politika

NAKON DOKTORICE – SPORTAŠ:  Vrboščanski HDZ izabrao novog predsjednika


Oglasi

VRBOVSKO – Na unutarstranačkim izborima vrbovščanski HDZ izabrao je novo vodstvo. Novi predsjednik HDZ-a Vrbovsko je Josip Beljan, preuzevši tu vodeću poziciju u stranci od dosadašnje predsjednice doktorice Helene Hlavač koja je na njoj izdržala samo godinu dana.

Dosadašnja predsjednica osvojila tri mandata

Isto tako na unutarstranačkim izborima prije godinu dana Hlavač je dobila povjerenje stranačkih kolega i vrlo važan zadatak pripremiti stranku za lokalne izbore na kojima je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu Vrbovskog. U gradonačelničkoj bitci nije uspjela ali je predvodeći listu HDZ-a osvojila dva mandata u Gradskom vijeću gdje je dobila mjesto potpredsjednice.

Novi čelnik –  isti put

Novi čelnik Josip Beljan dugogodišnji je član HDZ-a. Stranačku karijeru počeo je razvijati jako rano, članstvom u Mladeži HDZ-a. Nikada se nije posebno isticao u stranačkoj hijerahiji i njegov izbor pravo je iznenađenje za poznavatelje političkih prilika u Vrbovskom. Dio političkog puta Beljana vezan je i uz aktualnog gradonačelnika Dražena Mufića kojem je čak bio na listi za Gradsko vijeće što može značiti potvrdu kontinuiteta izvrsne dosadašnje suradnje HDZ-a i vladajuće Nezavisne liste Mufića.

Dugogodišnji nogometaš

Novi predsjednik HDZ-a Vrbovsko Josip Beljan dugogodišnji je nogometaš NK Vrbovsko gdje trenutno obnaša funkciju tajnika kluba, član DVD-a Vrbovsko a zaposlen je kao blagajnik naplate na Autocesti Rijeka-Zagreb.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: