gospodarstvo

OČAJ U  ULICI ZABRANJENOG PARKIRANJA I ZAUSTAVLJANJA: Spasonosno prometno rješenje čekali 10 godina da bi danas saznali da je ono – odavno odbačeno


Oglasi

VRBOVSKO – Zamislite da živite u ulici u kojoj je s obje strane kolnika zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila. Dolaze vam u goste obitelj, prijatelji a u vaše dvorište stane samo jedan auto ili treba vam doći kamion sa trupcima ili kamion za čišćenje septičke jame a ne smije stati niti s jedne strane kolnika odnosno smije ali uz veliki rizik naplate kazne jer znak zabrane postojano stoji na ulazu u ulicu.

Nakon toliko godina u ulici strpljenje stanara opet je na izmaku

U toj prometnoj noćnoj mori već deset godina žive stanari Radničke ulice u Vrbovskom. Naime, toliko dugo čekaju da se nakon peticija i otvorenih pisama nadležnima, provede za njih prihvatljivo prometno riješenje koje je izglasalo Gradsko vijeće Vrbovskog sredinom 2012. godine a po kojem je ta ulica trebala postati jednosmjerna uz ograničeno parkiranje i to samo s jedne strane prometnice – lijeve. Nakon toliko godina u ulici zabranjenog parkiranja i zaustavljanja strpljenje stanara opet je na izmaku.

Zašto se do dana današnjeg ništa nije poduzelo po donesenom riješenju?

Tako nam se jučer obratila čitateljica koja živi u toj ulici izražavajući svoje ali i nezadovoljstvo svojih susjeda takvim neizdrživim stanjem i problemima s parkiranjem i kaznama. Zanima ih zašto se do dana današnjeg ništa nije poduzelo po donešenom riješenju koje bi im olakšalo život u ulici zabranjenog parkiranja i zaustavljanja. Upit smo poslali u Grad Vrbovsko iz kojeg je brzo stigao odgovor u kojem stoji

Oglasi

Prijedlog Odluke nije upućen na Gradsko vijeće na usvajanje

– Točno je da je na Gradskom vijeću 12. srpnja 2012. godine usvojeno prometno rješenje koje je izradila tvrtka Emi projekt d.o.o. iz Rijeke i kojim je prema njihovom stručnom mišljenju veći broj manjih ulica u Vrbovskom trebao imati jednosmjeran promet. Prema tom prometnom rješenju pripremljen je i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uređenju prometa u Gradu Vrbovskom. Međutim, zbog velikog broja pritužbi, prigovora i podnošenja potpisanih peticija od stanovnika koji žive u tim ulicama isti prijedlog Odluke nije upućen na Gradsko vijeće na usvajanje, te ga Gradsko vijeće nije usvojilo.

U Vrbovskom su utvrđene samo dvije ulice kao jednosmjerne

Dakle, navedeno prometno rješenje nije usvojeno jer se poslušalo primjedbe građana koji su smatrali da se u navedenim ulicama ne odvija veliki promet i ne dolazi do zagušenja, te da zato nije potrebno da one budu jednosmjerne. Stoga je i dalje na snazi Odluka o uređenju prometa u Gradu Vrbovskom (“Službene novine PGŽ” broj 31/07) kojom su u članku 7. utvrđene samo dvije ulice kao jednosmjerne i to: Franje Račkog, od rakrižja s ulicom Grozdane do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom i odvojak Radničke ulice, od raskrižja s Radničkom ulicom, odnosno kbr. 24. do raskrižja s Goranskom ulicom (sada Ulicom hrvatskih branitelja)., stoji u odgovoru koji potpisuje Nevenko Žagar, voditelj odsjeka za komunalni sustav Grada Vrbovsko.

Oglasi

U moru pritužbi građana ostalih ulica izgubila se ona Radničke ulice

I tako je nakon deset godina iščekivanja za stanare Radničke ulice sretnije prometno rješenje palo u vodu. U moru pritužbi građana ostalih ulica izgubila se ona Radničke ulice no možda im ostaje za utjehu informacija iz dopisa Grada – da je izrađen projekt cjelokupnog uređenja Radničke ulice sa Projektom uređenja njenih prometnih površina kao i Projekt izgradnje oborinske odvodnje i rekonstrukcije elektrotehničkih instalacija za što je dobivena i građevinska dozvola u rujnu ove godine.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: