politika

OTVORENO PISMO SDP-A: Favoriziranje NK Vrbovskog politika je koja se vodi isključivo iz jedne glave i vrlo brzo će početi stizati na naplatu

Kriza dotakla i nogometaše

VRBOVSKO – Favoriziranje NK Vrbovsko, značajno investiranje samo u centralno naselje i  političko obračunavanje s neistomišljenicima neke su od značajnih zamjerki SDP-a Vrbovsko prema politici koju vodi aktualni gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić a o čemu ga javno proziva u svom priopćenju.

Nije mu stalo da se sportske aktivnosti odvijaju na cijelom području Grada

SDP-ovci naglašavaju da gradonačelnik Vrbovskog svojim odlukama pokazuje da mu nije stalo da se društveni život i sportske aktivnosti odvijaju na cijelom području Grada,  da njegovi politički obračuni sa neistomišljenicima i politika neravnomjernog razvoja rezultiraju diskriminacijom i zanemarivanjem najvećeg dijela Grada Vrbovskog te upozoravaju da će politika koja se u Vrbovskom vodi isključivo iz jedne glave, one gradonačelnika Mufića, vrlo brzo početi stizati na naplatu, ponajprije u vidu smanjenja broja stanovnika, ali i gašenja određenih udruga koje predstavljaju jedini oblik društvenog života u pojedinim gradskim naseljima.

Oglasi

Najnoviji primjer neravnomjernog razvoja Grada

Priopćenje SDP-a Vrbovsko prenosimo u cjelosti: SDP Vrbovsko smatra investiciju Grada Vrbovskog u prostorije nogometnog kluba Vrbovsko, u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna, najnovijim primjerom neravnomjernog razvoja na području Grada. Odlukom o financiranju infrastrukturnih radova na prostorijama samo jednog od tri gradska nogometna kluba, gradonačelnik Vrbovskog pokazuje da mu nije stalo da se društveni život i sportske aktivnosti odvijaju na cijelom području Grada.

Sve bitne i financijski značajne investicije Grada  usmjerene su u centralno naselje

Odluka da se na natječaj koji financira ulaganje u društvenu infrastrukturu prijavi projekt rekonstrukcije i obnove prostorija nogometnog kluba Vrbovsko, osim što je iz tog prostora istjerala političkog protivnika aktualnog gradonačelnika, predstavlja jasan nastavak politike Nezavisne liste Dražena Mufića da se sve bitne i financijski značajne investicije Grada Vrbovskog usmjere u centralno naselje, dok se žitelji svih ostalih gradskih naselja trebaju zadovoljiti krpanjem udarnih rupa na lokalnim nerazvrstanim cestama na njihovom području.

Oglasi

Politika koja se vodi isključivo iz jedne glave vrlo brzo će početi stizati na naplatu

I politički obračuni sa neistomišljenicima i politika neravnomjernog razvoja rezultiraju diskriminacijom i zanemarivanjem najvećeg dijela Grada Vrbovskog. Upozoravamo da će politika koja se u Vrbovskom vodi isključivo iz jedne glave, one gradonačelnika Mufića, vrlo brzo početi stizati na naplatu, ponajprije u vidu smanjenja broja stanovnika, ali i gašenja određenih udruga koje predstavljaju jedini oblik društvenog života u pojedinim gradskim naseljima!

Gradonačelnik skloniji NK Vrbovskom

Da podsjetimo, na području našeg Grada djeluju tri nogometna kluba, NK Vrbovsko, NK Gomirje i NK Željezničar Moravice. Njihovo osnovno financiranje sredstvima iz gradskog proračuna nije jednako, mada se oni nalaze u istom rangu natjecanja, odnosno za svoje djelovanje trebaju jednaka sredstva. Za nogometni klub Vrbovsko izdvajaju se najveća sredstva, za što nema nekog posebnog objašnjenja osim onoga da je gradonačelnik skloniji tom nogometnom klubu nego klubovima iz Gomirja i Moravica.

Oglasi

Radovi koje gradsko poduzeće Komunalac izvodi na terenu NK Gomirje uredno i fakturira klubu

Najnoviji medijski napisi o planiranim višemilijunskim ulaganjima u prostorije nogometnog kluba Vrbovsko dodatno povećavaju razliku u financijskim izdvajanjima Grada za nogometne klubove na svom području. Dok se primjerice radovi koje gradsko poduzeće Komunalac izvodi na terenu NK Gomirje uredno fakturiraju i naplaćuju nogometnom klubu, gradonačelnik se u medijima otvoreno hvali da će sredstva koja budu nedostajala za planiranu investiciju na prostorijama NK Vrbovsko izdvojiti iz gradskog proračuna.

Zajednica sportova sustavno se ignorira

Ovakvom stanju sporta na području Grada pridonosi činjenica da se Zajednica sportova, koja je osnovana pred nekoliko godina sustavno ignorira od strane gradskog čelništva, iako su preporuke unutar Zakona o sportu da se financiranje i organizacija sporta provodi putem Zajednica sportova određene lokalne, odnosno regionalne samouprave.

Oglasi

Nekoliko pitanja gradonačelniku

Ovim putem postavljamo nekoliko pitanja gradonačelniku Grada Vrbovskog za koje smatramo da on kao najodgovornija osoba u Gradu treba pružiti odgovore zainteresiranoj sportskoj, ali i cjelokupnoj javnosti. Na temelju kojih kriterija se donose odluke o izdvajanju sredstava za nogometne klubove iz gradskog proračuna? Na temelju kojih kriterija je donesena odluka o financiranju radova na prostorijama NK Vrbovsko? Smatra li gradonačelnik transparentnim način na koji se donose odluke o financiranju nogometnog sporta na području Grada Vrbovskog, te koji je razlog ignoriranja zajednice sportova Grada Vrbovskog od strane njega kao gradonačelnika?, stoji u priopćenju SDP-a Vrbovsko.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

Oglasi
%d blogeri kao ovaj: