kultura i zabava

PČELICA NENICA DOZUJALA DO DELNICA: Sanja Lujić Pirc predstavila edukativnu ilustriranu priču o komunikaciji i prijateljstvu


Oglasi

DELNICE – Najmlađa delnička publika ona predškolskog uzrasta imala je priliku upoznati se sa novom dječjom slikovnicom Pčelica Nenica: Cvijet s crnom laticom.

Dječja knjižica koji potiče na razmišljanje

Tu edukativnu ilustriranu priču o komunikaciji i prijateljstvu predstavila im je u njihovom gradu autorica slikovnice Sanja Lujić Pirc. Prilikom druženja s malim Delničanima Lujić Pirc ih je upoznala sa sadržajem te interaktivne dječje knjižice koji potiče na razmišljanje o  temama je li bolje putovati ili stići, o važnosti postavljanja ciljeva ali ujedno uživanja u putovanju do cilja, o hrabrosti odabira puteva koji vode do cilja te važnosti prijateljstva na tom putovanju kao i kako se nositi s promjenama koje život donosi.

Radionica „Potraga za cvijetom s crnom laticom“

 Uz predstavljanje slikovnice održana je i radionica „Potraga za cvijetom s crnom laticom“ koja prati priču i razvija kreativnost, suradnju, brigu o drugima, samopouzdanje i jača vještine komunikacije a priču pretvara u uzbudljivu avanturu kroz koju uče da je važno uživati u putovanju do cilja te da je lakše kada uz sebe imamo prijatelje koji nam pomažu.

Priča za predškolsku dob i niže razrede

Pčelica Nenica – Cvijet s crnom laticom donosi priču za predškolsku dob i niže razrede osnovne škole, istaknula je autorica Lujić Pirc. Edukativni dio slikovnice, kaže, prilagođen je ishodima učenja: uče se boje na engleskom jeziku, godišnja doba, slova, razlika ije/je, đ/dž, ć/č, samostalno čitanje, slušanje, razgovor o pročitanom i kreativni dio pisanja nastavka i završetka priče. Mladi se čitatelj upoznaje s važnošću komunikacije u stvaranju i razvijanju odnosa. Potiče se na razgovor o načinu izražavanja emocija i želja, primanju i davanju pohvala, priznavanju pogrešaka te komunikaciji s prijateljima.

Zanimljiva priča i idealan blagdanski poklon

U slikovnici se nalazi i dio za bojanje, osmosmjerka, pjesmica, premetaljka, križaljka, zadaci spajanja elemenata te uočavanje razlike između gdje, kamo i kuda. Pčelica Nenica – Cvijet s crnom laticom autorice Sanje Lujić Pirc zanimljiva je priča i idealan blagdanski poklon koji će vas s djetetom provesti kroz uzbudljivu avanturu komunikacije i prijateljstva. Više o slikovnici možete saznati na https://pcelicanenica.com/.

Oglasi
Autorica s malim delničkim slušateljicama priče

AUTOR: Nensi TATAR
FOTO: Facebook.com

%d blogeri kao ovaj: