gospodarstvo

JEDAN GORANSKI GRAD U VELIKIM PROBLEMIMA: Organizacijski nedjelotvoran, prezadužen i doveden pred kolaps a zatečeni zaposlenici neprijateljski i nekorektni


Oglasi

ČABAR – Prihodi nerealno planirani, namjerno nisu evidentirani pojedini prihodi i planirani su visoko da bi se moglo u prvom polugodištu ( ili do rebalansa ) trošiti veća sredstva.

Veliki dio proračuna potrošen do lipnja

Ukupni manjak prihoda u proračunu je bio 876.243 kn, velik dio proračuna potrošen je do lipnja 2021. a minus na žiro računu je iznosio 733.452 kn. To katastrofalno financijsko stanje proračuna je ono Grada Čabra i to na dan 30. lipnja ove godine koje je utvrdila revizija a danas na svom profilu na društvenoj mreži objavio gradonačelnik Čabra Antonio Dražović (Živi zid) kojeg je kod preuzimanja vlasti nakon svibanjskih lokalnih izbora na gradskom računu dočekalo manje od 30 tisuća kuna a Grad bio dužan 5,2 milijuna kuna.

Bivša SDP-ova vlasti loše organizirana, loše vođena i nesposobna

U toj svojoj objavi koju je naslovio “Izvješće o stanju uprave – 1. dio”, Dražović između ostalog ističe da je gradska uprava koju je preuzeo od predhodne SDP-ove vlasti loše organizirana, loše vođena i nesposobna da zadovolji temeljne potrebe Grada koji je, kaže, zbog toga u velikim problemima, organizacijski nedjelotvoran, prezadužen i doveden pred kolaps.

Nasljeđena gradska uprava neprijateljska i nekorektna

Trebalo mu je, piše Dražović, nekoliko mjeseci da pribavi dio podataka potrebnih za vođenje Grada, odnosno onih najvažnijih stvari nužnih za tekuće funkcioniranje Grada a od samog početka odnos gradske uprave (osim izuzetaka) bio je, tvrdi, neprijateljski i nekorektan prema njemu i reviziji – izbjegavali su me upoznati sa stvarima važnim za upravljanje gradom, veoma sporo dostavljali tražene podatke i slično.

Uspjesi nove vlasti

 Unatoč svemu u prvih nekoliko mjeseci vratili smo gotovo 2 milijuna kuna dugovanja, uštedjeli smo preko 1.5 milijuna kuna te generirali prihode koji nisu bili planirani  poput naknada za ceste, porez od prometa nekretninama radi kupnje nekretnina u Čabru (pozitivan trend doseljavanja) i naplata ulaznica za Dvorac, ističe u svojoj objavi Dražović te najavljuje kako će o detaljima stanje uprave i onog što su uspjeli postići u prvih 150 dana vlasti u Čabru  uskoro upoznati i širu javnost.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Photo by Emil Kalibradov on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: