosti se naveliko špekulira o naglom porastu oboljelih od korone u Gomirju.

Na mogućnost širenje zaraze upozorila je mještanka Gomirja

Mještanka upozorila na veliku rođendansku proslavu

Početkom tjedna objavom na društvenoj mreži jedna je mještanka upozorila na veliku rođendansku proslavu održanu sredinom kolovoza u Radničkom domu u Kosanovićima a s koje se, kako tvrdi, već desetak dana javljaju mladići i djevojke sa svim simptomima korone. Nakon njene objave sve veći broj građana počeo je špekulirati da je zaraza uzela maha i da se ništa ne čini na suzbijanju širenja od novooboljelih a bojazan je veća jer je sutra veliki gomirski blagdan Velika Gospojina koji okuplja brojne vjernike ne samo iz lokalnih krajeva nego i šire.

Oglasi

Potvrđene sumnje

Zbog tih sve učestalijih navoda o alarmantnom stanju u Gomirju danas smo potražili službene informacije od nadležnih službi. Upite o novonastaloj epidemiološkoj situaciji na području Grada Vrbovskog poslali smo lokalnom stožeru Civilne zaštite kao i stožeru CZ PGŽ-e.  Odgovore smo dobili za sada samo iz Županije i to kroz očitovanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. U dopisu NZZJZ PGŽ koji potpisuje voditelj Epidemiološkog odjela mr. Dobrica Rončević potvrđene su sumnje o porastu zaraženih koronom u Gomirju.

Oglasi

Osam oboljelih osoba koje su sudjelovale na privatnoj proslavi

Tako Rončević navodi da se do sada može govoriti o osam oboljelih osoba koje su sudjelovale na privatnoj proslavi rođendana 14. 8., s oko 50 osoba u javnom objektu u Gomirju. Navedeni događaj predstavlja evidentirano žarište te se poduzimaju potrebne radnje kako bi se smanjio broj eventualnih slučajeva povezanih s tim incidentom, stoji u dopisu voditelja odjela Rončevića.

Oglasi

Rončević: Sve je pod nadzorom

Isto tako Rončević pojašnjava da sukladno odluci nacionalnog stožera CZ lokalni stožer nema posebne nadležnosti za nadzor skupova do 50 osoba te umiruje vrboščansku javnost izjavom da sve potrebne mjere izolacije, liječenja oboljelih, obrade kontakata a time i suzbijanje epidemije iz navedenog žarišta proveli su i dalje provode nadležni liječnici obiteljske medicine i nadležna Epidemiološka služba ispostave Delnice.

Oglasi

CZ Grada Vrbovsko o svemu obavješten dopisom

Isti upit o novozaraženima coronom u Gomirju uputili smo i lokalnom stožeru CZ Grada Vrbovskog no od kojih odgovor do objave teksta nismo dobili. Razumnog opravdanja za to nema budući da je CZ Grada Vrbovsko o svemu obavješten dopisom PP Vrbovsko još prije dva dana (25.08.2021.) a što stoji i u očitovanju NZZJZ PGŽ.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Facebook.com/screenshoot, pgz.hr, Gorske novosti – ilustracija

Oglasi

%d blogeri kao ovaj: