kultura i zabava

GORANSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA KUMOVALA NOVOJ SVAĐI MUFIĆA I ŽUPANIJE (2): Petar Hrg – „Službenim“ stavom PGŽ-e nastoji se oklevetati rad TZ Gorskog kotara


GORSKI KOTAR – Na članak “Goranska turistička zajednica kumovala novoj svađi Mufića i Županije” stigao je demantij koji potpisuje direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg koji prenosimo u cijelosti:

U svojstvu direktora Turističke zajednice Gorskog kotara (u nastavku teksta: TZ Gorski kotar) tražim ispravak članka objavljenog na portalu Gorske novosti dana 16. rujna, pod nazivom Goranska turistička zajednica kumovala novoj svađi Mufića i županije: prijavili preveliki broj manifestacija za financiranje pa izvisila Bundevijada i Žabarska noć jer ne korespondira činjeničnom stanju. Štoviše, šalje iskrivljenu sliku javnosti o načinu rada i djelovanja na relaciji jedinica lokalne samouprave Gorskog kotara i TZ Gorskog kotara.

Činjenice su sljedeće:

Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije (PGŽ) raspisao je Javni poziv za prijavu programa/projekata razvoja selektivnih oblika turizma za sufinanciranje iz proračuna PGŽ-a za 2021. godinu dana 29. ožujka 2021. godine. U javnom pozivu istaknuto je kako su Turističke zajednice mjesta, grada ili općine mogle prijaviti samo jedan projekt, a turistička zajednica područja, kao što je TZ Gorskog kotara, do najviše sedam programa/projekata, iako Gorski kotar broji devet jedinica lokalne samouprave (JLS). Upravo ova činjenica izdvaja TZ Gorskog kotara kao jedinu TZ područja unutar Primorskog-goranske županije s devet JLS-ova te se u samom javnom pozivu mogla osigurati prijava do devet programa/projekata kako bi se poštovalo načelo ravnopravnosti među jedinicama lokalne samouprave (JLS) Gorskog kotara. No, to nije bio slučaj. Pitanje zašto javni poziv nije poštovao načelo ravnopravnosti među JLS Gorskog kotara potrebno je uputiti direktno provoditelju javnog poziva, u ovom slučaju Upravnom odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a. Ne može biti slučaj da predstavnici PGŽ-a ne poznaju činjenično stanje o tome kako Gorski kotar čini devet JLS-ova.

TZ Gorskog kotara osnovana je s jednim osnovnim ciljem – biti jedan glas destinacije koja u cijelosti poštuje načelo ravnopravnosti među svim JLS Gorskog kotara. I to dosljedno činimo kroz sve naše aktivnosti. Upravo zato smo pri prijavi na gore navedeni javni poziv prijavili devet visokovrijednih turističkih projekata iz svih JLS-ova Gorskog kotara koji u cijelosti odgovaraju naznačenim ciljevima Javnog poziva te poštuju načelo ravnopravnosti u destinaciji.

Objavljeni članak predstavlja neosnovanu i tešku optužbu o radu i djelovanju TZ Gorskog kotara, koja je prezentirana javnosti na osnovi nedostatnih i netočnih informacija jer me niste ni kontaktirali za izjavu/stav prilikom pisanja istoga. Ujedno, članak nanosi štetu poslovanju i ugledu TZ Gorskog kotara, JLS Gorskog kotara i svim turističkim dionicima koji ulažu maksimalne napore u razvoj turizma poštujući načela održivost, ravnopravnosti i ravnomjernosti kroz sve sfere svog djelovanja.

Nadalje, člankom se pokušava nametnuti razdor među dionicima destinacije, što nećemo dopustiti i zbog toga, kao i zbog činjenice da u svojstvu direktora TZ Gorskog kotara imam statutarnu i moralnu obvezu štiti interese destinacije u cijelosti, molim da se cijeli članak korigira kako bi odražavao stvarno stanje.

Gorske novosti su naš goranski medij, koji je bitan za žitelje Gorskog kotara i iskreno se nadam da ćete sve žitelje Gorskog kotara upoznati s činjeničnim stanjem te da ćete objaviti tko se krije iza „službenog“ stava PGŽ-a kojim se nastoji oklevetati rad TZ Gorskog kotara, a na osnovi kojeg je pisan spomenuti članak, stoji u demantiju Petra Hrga, direktora Turističke zajednice Gorskog kotara.

Oglasi
Oglasi
%d blogeri kao ovaj: