sport i školstvo

VELIKI MEĐUNARODNI USPJESI VRBOŠČANSKIH UČENIKA: Pokazali zavidno znanje njemačkog jezika i majstorstvo u geg-karikaturi


Oglasi

VRBOVSKO – Učenice osnovnih škola sa područja Vrbovskog ostvarile se sjajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima. Ana Simčić iz 7. razreda i Ema Žagar, 6. razred obje iz PŠ Ivana Gorana Kovačića, Severin na Kupi bile su najbolje u svojim kategorijama na međunarodnom natjecanju Willkommen iz njemačkog jezika a učenica osmog razreda Božana Gvero iz PŠ Nikole Tesle u Moravicama na međunarodnoj izložbi karikature u Čakovcu.

Zavidno znanje njemačkog jezika

Severinke Ana i Ema za zavidno znanje iz njemačkog jezika osvojile su prva mjesta pod mentorstvom učiteljice Nusrete Murtič u jakoj konkurenciji učenika iz Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Vijetnama, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Macaa, Kine, Rumunjske, Turske i Mađarske. Kao nagradu za njihov uspjeh, svečano su im uručene pristigle diplome i zlatne medalje a čestitke i podršku su im pružili učenici i učitelji škole.

Zlato osmašice

Svoje zlato osmašica Božana iz Moravica osvojila je u kategoriji do 16 godina za geg-karikaturu (crtež bez teksta) pod mentorstvom učitelja Darka Dožaića na 6. međunarodnoj izložbi karikature u Čakovcu.  Zadatak je bio u formi karikature izraditi crno/bijeli ili crtež u boji koji će na šaljiv način satirom, humorom ili kritikom prikazati temu “Bicikli i cikloturizam”. Prvo mjesto za najbolju karikaturu u toj mlađoj kategoriji Božana je osvojila također u jakoj konkurenciji 102 sudionika iz Kolumbije (1), Hrvatske (11), Indonezije (1), Irana (2), Rusije (50), Srbije (27) i Turske (10). I Božani su upućene čestitke škole ponosne na njen uspjeh koji je postigla svojom maštovitom idejom i afirmirala školu i zavičaj na međunarodnom nivou.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Facebook.com/OŠ I.G.Kovačića Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: